Skip to main content

HIFK vahvistaa rivejään brasilialaisella Sávio Roberto Juliao Figueiredolla. Lyhyemmin mies tunnetaan nimillä Sávio Roberto tai Sávio. Pelaajan sopimus kattaa kauden 2022.

25-vuotias Sávio on puolustava keskikenttäpelaaja ja hän on pelannut aiemmin niin Brasiliassa kuin Portugalissakin. HIFK:hon mies siirtyy CD Pinhalnovensesta, Portugalin neljänneltä sarjatasolta.

Pinhalnovensessa minuutteja on ehtinyt kertymään vähän. Eniten pelejä urallaan Sáviolla on Casa Pian joukkueessa Portugalin toisella sarjatasolla. Casa Piassa hän vietti kaudet 2019-20 ja 2020-21, ennen siirtoa Cianorteen Brasiliaan. Vierailu Cianortessa jäi muutaman kuukauden mittaiseksi ennen paluuta Portugaliin. Kaudella 2018-19 Sávio pääsi pelaamaan neljässä Portugalin pääsarjan ottelussa.

Sávion on sanottu olevan älykäs pelaaja, joka lukee peliä hyvin. Hänet tunnetaan rauhallisuudestaan kovankin paineen alla. 189 senttimetriä pitkänä Sávio taistelee hyvin myös pääpalloista.

Nyt Sávio on valmis uusiin haasteisiin Veikkausliigassa.

– Innostuin todella, kun kuulin IFK:n olevan kiinnostunut minusta. Valmentaja kertoi minulle hyviä asioita kannattajista, seuran historiasta ja Helsingistä kaupunkina, Sávio kertoo.

IFK:n historia ja kannattajat ovat tekijöitä, jotka kiinnostavat ulkomailtakin saapuvia pelaajia.

– Tiedän, että IFK on Suomessa suuri ja tärkeä seura, jolla on pitkä historia. Kannattajia on paljon ja he elävät hienosti mukana peleissä. Odotan kovasti, että pääsen tutustumaan stadioniin, kollegoihin ja näkemään kannattajat.

Sávio on ehtinyt tutustumaan Veikkausliigaan videoiden avulla. Pelejä katsomalla on ehtinyt muodostumaan jo jonkinlainen kuva liigasta.

– Olen katsellut nauhalta muutamia otteluita. Esimerkiksi Stadin Derbyä odotan todella innokkaana. Derbyssä peli on intensiivistä ja fyysistä. Se sopii täydellisesti minun pelityyliini, sillä olen fyysisesti hyvässä kunnossa ja vahva.

Seurassa odotetaan Sávion ottavan tärkeää roolia niin kentällä kuin pukukopissakin.

– Sávio Roberto tuo joukkueeseemme johtajuutta ja lisää taitoa. Hän tarjoaa myös kaivattuja vaihtoehtoja valmennuksen haluamaan pelitapaan, kertoo HIFK:n urheilutoimenjohtaja Mika Lönnström.

Sávio itse uskoo voivansa auttaa joukkuetta pärjäämään hyvin.

– Haluan auttaa joukkuetta pääsemään tavoitteisiinsa. Haluan myös itse pelata mahdollisimman paljon ja tehdä maaleja, Sávio sanoo.

Vahva ja taitava brasilialainen pystyy parhaimmillaan hallitsemaan keskikenttää komeasti. Hän suojaa palloa hyvin, ja osaa monipuolisella syöttövalikoimallaan jakaa palloa joukkuetovereilleen ripeästi. Tilaa saadessaan hän ei epäröi lähteä laukomaan.

– Minulla on hyvä pallonhallinta ja hyvät syötöt. Osaan myös laukoa boksin ulkopuolelta ja kauempaa.

Sáviolla on ollut urallaan myös vastoinkäymisiä. Ne ovat opettaneet miestä keskittymään nykyhetkeen ja tekemään siitä parhaan mahdollisen ja unohtamaan menneet.

– Haluan, että tämä kausi sujuu hyvin niin minulta kuin joukkueeltakin. Haluan voittaa ja tehdä joukkueesta paremman yhdessä muiden pelaajien kanssa. On mahtavaa päästä pian treenaamaan ja pelaamaan.

Uuteen maahan Sávio muuttaa mielellään. Ennakkoluuloja ei ole, vaan Suomesta on muodostunut hyvä kuva.

– Suomesta tiedän, että se on hyvin kehittynyt maa, jonka koulutusjärjestelmä ja terveydenhuolto ovat huippuluokkaa. Siellä asuu onnellinen kansa, ja tiedän perheeni viihtyvän hyvin Suomessa. Olen sitoutunut ja ahkera pelaaja, joten jos IFK ja fanit niin haluavat, olen valmis auttamaan joukkuetta useamman vuoden ajan.

 

HIFK:n sopimustilanne 11.1.2022:
Sakari Mattila (2022)
Jusif Ali (2022)
Felipe Sáez (2022)
Macario Hing-Glover (2022)
Jani Bäckman (2022)
Mosawer Ahadi (2022)
Daan Klinkenberg (2022)
Maximus Tainio (2022)
Obed Malolo (2022)
Aatu Kujanpää (2022)
Sávio Roberto (2022)

 

 

Teksti: Jyri Kotilahti