Skip to main content

KuPS-HIFK 0-0

HIFK matkusti Kuopioon kohtaamaan Mestaruussarjan kärkijoukkueen KuPSin lauantai-iltana. Edellinen ottelu joukkueiden välillä oli päättynyt maalittomaan tasapeliin vain muutamia viikkoja sitten syyskuussa, ja HIFK:n luotsi Joaquín Gómez povasi otteluennakossa kohtaamisesta tasaista vääntöä tälläkin kertaa.

Ottelu vihellettiin alkaneeksi Väre Areenalla ja jo ottelun toisella peliminuutilla Kei Kamara pääsi kuopiolaisten harhasyötöstä vetoetäisyyksille, kun HIFK hyökkääjä pyssytti pallon maalia kohti vitosen viivalta oikealta laidalta, mutta kulma oli sen verran pieni, että KuPSin maalia vartioinut Johannes Kreidl torjui pallon varmasti.

Toinen vierasjoukkueen potentiaalinen tilanne nähtiin hetkeä myöhemmin, kun Felipe Sáez syötti pallon hyvin Kamaralle kuudentoista rajalla, jonka vedon eteen Kreidl kuitenkin pääsi, ja Juanan Entrenan laukaus paluupalloon viuhui reippaasti yli maalin.

KuPS pääsi myös vaaralliseen maalintekotilanteeseen, kun Paulo Ricardo vapauttaa syötöllään Tim Väyrysen HIFK toppareiden välistä, mutta kosketus palloon on heikko, eikä viimeistely onnistu, kun HIFK:n maalia vartioinut Calum Ward pääsi vedon eteen ja HIFK säästyi takaiskulta.

Illan kotijoukkueen paras maalintekopaikka nähtiin aivan ensimmäisen puolikkaan lopulla 44 peliminuutilla, kun Daniel Carillo keskitti pallon vasemmalta tarkasti boksiin, josta Tim Väyrynen pääsi puskemaan hyvältä etäisyydeltä, mutta Ward torjui pallon yläriman kautta yli maalin ja tauolle lähdettiin maalittomassa tasatilanteessa.

Ensimmäinen todellinen vaaratilanne nähtiin toisella puolikkaalla 53 peliminuutin jälkeen, kun Jordan Sebban nosti taidokkaasti pallon linjan taakse Henry Uzochokwulle, joka pääsi laukomaan suoraan ilmastan. Vedon edessä oli kuitenkin Ward, mutta englantilaisen torjunnasta Uzochokwu pääsi kokeilemaan vetoa toisen kerran, mutta Ward oli toistamiseen vedon tiellä ja pallo pomppi päätyrajasta yli.

KuPS otti ottelun loppupuolella pallonhallintaa selvästi nimiinsä ja haki ahnaasti avausmaalia, mutta eivät onnistuneet rakentamaan selkeää maalipaikkaa vaan vedot tyrehtyivät useaan otteeseen HIFK:n puolustukseen. KuPS nosti selvästi riskitasoaan maalia tavoitellessaan, ja HIFK pääsi vastahyökkäyksillään purkamaan alakerran painetta.

Minuuttia ennen varsinaisen peliajan loppua Urho Nissilä asettui vapaapotkun taakse ja yritti niitata pallon maalin itse n. 20 metristä, mutta pallo osui tolppaan ja IFK purki pallon väljemmille vesille. Ricardo pääsi vielä lisäajalla puskemaan pallon keskityksestä, mutta maalin tyylikkäästi puhtaana pitänyt Ward liimasi pallon varmasti. Tiivis puolustaminen tuotti tulosta ja peli vihellettiin päättyneeksi jälleen maalittomaan pisteiden jakoon.

– Tiukkaa vääntöä oli jälleen KuPSia vastaan. Ensimmäisellä jaksolla meillä oli selkeästi parempi kontrolli puolustamisessa, kun toisella 45 minuuttisella valuimme todella alas KuPSin pakottamana. Olen kuitenkin tyytyväinen tähän pisteeseen, jonka saimme, HIFK:n kapteenina toiminut Jani Bäckman kertoo Ruudun haastattelussa.

– Joukkueessa on ollut hyvä henki. Meillä on vielä kahdeksan päivää kautta jäljellä nykyisen joukkueen joukkueen kanssa, joten haluamme nauttia näistä kahdesta viimeisestä ottelusta yhdessä ja lopettaa kauden hyvällä fiiliksellä, Bäckman lisää.

Seuraava ottelu on helsinkiläisseurojen HIFK:n ja HJK:n paikalliskohtaaminen Stadin Derby Bolt Arenalla keskiviikkona 27.10. klo 18:30.

KuPS-HIFK kokoonpano
2 Kei Kamara
5 Felipe Sáez
6 Jake Dunwoody
7 Jusif Ali
9 Juanan Entrena
17 Jani Bäckman
22 Matej Hradecky
23 Aldayr Hernández
31 Keaton Isaksson
35 Calum Ward
88 Macario Hing-Glover

Vaihdossa: 1, Markus Uusitalo (mv) 11 Aatu Kujanpää, 15 Jean-Claude Mabinda, 70 Mosawer Ahadi