Skip to main content

HIFK ja Helsinki City Football Academy (HCFA) käynnistää ensi kaudelle yhteisjoukkuetoiminnan U11-U15 ikäluokissa. Yhteistyö mahdollistaa ikäluokkien pelaajaväylien vahvistamisen ja luo rakenteet yhteistyölle C-ikäluokasta vanhempiin junioreihin. Lisäksi yhteisjoukkuetoiminta varmistaa kilpailullisuuden joukkueissa kasvavan pelaajamäärän avulla.

Itä-Helsingissä toimintansa aloittanut HCFA on tavoitteellinen jalkapalloseura, joka panostaa laadukkaaseen valmennukseen ja pelaajakehitykseen. HCFA:n valmennuspäällikkönä toimiva Amine Rchidi aloittaa HIFK U14 YJ – joukkueen valmentamisen kaudella 2022.

– HCFA keskittyy juniorivalmennukseen ja seurojen välisessä yhteistyössä yhdistyy HCFA:n laadukas ja määrätietoinen valmennus sekä HIFK:n pelaajapolku Veikkausliiga-joukkueeseen asti. Tässä yhteistyössä molemmat seurat yhdistävät parhaan osaamisensa, jolloin lahjakkaalle ja motivoituneelle pelaajalle syntyy mahdollisuus kehittyä ja edetä turvallisten kotiseurojensa alla harrastajasta ammattilaiseksi, Rchidi keroo.

– Tavoitteenamme on yhteistyön kautta kasvattaa pelaajamäärää ja luoda tavoitteellisille pelaajille pelaajakehitystä tukeva harjoitteluympäristö. Tulevaisuudessa toivomme näkevämme kuinka katkeamaton ja laadukas pelaajapolku johdattaa junioripelaajia HIFK:n edustusjoukkueeseen asti, Rchidi jatkaa.

HIFK:n urheilutoimenjohtaja Mika Lönnström on äärimmäisen tyytyväinen alkavasta yhteistyöstä HCFA:n kanssa ja povaa junioreiden yhteisjoukkuetoiminnalle myös jatkoa.

– Olemme käyneet usean seuran kanssa keskusteluita juonioripuolen yhteistyöstä ja HCFA:n kanssa se konkretisoitui. Tämä on todella tärkeä askel junioritoiminnan kehitykselle seurassamme, Lönnström sanoo.

– Jatkamme edelleen neuvotteluita kahden muun junioriseuran kanssa, jotka haluavat tarjota pelaajaväylän yhdessä IFK:n kanssa kilpapuolella, Lönnström lisää.