Skip to main content

IFK on solminut jatkosopimuksen maalivahtivalmentaja Juho Ryynäsen kanssa kaudelle 2022. Vastuulleen hän saa tulevaksi kaudeksi U10 ja U12 ikäluokkien maalivahtien valmentamisen. Ryynänen on valmentanut HIFK:ssa vuodesta 2016 lähtien, joten alkava kausi 2022 tulee olemaan valmentajalle seitsemäs seurassa.

– Ensimmäiset viisi kautta toimin apuvalmentajana 08-syntyneiden ikäluokassa, mutta viime kaudesta lähtien olen keskittynyt pelkästään maalivahtivalmentamiseen ja toiminkin U11-U15 -ikäluokkien maalivahtivalmentajana. Oma pelaajataustani löytyy juuri tolppien välistä ja takana on satoja miesten pelejä alasarjajyränä, joten veskareiden valmentaminen on ollut paitsi helppo valinta niin myös se mihin olen aina halunnut valmentajana erikoistua, Ryynänen kertoo.

Ryynänen on suorittanut vanhan D-valmentajakurssin ja myöskin maalivahtien D-kurssin. Ryynänen on hakeutumassa maalivahtien C-kurssille heti kun vain mahdollista koronan aiheuttamien rajallisuuksien vuoksi.

– Pidän itsensä jatkuvaa kehittämistä kaiken A:na ja O:na, jotta valmentaja on kärryillä nykypäivän metodeista ja tietotaidosta. Esimerkiksi viime kaudella Unto Virkkalan valmennustiimeissä toimiminen oli todella opettavaista aikaa ja yhteistyömme jatkuu myös ensi kaudella U12 YJ-joukkueessa, Ryynänen sanoo.

Maalivahtivalmentaja kertoo, että HIFK:n maalivahtitilanne junioreissa on siinä mielessä hyvä, että melkeinpä jokaisesta ikäluokasta löytyy useampia lupaavia ja motivoituneita maalivahteja.

– Riittävä kilpailutilanne paitsi kannustaa jokaista treenaamaan aina täysillä mutta samalla myös kehittää pelaajia parhaiten. Tärkeintä on aina pitää yllä pelaajien omaa motivaatiota kehittyä, Ryynänen toteaa.

– Haluan kasvattaa nuorista maalivahteja, jotka ovat teknisesti, taktisesti, fyysisesti ja henkisesti mahdollisimman hyviä, unohtamatta sitä seikkaa, että jalkapallon pelaaminen pitää olla myös hauskaa, Ryynänen lisää.

– Olen onnekseni saanut huomata, että monesti juuri maalivahdit ovat ensimmäisinä treenikentällä tekemässä omatoimitreenejä ja jäävät usein treenaamaan myös joukkuetreenien jälkeen. Lisäksi Martti Puolakaisen kanssa pitämissämme maalivahtiharjoituksissa on ollut hyvin osanottajia myös nuoremmista ikäluokista, joten uskon, että seuran tulevaisuus näyttää ainakin maalivahtien osalta lupaavalle, Ryynänen iloitsee.

Mahtavaa, että olet ensi kaudellakin mukana Juho!