Skip to main content

28.1.2022 klo 14:00 FC Inter – HIFK 0-1

Maalit:
69’ Daan Klinkenberg

Avauskokoonpanot:
Inter: Riikonen; Hyvärinen, Jyry, Kantola, Kovaqi, Källman, Lehtisalo, Mastokangas, Niska, Nurmi, Paananen
HIFK: Ferahyan; Palmasto, Nikki, Klinkenberg, Hing-Glover, Tainio, Puro, Pipe, Ali, Kujanpää, Lutumba-Pitah

Liigacupin paluu koitti perjantaina 28.1., kun FC Inter sai vieraakseen HIFK:n. Ottelu pelattiin Turku Energia Areenalla varsin viileissä olosuhteissa, kun lämpötila pysytteli pakkasen puolella. Kenttä oli siitä huolimatta varsin hyvässä kunnossa.

Yleisöä ei tapahtumaan saanut ottaa, mutta muutama utelias silmäpari oli kentän laitamia kiertäville kävelykaduille etsiytynyt.

Ottelu alkoi Interin pallonhallinnalla. Pallon pitäminen ei kuitenkaan johtanut vaarallisiin tilanteisiin, vaan HIFK sai turkulaisten yritykset pysäytettyä jo ennen vaaravyöhykettä, tai avaukset karkailivat. Molemmat joukkueet menivät kaksinkamppailuihin kovaa, ja hyvää vääntöä nähtiin useissa tilanteissa.

HIFK sai vapaapotkun laidasta, kun 18 minuuttia tuli pelikelloon. Jälkitilanteesta Eetu Puro nosti pallon kuudentoista rajalle, mutta Daan Klinkenbergin pusku jäi heppoiseksi ja Matias Riikonen Interin maalilla torjui vaivatta.

23 minuutin kohdalla HIFK sai kulmapotkun, jonka jälkeen Aatu Kujanpäälle aukesi vetopaikka boksin sisältä. Laukaus kilpistyi kuitenkin puolustajiin. Seuraavan kulmapotkun Riikonen nyrkkeili varmasti pois maalin edustalta.

Interin vapaapotku hyvältä paikalta puolen tunnin pelin jälkeen ei tuottanut tulosta, vaan karkasi päädystä yli.

Juuri ennen taukoa Otto Lehtisalo pyöräytti itsensä vapaaksi HIFK:n pelaajien keskeltä ja pääsi laukomaan vapaasti hieman boksin ulkopuolelta. Kierteinen kuti pamahti ylärimaan, ja HIFK sai tilanteen selvitettyä kulmapotkuksi.

Tauolle mentiin pelin ollessa 0-0. Ensimmäinen jakso oli hienoista Interin hallintaa, mutta HIFK pääsi selvästi paremmin peliin mukaan ensimmäisen 15 minuutin jälkeen.

Toinen jakso alkoi ja Inter pääsi pian kokeilemaan kulmapotkusta. HIFK sai jälleen tilanteen siivottua ilman sen suurempaa vaaraa. Noin 10 minuuttia myöhemmin Elias Mastokankaan läpisyöttö tavoitti Matias Tammisen, joka pääsi yksin HIFK:n maalia vartioinutta Felix Ferahyania vastaan. Ferahyan veti kuitenkin pidemmän korren ja HIFK:n maali varjeltui.

Samankaltainen tilanne aukesi 61 minuutin kohdalla, kun tällä kertaa Tamminen pelasi pystyyn Joonas Lepistölle. Sama kuitenkin toistui, eli Ferahyan otti jälleen loistotorjunnan.

HIFK lähti rakentelemaan maaliin johtanutta hyökkäystä oikealta laidalta. Pallo pelattiin Macario Hing-Gloverille, joka pääsi etenemään sivurajaa pitkin hyvällä rytminvaihdoksella. Hänet joutui pysäyttämään Jussi Niska keltaisen kortin arvoisella rikkeellä. Pipe asettui vaparia antamaan, ja toimitti keskityksen vitosen viivalle. Paikalla oli Klinkenberg, joka onnistui puskemaan pallon maaliin RIikosen nenän edestä.

Lepistö sai pallon kertaalleen vielä HIFK:n maaliin asti. Peli oli kuitenkin ehditty viheltää poikki, sillä tilanne oli paitsio.

HIFK vaihtoi vielä viimeisiksi hetkiksi sisään Sakari Mattilan sekä Jani Bäckmanin. Inter yritti lisätä painetta lopussa, mikä poikikin vapaapotkun hyvästä paikasta vasemmalta puolelta, kun pelikellossa oli jo 93 minuuttia. Lepistön kierteinen laukaus oli painumassa vasempaan yläkulmaan, mutta Ferahyan venytti jälleen kerran näppinsä väliin. Seuranneen kulmapotkunkin HIFK puolusti hyvin, ja näin Liigacupin avausottelun voitto matkasi Helsinkiin.

HIFK kohtaa seuraavaksi Liigacupissa HJK:n 16. helmikuuta.

 

 

Teksti: Jyri Kotilahti
Kuva: Tara Jaakkola