Skip to main content

Viime kauden Ykkösessä IF Gnistania edustanut Nnaemeka Anyamele liittyy takaisin HIFK:n riveihin. Emeka on edustanut HIFK:ta urallaan jo aiemmin kausilla 2015-2017. Jo sitä ennen tärkeitä minuutteja Veikkausliigassa tuli FC Hongan paidassa. Veikkausliigaotteluita miehellä on 115 ja niissä on syntynyt 7 maalia. HIFK:n paidassa veikkausliigaotteluita on 73.

27-vuotias nigerialaiset juuret omaava suomalainen pelaa mitä tahansa paikkaa vasemmalla laidalla. HIFK:ssa vietettyjen vuosien jälkeen hän siirtyi BSV Rehdeniin, joka pelaa Saksan neljännellä sarjatasolla Regionalliga Nordissa. Saksan vuoden jälkeen tie toi takaisin Suomeen IF Gnistaniin.

Gnistanissa Emeka oli joukkueen runkopelaajia ja hyvä ensimmäinen kausi poiki jatkosopimuksen. Nyt on aika ottaa askel takaisin ylemmälle tasolle.

Mies itse on innoissaan paluusta punaiseen paitaan.

– Nyt on tosi kivat fiilikset. Tähän olen tähdännyt ja on hienoa päästä takaisin Suomen korkeimmalle sarjatasolle. Ja tietysti on hienoa saada laittaa taas HIFK:n paita päälle, Nnaemeka Anyamele kertoo.

Emeka palaa tuttuun seuraan, vaikka pelikavereita ympäriltä onkin vaihtunut paljon sitten viime vierailun. Voitonnälkä on tallella Saksan ja Gnistanin vuosien jälkeen.

– Haluan nähdä kuinka tämä joukkue kilpailee tosissaan ja antaa kaikkensa joka pelissä. Itse haluan antaa hyviä suorituksia ja jatkaa siitä, mihin jäin viime kerralla.

– Saksan vuodesta tarttui kokemusta ja samalla näki myös, mitä käy jos kaikki ei mene niin kuin odottaa. Se on raakaa. Mutta vaikka välillä loukkaantumiset häiritsivät, sain tärkeää kokemusta, niin peleistä kuin muutenkin ammattilaisuudesta.

– Faneille haluan lähettää terveisiä, minulla on ollut tosi kova ikävä teitä, Suomen parhaita faneja.

HIFK:ssa tunnistetaan Emekan vahvuudet. Laidalle tärkeitä ominaisuuksia täydentää joukkueen eteen työskentely.

– Emeka on nopea pelaaja ja hyvä haastoissa. Mutta ennen kaikkea hän on joukkuepelaaja, tietää HIFK:n urheilutoimenjohtaja Mika Lönnström.

 

 

 

HIFK:n sopimustilanne 27.1.2022:
Sakari Mattila (2022)
Jusif Ali (2022)
Felipe Sáez (2022)
Macario Hing-Glover (2022)
Jani Bäckman (2022)
Mosawer Ahadi (2022)
Daan Klinkenberg (2022)
Maximus Tainio (2022)
Obed Malolo (2022)
Aatu Kujanpää (2022)
Sávio Roberto (2022)
Jesse Nikki (2022)
Eetu Puro (2022)
André Farinha (2022)
Nnaemeka Anyamele (2022)