Skip to main content

Helsingin IFK:n paikka Veikkausliigassa kaudelle 2022 sai sinetin, kun Suomen Palloliitto vahvisti keskiviikkona seuran täyttävän liigalisenssiin vaadittavat reunaehdot.

Sarjapaikan ylle aiemmin synkkiä pilviä tuonut taloudellinen tilanne on saatu korjattua ja katseet on suunnattu vahvasti tulevaisuuteen.

– Hienoa, että sarjapaikka on virallisesti hyväksytty ja voimme siirtyä suunnitelmissa seuraavaan vaiheeseen. Ensisijaisena tehtävänä on tietysti joukkueen rakentaminen sekä organisaation saattaminen kestävälle kehityksen tielle, kommentoi HIFK Fotboll Ab:n hallituksen puheenjohtaja Heikki Pajunen.

Ensi kaudeksi HIFK:lla on neljä sopimuspelaajaa, kun Sakari Mattila, Felipe Sáez, Macario Hing-Glover sekä Jusif Ali jatkavat seurassa. Suunnitelmia ja työtä joukkueen rakentamiseksi on kuitenkin tehty jo pidemmän aikaa ja seuraava askel on uuden päävalmentaja sopimuksen julkistaminen.

HIFK:n liigalisenssin vahvistuminen tarkoittaa sitä, että ensi kaudella Veikkausliigassa pelaavat 12 joukkuetta ovat selvillä. Tähtirintojen lisäksi sarjassa mukana ovat HJK, KuPS, SJK, FC Inter, Ilves, FC Lahti, FC Honka, FC Haka, IFK Mariehamn, AC Oulu ja VPS.