Skip to main content

HIFK:n joukkue rakentuu määrätietoisesti kohti tulevaa kautta Veikkausliigassa. Liigacup sen sijaan tulee vastaan äkkiä. Päävalmentaja tiedostaa tilanteen.

– Annamme kaikkemme jokaisessa ottelussa, tietysti, mutta meidän täytyy ajatella myös realistisesti. Liigacup tulee hyvin nopeasti ja tulee siksi olemaan haaste, kertoo HIFK:n päävalmentaja Bernardo Tavares.

Bernardo Tavares ohjaamassa joukkueen harjoituksia.

Aina täydellistä pelaajaa ei ole saatavilla. Silloin potentiaalin tunnistaminen on erityisen tärkeää.

– Jos emme johonkin paikkaan saa taidoiltaan täysin valmista pelaajaa, niin hankinnan tulee olla sellainen, joka on kehityskelpoinen ja jonka kanssa pystymme työskentelemään. Josta pystymme tekemään paremman.

Uusia pelaajia on HIFK:hon liittynyt, ja myös tuttuja kasvoja viime kaudelta on mukana joukkueessa. Tavares ei ole tilanteesta huolissaan.

– Olen ehdottomasti tyytyväinen moniin uusiin pelaajiin, joita olemme saaneet. He vaikuttavat sopivan joukkueeseen hyvin alkuvuoden harjoitusten perusteella. Luottoa minulta löytyy myös niihin pelaajiin, jotka olivat joukkueessa jo viime vuonna ja ovat yhä mukana.

Macario Hing-Clover haastaa, Jusif Ali yrittää pysäyttää.

Ensimmäinen ottelu, jossa nähdään jo enemmän tulevan kauden veikkausliigajoukkueen nimiä kentällä, on Liigacupin avauskierroksen ottelu Interiä vastaan Turussa perjantaina 28. tammikuuta.

Liigacupin 2022 lohkovaihe pelataan kolmessa neljän joukkueen lohkossa yksinkertaisena sarjana. HIFK pelaa A-lohkossa HJK:n, FC Interin sekä IFK Mariehamnin kanssa.

 

Teksti ja kuvat: Jyri Kotilahti