Skip to main content

EPS – HIFK 0-1

Maalit
17′ Hanna Halonen

Viime perjantaina naiset matkustivat kauden viimeiseen otteluunsa Espoonlahteen kärkikamppailuun. HIFK:n vastus EPS oli varmistanut nousunsa ensi kaudeksi naisten Kakkoseen jo 14 pelatun ottelun jälkeen 39 pisteellä ja viikkoa myöhemmin myös HIFK varmisti sijoituksensa nousijan paikalla. Samanaikaisesti B-junioreiden SM-sarjassa pelaava EPS lähti otteluun huomattavasti erilaisella kokoonpanolla kuin otteluparin viime kohtaamisessa. Espoolaisten ykköskokoonpano oli selvästi huilivuorossa, kun lauantaina joukkueella oli edessä kamppailu junioreiden suomenmestaruudesta.

Ottelu alkoi EPS:n pallonhallinnalla, kun illan kotijoukkue pääsi rakentelemaan peliä alakerrassa. Espoolaiset eivät kuitenkaan päässeet etenemään juuri keskikenttää pidemmälle HIFK:n puolustaessa tiiviinä ja EPS hyökkäykset päätyivät pitkiin palloihin linja taakse, johon lähes poikkeuksetta ennätti joko IFK:n puolustus tai maalia vartioinut Anni Turpeinen. Tiiviistä puolustamisesta huolimatta HIFK ei onnistunut ensimmäisen vartin aikana pitämään palloa itsellään tehdyistä katkoista, vaan peliväline päätyi EPS:n haltuun kerta toisensa jälkeen. Kumpikaan joukkue ei ollut onnistunut luomaan merkittävän vaarallisia hyökkäystilanteita, kunnes keskikentällä pelannut Laura Toivainen pelasi seinäsyötöillä Emma Rantamaan lähelle päätyviivaa, josta joukkueen kapteeni antoi syötön maalin edustalle ja Hanna Halonen pääsi iskemään pallon EPS:n verkkoon.

Maalin jälkeen HIFK pääsi otteluun paremmin kiinni ja onnistui pitämään palloa huomattavasti paremmin luoden onnistuneita syöttökombinaatioita alun vaikeuksien jälkeen. Laitahyökkääjinä pelanneet Iina Pitkänen ja Halonen pääsivät tekemään vahvoja nousuja ja hätyyttämään espoolaispuolustusta mm. vahvasti ottelun pelanneen Maj Totron esityöstä, mutta lisäosumia ei kuitenkaan ensimmäisellä puoliajalla nähty.

Toiselle puolikkaalle EPS lähti tavoittelemaan kavennusmaalia, kun taas HIFK pyrki jatkamaan vahvoja otteitaan pelirytmiin päästyään. HIFK:n vaarallisin maalitilanne nähtiin, kun keskikenttäpelaaja Pihla Hyvärinen pääsi taidokkaasti etenemään espoolaisten läpi kuljettaen pallon aina kuudentoista rajalle asti, josta Hyvärisen laukaus painui kuitenkin harmillisesti ohi maalin. IFK oli ajoittain vaikeuksissa nuorten espoolaishyökkääjien kanssa, kun kotijoukkue onnistui saamaan pystypalloihinsa tarkkuutta, mutta topparikaksikko Heidi Rajakko ja Ria Holstein olivat pelaajat paikallaan, ja onnistuivat purkamaan useamman läheltä piti-tilanteen. Perjantain myöhäisillan ottelu päättyi vierasjoukkueen voittoon Halosen maalilla.

Perjantain otteluparista molemmat joukkueet selvittivät tiensä ensi kaudelle naisten Kakkoseen, EPS 40 pisteellä ja HIFK 38 pisteellä ja eroa kolmantena olevaan JäPSiin jäi viisi pistettä. Naiset pelasivat loistavan kauden aikana yhteensä 16 ottelua, joista IFK voitti 13, päätyi tasapisteisiin kerran ja taipui tappioon ainoastaan kahdesti. Lisäksi joukkueen hyökkääjä Melinda Andler voitti ansaitusti lohkon maalipörssin 16 osumallaan. Maaleja naiset tekivät kauden aikana yhteensä 61 ja päästivät ainoastaan 13 omiin.

Naiset ovat aloittaneet ansaitun harjoitustauon ja palaavat muutaman viikon kuluttua valmistautumaan kauteen Kakkosessa. Kiitos tästä kaudesta ja loistavasta työstä koko naisten joukkueelle!

EPS-HIFK kokoonpano
1 Turpeinen Anni (mv)
5 Toivainen Laura
8 Halonen Hanna
9 Andler Melinda
11 Pyykkönen Taru
13 Rajakko Heidi
16 Salmi Aino
17 Hyvärinen Pihla
21 Heikkinen Aino
22 Rantamaa Emma (c)
23 Nyberg Jessica
27 Totro Maj
29 Kemppainen Tytti
36 Pitkänen Iina-Emilia
41 Holstein Ria