Skip to main content

Viime kaudeksi HIFK:hon siirtynyt Aatu Kujanpää on solminut vuoden mittaisen jatkosopimuksen seuran kanssa.

SJK:ssa vietettyjen juniorivuosien myötä Kujanpää nousi lopulta Veikkausliigaan vuonna 2017 SJK:n riveissä. Sen jälkeen VPS:ssä vietetyt pari kautta kuluivat kuitenkin loukkaantumisten sävyttäminä. Seinäjoelle paluun jälkeen Kujanpää siirtyi HIFK:hon kaudelle 2021.

Tuolloin urheilutoimenjohtaja Mika Lönnström uskoi nuorukaiseen tuolloin ja Kujanpää sai näytön paikan IFK:ssa. Uskoa pelaajaan löytyy edelleen.

– Aatu kehittyi viime vuonna hienosti ja nyt pitäisi ottaa ne seuraavat harppaukset, toivoo Lönnström.

Potkutekniikka 23-vuotiaalla Kujanpäällä on jo kunnossa. Hyökkäävän keskikenttäpelaajan paikalta onkin mahdollista päästä väläyttelemään oikean jalan tulista laukausta. Siitä hän uskoo myös jäävänsä ihmisten mieliin tulevalla kaudella.

– Uskon, että tämän kauden jälkeen minut muistetaan hyvästä potkusta ja hyvistä erikoistilanteista, ennustaa Kujanpää.

Kujanpää kertoo olevansa iloinen, että saa jatkaa IFK:ssa. Hän odottaa uutta kautta ja yhteistyötä uusien valmentajien ja uusien pelaajien kanssa innolla.

– Toivon tietysti pääseväni itse pelaamaan mahdollisimman paljon, ja että pystyisin lyömään lopullisesti läpi Veikkausliigassa. Lisäksi haluaisin tehdä paljon tehoja ja auttaa sillä tavalla joukkuetta.

Tulevaisuudessa siintää myös haave ulkomailla pelaamisesta. Se on aina ollut tärkein tavoite ja on sitä edelleen. IFK on kuitenkin juuri nyt oikea paikka kehittyä pelaajana. Kansainvälistä tunnelmaa pääsee peleissä aistimaan, kiitos kannattajien.

– Meillä on Suomen parhaat kannattajat, ei tuollaista ole muilla joukkueilla. Se on jo ihan kansainvälistä meininkiä.

 

HIFK:n sopimustilanne 8.1.2022:
Sakari Mattila (2022)
Jusif Ali (2022)
Felipe Sáez (2022)
Macario Hing-Glover (2022)
Jani Bäckman (2022)
Mosawer Ahadi (2022)
Daan Klinkenberg (2022)
Maximus Tainio (2022)
Obed Malolo (2022)
Aatu Kujanpää (2022)

 

Teksti: Jyri Kotilahti
Kuva: Niklas Günsberg