Skip to main content

HIFK:n monivuotinen juniorivalmentaja Tomi Rouhiainen on allekirjoittanut jatkosopimuksen kaudelle 2022. Rouhiainen on aiempina kausina toiminut 2010-syntyneiden vastuuvalmentajana, mutta tulevalla kaudella hän siirtyy päävalmentajaksi poikien HIFK U7 ja U8 joukkueisiin.

– Olen valmentanut HIFK:ssa vuodesta 2016 alkaen ja viisi vuotta vierähti 2010-syntyneiden poikien joukkueen kanssa, joka oli hieno projekti. Kehityin itse valmentajana valtavasti ja pelaajat yksilöinä sekä joukkueena. Nyt oli halu ja tahto päästä aloittamaan uudestaan nuorempien ikäluokkien kanssa hieman kokeneempana ja viisaampana, Rouhiainen toteaa.

Rouhiainen suorittaa tällä hetkellä UEFA B-lisenssiä ja pohjalla hänellä on UEFA C-lisenssi sekä Ekkono-metodin opiskelu Eerikkilän kautta. Pohjaa valmennukseen Rouhiaiselle antaa myös pedagogiikan ja psykologian opinnot yliopistossa.

– Odotan marraskuun alkua innolla, jotta pääsen tutustumaan uusiin pelaajiin paremmin. On mukavaa päästä kehittämään lapsuusvaiheen valmennusta HIFK:ssa. Siellä luodaan pohja tulevalle, ja näen, että tässä roolissa pystyn tällä hetkellä auttamaan pelaajaväylän kehittämisessä seuraa eniten, Rouhiainen sanoo.

Rouhiaisen tavoitteen on nostaa harjoittelun laatua lapsuusvaiheessa ja haastaa pelaajia itsensä kehittämiseen tekemällä arjen perustyöt mahdollisimman laadukkaasti ja systemaattisesti ikävaiheen kehitystasoa ja pelaajien erivauhtista kehitystä kunnioittaen.

– Toiminnan pitää olla hauskaa, ja hauskuus syntyy siitä, että treenaamme tosissaan ja yritämme jokaisessa tilanteessa omaa parastamme. Jos pystymme lisäksi synnyttämään rakkauden futikseen ja tavoitteelliseen harjoitteluun, tulemme onnistumaan tehtävässämme, Rouhiainen kertoo.

Mahtavaa, kun jatkat seurassa Tomi!