Skip to main content

HIFK Fotbollin uusin sijoittaja Joni Broström on tehnyt elämäntyönsä kuljetusalalla ja vaihtolavoilla. Myytyään Vaihtolavacom Oy:n osake-enemmistön, hän jatkoi pitkään työskentelyä yrityksen operatiivisella puolella. Tällä hetkellä Broström toimii yrityksen myynnin parissa.

Vaihtolavabisneksen Broström tuntee kuin omat taskunsa. Kuorma-autojen kyydissä hän on ollut 4-vuotiaasta asti ja osallistunut siitä lähtien myös käytännön tekemiseen. Isän bisnes siirtyi sukupolvenvaihdoksen myötä Broströmille, ja isän äkillisen poismenon myötä yrityksen pyörittäminen jäi yksin hänen kontolleen parikymppisenä.

Työn tekeminen Broströmiltä on aina sujunut, mutta yrityksen pyörittämiseen liittyviä vaikeuksia hän on urallaan kohdannut. Opiskelu ei ole maistunut ikinä, mutta ylioppilaaksi hän onnistui lopulta valmistumaan välttävin arvosanoin.

– Olen aina tehnyt pitkää päivää, enkä vieroksu työtä. Samalla tavalla olen valmis työskentelemään myös jatkossa, sanoo Broström.

Vaikeuksien kautta Broström on kuitenkin noussut aina uudelleen jaloilleen. Lopulta hän teki exitin Vaihtolavacomista, mutta jatkaa edelleen päivittäisessä myynnin kehittämisessä.

– Oman taustani vuoksi ymmärrän pitkäjänteisen työn merkityksen hyvin. Se on varmasti yksi asia, johon myös joukkueen tulee tällä kaudella keskittyä. Näen siihen hyvät eväät viimeaikaisten muutosten myötä.

HIFK:n toimintaan Broström lähti mukaan, koska mukana on hyviä tyyppejä, joista hän pitää.

– Olen myös kaikkien näiden vuosien jälkeen nähnyt, että työnteko palkitaan lopulta, mutta se ottaa oman aikansa.