Skip to main content

HIFK:n hyökkäys vahvistuu Eero Markkasella. Järkälemäinen hyökkääjä on nähnyt urallaan lukuisia seuroja eri maissa. Mittaa vasenjalkaiselta “Erziltä” löytyy peräti 198 senttimetriä.

ViPassa, HJK:ssa ja JJK:ssa vietettyjen kotimaan vuosien jälkeen Markkanen siirtyi Ruotsiin AIK:n riveihin. AIK:sta Markkanen myytiin Real Madridiin hinnan kivuttua jopa 2,3 miljoonaan euroon. Real Madrid Castillassa Espanjan kolmannella sarjatasolla otteluita kertyi 10 kappaletta.

Espanjan jälkeen CV:stä löytyy muun muassa RoPS, AIK, Dynamo Dresden sekä Randers FC. Viimeisimpänä suomalaisjoukkueena Markkanen edusti Hakaa. Siellä pelatun kauden 2019-20 saldo oli 25 ottelua, joissa mies iski 7 maalia. Hakan vuoden jälkeen Markkanen siirtyi Orange County SC:hen Yhdysvaltojen toiselle sarjatasolle, ja 14 ottelussa syntyi neljä maalia.

Maailmaa kiertäneen Markkasen motivaatio pelaamiseen kumpuaa jo lapsuuden unelmista. Nyt hän palaa jälleen Suomen kentille.

– Futis on ollut vuosikymmenen verran minulle ammatti. Se on ollut iso osa elämääni jo ennen ammattilaisuutta, lapsesta asti se on ollut unelma-ammattini. Erittäin hyvillä fiiliksillä palaan nyt Suomeen ja liityn HIFK:hon. Tämä on hieno ja perinteinen seura, hyppään innolla mukaan enkä malta odottaa, että kausi alkaa, sanoo Eero Markkanen.

Markkasen omat muistot HIFK:sta ovat lähinnä lapsuuden jääkiekko-otteluista. Sen lisäksi parin vuoden takainen ottelu HIFK:ta vastaan palautuu mieleen.

– HIFK:lla on erittäin hienot kannattajat. Se on nähty peleissä, kuinka paljon jengiä siellä on ja minkälaista meteliä ne pitää. Olen itse kerran pelannut HIFK:ta vastaan ja silloinkin fanit pitivät ääntä hienosti koko pelin ajan.

– Joitakin nykyrosterin pelaajia tunnen jo entuudestaan, olen pelannut heidän kanssaan tai heitä vastaan. Hyvä porukka on varmasti kasassa. Tuon omalla panoksellani jengiin ainakin maaleja. Sen lisäksi tuon kokemusta ja toivottavasti myös vähän johtajuutta.

Markkanen nähtiin oikeanlaiseksi vahvistukseksi tähtirinnoille tähän hetkeen.

– Johtajuus, sopiva pelaajaprofiili ja ennen kaikkea oikeanlainen suhtautuminen pelaajan rooliin ovat Eeron vahvuuksia. Niiden vuoksi halusimme hänet joukkueeseen ja on hienoa saada hänet HIFK:hon, sanoo HIFK:n urheilutoimenjohtaja Mika Lönnström.