Skip to main content

Tiina Lehmuskoski on HIFK:n uusi fysioterapeutti. Koulutukseltaan hän on fysioterapeutti ja osteopaatti. Joukkueessa hän vastaa siitä, että pelaajat pysyvät terveinä ja pystyvät harjoittelemaan täysipainoisesti koko kauden.

Uransa aikana Lehmuskoski on toiminut erilaisten lajien parissa paljon. Mukaan mahtuu harrastetason toimintaa ja ammattilaisurheilijoiden kanssa työskentelyä lähes kahdenkymmenen vuoden ajalta.

– Osan kanssa työskennellään useamman kerran viikossa, toisten kanssa sitten vähän harvemmin, kertoo Tiina Lehmuskoski.

Lajivalikoima on kasvanut uran edetessä. Töitä on tullut tehtyä hyvin monipuolisissa ympyröissä.

– Jalkapallon lisäksi matkan varrelle on mahtunut muun muassa voimistelua, jääkiekkoa ja formuloitakin.

HIFK:hon Lehmuskoski päätti lähteä saatuaan kiinnostavan yhteydenoton.

– Kuulin, että tämänkaltaiselle jeesille ja ammattitaidolle olisi tarvetta. Tutustuin tilanteeseen vähän ja tämä tuntui tosi kiinnostavalta ammatillisesta näkökulmasta. Ja tietenkin on hienoa olla tällaisessa joukkueessa mukana,

Tämän työn rinnalla Lehmuskoski vetää osteopatiakoulutuksia. Koulutusten vetäminen kehittää tarpeellisia organisointitaitoja.

HIFK:ssa Lehmuskosken rooliin kuuluu pelaajien terveydestä huolehtiminen kaikilla osa-alueilla.

– Täällä treeneissä huollan saman tien, jos tulee joku akuutti tilanne, samoin peleissä.

Treeneissä voidaan käydä läpi myös pelaajien henkilökohtaisia loukkaantumisia ja muokata harjoituksia niin, että kuntoutuminen onnistuu nopeasti. Pelikuntoon palautuminen on tärkeää, mutta niin on myös turvallisuuden tunne.

– Voidaan tehdä esimerkiksi henkilökohtaista lämmittelyä, jotta pelaaja saa varmasti turvallisen ja kivuttoman lämmittelyn, ja pystyy palaamaan treeneihin täysipainoisesti.

Mukautuminen pelaajien tilanteeseen on tärkeää. Harjoitteita pitää muokata aina tarpeen mukaan.

– Joskus saatetaan tehdä pienen ryhmän kanssa, tai sitten ihan yksilöharjoitteita. Yksi tärkeä pointti on myös mentaalinen puoli. Pelaajat tietävät, että olen auttamassa niin treeneissä ja peleissä kuin niiden ulkopuolellakin tarvittaessa.

 

Katso Tiinan haastattelu YouTubesta!