Skip to main content

HIFK on saanut jälleen uuden sijoittajan, kun Arto Martonen on lähtenyt toimintaan mukaan. Jalkapallo vei Martosen jo päiväkoti-ikäisenä ja juniorivuosina tutuksi tulivat muun muassa Viikingit, FinnPa, PK-35 ja Atlantis.

– Olen kasvanut jalkapallon parissa ja arvostan hyvää fiilistä sekä vahvoja brändejä. Siksi HIFK on lähtökohtaisesti aina ollut sellainen juttu, jota olen seurannut, kertoo Martonen.

Aikuisuuden kynnyksellä kilpapelaaminen jäi sivuun, mutta kipinä jalkapalloon pysyi. Oma harrastaminen jatkui pelailuna JaPSin ikämiehissä ja Eiran Atlaksen futsalin 4. divisioonassa..

– Olen tietysti myös intohimoinen ja kiihkeä jalkapallofani.

Kilpapelaamisesta vapautunutta energiaa Martonen on kanavoinut yrittämiseen. Vuonna 2010 hän perusti asiantuntijayritys Motleyn, josta kasvoi 50 asiantuntijan strategia-, brändi-, markkinointi- ja teknologiatoimisto.

Arto Martonen on intohimoinen jalkapallon ystävä.

– Jättäydyttyäni pois operatiivisesta toiminnasta pari vuotta sitten olen keskittynyt aktiiviseen sijoitustoimintaan pk-yrityksissä ja startupeissa sekä ammatilliseen hallitustyöskentelyyn.

Martosen mukaan päätös lähteä mukaan HIFK:n tarinaan oli helppo..

– HIFK Suomen suurimpana urheilubrändinä tuo välittömästi mieleen voimakkaita fiiliksiä – joillekin vastaan, useimmille onneksi puolesta. Kun sijoittajina on vielä entuudestaan tuttuja nimiä, ei sijoituspäätöstä ollut vaikea tehdä. Tulevilta vuosilta odotan HIFK:lta vahvoja kokemuksia kentällä ja brändin jalkauttamista entistä voimakkaammin osaksi suomalaista jalkapalloa. Näiden toteutuessa urheilullinen menestys on väistämätöntä.

Aiemmista sijoittajista Oscar Geagea tuntee Martosen entuudestaan. He tutustuivat toisiinsa yli kymmenen vuotta sitten ja yhdistävänä tekijänä jalkapallon lisäksi oli Martosen perustaman Motleyn ja Geagean Premium Groupin tiivis yhteistyö.

– Yhteistyön myötä olemme jo vuosien ajan yhdessä ja erikseen useammassa kohdeyhtiössä toimineet sijoittajan sekä hallituksen jäsenen ominaisuudessa. Näitä taustoja vasten Arton mukaan houkutteleminen ei ollutkaan kovinkaan vaikeaa. HIFK tulee saamaan upeat lisähartiat taustajoukkoihin, Geagea sanoo.

 

 

Teksti: Jyri Kotilahti