Skip to main content

HIFK-Valtti sunnuntaina 10.10. klo 17:30, Töölön Pallokentän 1 tekonurmi

Miesten tehdessä seurahistoriaa saavutettuaan korkeimman sijoituksensa vuosikymmeniin, myös HIFK:n naisten edustusjoukkueella on tulevana sunnuntaina mahdollisuus varmistaa paikkansa korkeimmalla sarjatasolla sitten vuoden 1983.

Vuonna 2016 Naisten jalkapallotoiminta käynnistyi uudelleen yli 30 vuoden tauon jälkeen Stadin Mimmit nimellä. Naisten edustusjoukkue on pelannut Kolmosessa vuodesta 2018 lähtien ja 2019-vuonna naisten edustusjoukkue siirtyi käyttämään pelkkää HIFK-nimeä. Vuonna 2020 joukkue asetti tavoitteekseen nousun Kakkoseen, mutta joukkue jäi voiton päähän nousupaikasta.

Kaudelle 2021 joukkue rakennettiin lähestulkoon alusta asti uudelleen, kun vain seitsemän edelliskauden pelaajaa jatkoivat seurassa. Joukkueeseen valittiin myös uudet valmentajat Timo Lanki, Ilkka Somero ja fysiikkavalmentajaksi joukkueen entinen kapteeni Veera Korjus sekä joukkueenjohtaja Ville Ristola heti ennen preseasonin alkua.

Joukkueen alkukausi oli hyvin epävakaa, sillä koronarajoitukset astuivat voimaan jo joulukuussa, eikä joukkueharjoituksia voitu järjestää ennen toukokuun puoltaväliä viranomaismääräysten vuoksi. Joukkue, johon kiinnitettiin jopa 20 uutta pelaajaa joutui harjoittelemaan koko talven ja kevään itsenäisesti ja yhteisissä etäharjoituksissa.

Tukea kauden rakentamiseen löytyi joukkueen onneksi moneltakin taholta, kun yritykset InfoCare, Magners ja OSHEE sekä yksityishenkilöt Viktor Fagerudd ja Eila ja Matti Karjalainen halusivat kantaa kortensa kekoon kauden tavoitteen saavuttamiseksi ja ryhtyivät naisten edustusjoukkueen yhteistyökumppaneiksi.

Kausi päästiin aloittamaan kunnolla vasta toukokuussa, kun ensimmäiset joukkueharjoitukset järjestettiin koronarajoitusten puitteissa. Aikaa ei ollut ensimmäisen sarjaotteluun kuin neljä viikkoa, eikä joukkue kerennyt pelaamaan ainuttakaan harjoitusottelua ennen sarjaotteluiden alkua. Vuoden 2021 ensimmäisessä kohtaamisessa HIFK voitti MPS:n selvästi numeroin 6-0. Seuraava ottelu oli selkeästi tiukempi, mutta myös Gnistan kaatui vieraissa 0-1 lukemin. Viidestä ensimmäisestä ottelusta HIFK voitti jokaisen hurjalla 33-0 maalierolla, kunnes naiset taipuivat harmittavaan 1-1 tasapeliin JäPSin vieraana. Seuraavasta kahdeksasta ottelusta IFK onnistui voittamaan kuusi. Kauden ainoat tappiot naiset kärsivät kun EPS oli rukosarjassa parempi numeroin 0-3 ja JäPS onnistui nappaamaan viime hetken 0-1 voiton yläloppusarjan ensimmäisessä ottelussa.

Naisten Kolmosen eteläisestä lohkosta nousee kaksi parasta joukkuetta suoraan sarjaporrasta ylemmäs, ja tällä hetkellä naiset ovat tiukasti kiinni nousijan paikalla, kun kasassa on 34 pistettä 14 ottelun jälkeen. Etumatkaa perässä olevaan JäPSiin on jo viisi pistettä. Yläloppusarjassa pelataan enää kaksi kierrosta, mutta naiset voivat varmistaa jo seuraavassa ottelussaan nousun Kakkoseen, mikäli joukkue voittaa Puotinkylän Valtin kotonaan.

Seuraava ottelu pelataan Töölön Pallokenttä 1 tekonurmella sunnuntaina 10.10. klo 17:30 Puotinkylän Valtti vastaan. Tervetuloa kannustamaan!