Skip to main content

Kaudella 2021 ensimmäisen vuotensa HIFK:ssa valmentanut Unto Virkkala (UEFA A) jatkaa seurassa myöskin ensi kaudella. Virkkala on valmentanut urallaan useissa eri joukkueissa, kuten FC Futurassa ja TiPSissä ennen helsinkikäisseuraan siirtyessään. Virkkala toimi kaudella 2021 vastuuvalmentajana tavoitteellisissa HIFK U15 ja U13- joukkueissa ja jatkaa valmennustehtäviään päävalmentajana tulevalla kaudella HIFK U15-joukkueessa ja yhteisjoukkueeksi muodostuneessa U12 YJ-joukkueissa. Virkkala aloittaa valmennustehtävät myöskin HIFK U14 Red-harrastejoukkueen päävalmentajana.

HIFK uutisoi aiemmin tällä viikolla yhteistyöstä HCFA:n kanssa, joka luo entistä vahvemman pohjan pelaajakehitykselle ja kilpaväylälle HIFK:n organisaatiossa.

– Kaudelle 2022 valmistautumiseen lähdemme uudesta tilanteesta, kun HIFK aloittaa yhteistyön HCFA:n kanssa yhteisjoukkueiden muodossa. Kilpailullisuus treeneissä lisääntyy ja sen vaikutus tulevan kauden tuloksiin näkyy varmasti, Virkkala sanoo.

Virkkala saavutti hyviä tuloksia mm. kilpatoimintakulttuuriin siirtyessä sekä esimerkiksi HIFK U15-joukkueen voittaessa Lahti Soccer 2021-turnauksen viime kesänä.

– Kauden 2021 kokemukseni HIFK:n tavoitteellisen pelaajapolun rakentamisesta ovat olleet lupauksia antavia. Tuloksena on loistavia esimerkkejä suurista kehitysaskelista pelaajina ja tavoitteellisessa toimintakulttuurissa U13 ja U15-joukkueissa. Seurassamme on hyvä ympäristö myös harrastejalkapalloilulle, joten lähden luottavaisin mielin tulevaan kauteen 2022, Virkkala toteaa.

Virkkala on luonut aktiivisesti lisäharjoitusten mahdollisuuden pelaajilleen esimerkiksi pienryhmissä sekä videovalmennusta hyödyntäen.

– Metodien suurimpia saavutuksia on pelaajien vahvistunut motivaatio itsensä kehittämiseen, mikä konkretisoituu lisääntyneenä ja laadukkaampana omatoimisena harjoitteluna. Lisäksi HIFK:n Veikkausliiga-joukkueen pelaajat vierailivat harjoituksissamme, jolla oli positiivinen vaikutus pelaajiin, Virkkala kertoo.

– Vahvistamme toimintatapojamme myös pelaajien elämänhallintaan liittyvillä elementtejä, kuten opiskelun ja urheilun yhdistämisen hallinnalla, ruokailun laadun ja rytmin tarkemmalla ohjelmoinnilla sekä kehonhuollon ja palautumisen laadun parantamisella, Virkkala lisää.

Hienoa, että jatkat seurassamme Untsi, painetaan bulilla myös kaudella 2022!