Skip to main content

Yrittäjä ja sijoittaja Jaakko Uotila on lähtenyt mukaan merkittäväksi omistajaksi HIFK Fotboll AB:hen. Uotila on pitkän linjan yrittäjä ja on jo nyt ehtinyt auttaa HIFK:n talousasioiden nostamisessa uudelle tasolle.

Jaakko Uotila on kokenut yrittäjä ja sijoittaja.

Yrittäjyyden ohella Uotila on toiminut pitkään myös kiinteistösijoittajana ja ollut mukana kehittämässä useita menestyviä yrityksiä. Vapaa-aika on aina mennyt vahvasti urheilun merkeissä. Nuoruutensa Uotila vietti jääurheilun parissa kansallisella tasolla kilpaillen. Oman pojan jalkapalloharrastuksen myötä jalkapallosta on tullut ykköslaji, joka on kuljettanut isää ja poikaa pitkin Euroopan stadioneita.

Viimein jalkapallon parista löytyi kohde, johon Uotila halusi lähteä sijoittamaan. Päätös syntyi halusta auttaa seuraa menestymään. Uotila näkee HIFK:ssa paljon potentiaalia.

– Lähdin mukaan HIFK:n toimintaan, koska näin hienon tiimin uusia omistajia, joilla on selkeä suunnitelma saada vaikeassa tilanteessa oleva joukkue uuteen nousuun. Uskon vahvasti ajatukseen, jossa urheiluseuran yhteiskunnallista roolia pyritään kasvattamaan ja sitä kautta vaikuttamaan niin urheilulliseen kuin taloudelliseen menestykseen, kertoo Uotila.

Seuran historia ja hyvät kannattajat nousevat esiin tärkeinä kulmakivinä. Uotila pitää niitä poikkeuksellisen vahvoina arvoina HIFK:n toiminnassa.

– HIFK:lla on vahva osaaminen urheilumaailmasta, seuralla on pitkät perinteet ja erittäin vahva fanipohja, joka on aktiivisesti mukana joukkueen kanssa. En ole nähnyt vastaavaa missään muualla.

HIFK Fotboll AB:n hallituksen puheenjohtaja Heikki Pajunen iloitsee siitä, että Uotila lähti mukaan toimintaan. Miehillä on yhteistä historiaa liike-elämästä.

– Olen tuntenut Jaakon jo pitkään, ja olemme tehneet monenlaista liiketoimintaa ja sijoitustoimintaa yhdessä ennenkin. Jaakolla on valtava talousosaaminen, jota on saatu jo nyt hyödynnettyä talousasioiden miettimisessä uudesta näkökulmasta, kertoo Pajunen.

HIFK pyrkii korostamaan toiminnassaan vastuullisuusasioita jatkossa entistä enemmän. Uotilalle nämä asiat ovat jo entuudestaan tuttuja.

– Jaakko on erittäin fiksu ja vastuullista liiketoimintaa toteuttava tyyppi, ja olen nähnyt hänen tapansa tehdä bisnestä jo vuosien ajalta. Juuri tällaisia henkilöitöä olemme etsineet, ja on todella suuri ilo saadaan hänet mukaan remmiin. Ja parasta kaikessa on se, että Jaakko on niin mukava, että hän luo pelkällä olemuksellaan hyvää fiilistä porukkaan, jonka kanssa hän toimii, Pajunen jatkaa.

 

 

Teksti: Jyri Kotilahti