Skip to main content

Jesse Nikki siirtyy HIFK:n edustusjoukkueeseen FC Hongan akatemiasta yhden vuoden sopimuksella. 18-vuotias keskuspuolustaja on erittäin lupaava pelaaja, jolla on kovat näyttöhalut ja jolta myös odotetaan paljon.

Uudistuneessa HIFK:ssa on mahdollisuus antaa näyttöjä myös uudelle valmennukselle ja lyödä sitä kautta kunnolla läpi.

– Nikki on lupaava nuori pelaaja, jonka tähtäin on ulkomailla. Tämä on hänelle iso haaste, mutta pelaajalla on ehdottomasti potentiaalia lunastaa häneen kohdistuvat odotukset, sanoo HIFK:n urheilutoimenjohtaja Mika Lönnström.

Hongan akatemiassa Nikki sai jo isoa roolia ja viime kausi sujui hyvin. Nikki oli tyytyväinen viime vuoteen.

– Oli hieno kausi niin itselleni kuin joukkueellekin. Nousukin oli lähellä, Nikki kertoo.

Kehittyvälle nuorelle pelaajalle peliminuutit kovalla tasolla ovat tärkeitä. Siksi nyt oli hyvä aika siirtyä pääkaupunkiin pelaamaan punaisessa paidassa.

– HIFK tuntui oikealta askeleelta minulle tässä vaiheessa. Saan varmasti tärkeitä minuutteja Veikkausliigassa. HIFK on siihen hyvä paikka juuri nyt.

Nikki on joskus käynyt katsomassa HIFK:n pelejäkin. Etenkin Stadin Derbyt ovat jääneet mieleen.

– HIFK:n kannattajia on ollut hauska seurata. Katsomossa on hyvä meininki. En malta odottaa, että pääsen pelaamaan heidän eteensä.

Urallaan Nikki tähtää lopulta ulkomaille. Nyt katse on kuitenkin visusti kotimaan kentillä ja uudessa kaudessa.

– Tälle kaudelle tavoitteenani on päästä pelaamaan mahdollisimman paljon. Haluan murtautua HIFK:ssa avaukseen ja auttaa joukkuetta menestymään. Olen hyvä avaamaan peliä, ja uskon vakuuttavani muutkin siitä kauden edetessä.

Urapolun kannalta tärkeitä minuutteja on tullut myös U19-maajoukkueessa. Siellä Nikin tilille on kertynyt kolme ottelua, joissa on syntynyt yksi maali.

– Ukrainaa vastaan onnistuin kulmapotkutilanteesta potkaisemaan pallon maaliinkin. Meillä oli muutenkin hyvät karsinnat, ja ne jatkuvat vielä keväällä, sanoo Nikki.

 

 

HIFK:n sopimustilanne 14.1.2022:
Sakari Mattila (2022)
Jusif Ali (2022)
Felipe Sáez (2022)
Macario Hing-Glover (2022)
Jani Bäckman (2022)
Mosawer Ahadi (2022)
Daan Klinkenberg (2022)
Maximus Tainio (2022)
Obed Malolo (2022)
Aatu Kujanpää (2022)
Sávio Roberto (2022)
Jesse Nikki (2022)

 

 

 

Teksti ja kuva: Jyri Kotilahti