Skip to main content

10.10. klo 17:30 HIFK-Valtti 2-1 (1-1)

Maalit:
11′ Hanna Halonen
44′ Sara Sirma
66′ Pihla Hyvärinen

Sunnuntai-illan ottelu Puotinkylän Valttia vastaan päättyi HIFK:n 2-1 voittoon. Kolmella pisteellä naiset karkasivat JäPSin ja Valtin saavuttamattomiin ja näin ollen varmistivat sijoituksensa nousijan paikalla ja pelaavat ansaitusti naisten Kakkosessa kaudella 2022. Naiset tekivät samalla historiaa, sillä joukkue pelaa ensi kaudella korkeimmalla sarjatasolla yli 30 vuoteen.

Ottelu vihellettiin alkaneeksi 17:30 Töölön Pallokentällä runsaan kotiyleisön edessä. Illan vierasjoukkue Valtti lähti otteluun korkealta prässäten ja HIFK:lla oli heti alusta vaikeuksia pelin avaamisessa, joten tähtipaitojen maalia vartioinut Anni Turpeinen joutui pelaamaan pallon lähes poikkeuksetta pitkänä. Valtti ei kuitenkaan päässyt juurikaan luomaan hyökkäystilanteita, vaan IFK pääsi rakentelemaan peliä vierasjoukkueen puoliskolla. Avausmaali nähtiin jo 11 peliminuutin jälkeen, kun Maj Totron rajaheitosta Pihla Hyvärinen vapautti syötöllään Hanna Halosen vasemmalla laidalla. Halonen eteni boksin tuntumaan asti, josta hän pyssytti HIFK:n 1-0 johtoon.

Vierasjoukkue oli ajoittain askeleen edellä punapaitoja, mutta Valtin lukuisat pystypallot eivät tuottaneet tulosta, vaan pallo painui myötätuulen mukana lähes poikkeuksetta päätyrajan yli tai suoraan Turpeisen ulottuviin. Valtti kävi lähellä maalia, kun vierasjoukkue pääsi laukomaan pallon boksin tuntumasta, mutta Turpeinen sai torjuttua pallon yläriman kautta. Kavennusmaali nähtiin kuitenkin aivan ensimmäisen 45 minuuttisen lopussa, kun HIFK:n harhasyötöstä Itä-Helsinkiläisten Sara Sirma pääsi avopaikalle, josta hän sijoitti pallon varmasti maaliin ja tauolle lähdettiin tasatilanteessa.

Helsinkiläisten kamppailu jatkui toisella puolikkaalla tasaisesti. Valtti pääsi etenemään useampaan otteeseen vaarallisesti keskustan kautta hyökkäyksiin, mutta HIFK:n puolustus selvitti tilanteet tyylikkäästi. HIFK pääsi yllättämään Valtin, kun Heidi Rajakko antoi vapaapotkun puolen kentän tuntumasta, jonka vierasjoukkue onnistui purkamaan, mutta ensimmäisenä palloon ennättänyt Hyvärinen pommitti vastapalloon kauden komeimman laukauksen vasemmalta ohi maalivahdista vieden kotijoukkueen johtoon. Valtti haki ahnaasti kavennusmaalia, ja olikin päästä kolmella pelaajalla maalivahtia vastaan maalitekoon kaksi minuuttia ennen varsinaisen peliajan loppua, mutta laitapuolustajana pelannut Emma Rantamaa liukui pallon väljemmille vesille. Peli vihellettiin päättyneeksi HIFK:n 2-1 voittoon ja naiset pääsivät juhlistamaan Kakkoseen nousuaan jo ennen viimeistä ottelua.

– Joukkue lähti kovalla asenteella peliin. Asenne näkyi heti alusta alkaen kaksinkamppailuissa ja jokaisen pelaajan suorituksissa. Valtti oli kova vastus ja sai aikaan muutaman vaarallisen tilanteen, joista kuitenkin selvittiin. Voitto oli todellinen taisteluvoitto, joukkueen päävalmentaja Timo Lanki sanoo.

– Vieläkin vähän epätodelliset fiilikset nousun varmistumisesta, vaikka se on ollut koko kauden ajan kantava tavoite. Haastava alkukausi rajoituksineen ja joukkueen lähes täydellinen uudelleen rakentaminen taustoista ja valmennuksesta alkaen eivät olleet ideaali tilanne tavoitteelle, mutta koko joukkueen sitoutuminen, halu ja valtava työmoraali olivat avainasemassa siinä, että ensi kaudella pelataan ylemmällä sarjatasolla, fyysinen valmentaja Veera Korjus iloitsee.

Naisten kausi ei suinkaan ole vielä ohi, kun HIFK matkustaa viimeiseen yläloppusarjan otteluunsa Espooseen kärkikamppailuun EPS:ää vastaan. Perjantai-illan kotijoukkue on kärsinyt kauden aikana ainostaan yhden pisteen menetyksen, kun JäPSi kaatoi EPS:n aiemmin syyskuussa. Kärkijoukkue EPS nappasi edellisestä ottelustaan 5-0 rutiinivoiton, kun FC Loviisa vieraili Espoossa viime viikolla. Espoolaiset ovat kauden aikana kuroneet tasaisesti kaulaa muihin, kun eroa HIFK:lla on 5 pistettä toisella sijalla ja perjantain ottelupari pääsee pelaamaan viimeisen ottelunsa paineettomasti, kun kumpikin osapuoli on varmistanut kärkipaikkansa ja nousunsa ensi kaudeksi Kakkoseen.

– Viimeiseen sarjapeliin valmistautuminen on käynnissä ja lähdemme peliin hyvällä fiiliksellä, Lanki lisää.

Naiset pelaavat sarjan viimeinen ottelunsa tulevana perjantaina 15.10. EPS:n vieraana Kivenlahden tekonurmella klo 20:00.

HIFK-Valtti kokoonpano
1 Turpeinen Anni (mv)
5 Toivainen Laura
8 Halonen Hanna
9 Andler Melinda
13 Rajakko Heidi
16 Salmi Aino
17 Hyvärinen Pihla
21 Heikkinen Aino
22 Rantamaa Emma (c)
23 Nyberg Jessica
25 Stenbäck Bettina
27 Totro Maj
29 Kemppainen Tytti
36 Pitkänen Iina-Emilia
41 Holstein Ria
77 Ukkonen Elina
88 Nieminen Michaela