Skip to main content

1.10. klo 20:15 Gnistan-HIFK 0-4 (0-1)

Maalit:
18′ Melinda Andler
62′ Laura Toivainen
67′ Melinda Andler
86′ Heidi Rajakko

HIFK pelasi loppusarjan kolmannen ottelunsa Oulunkylän Mustapekka Areenalla Gnistanin vieraana. Illan kotijoukkue oli edellisessä ottelussaan pelannut vahvan 1-1 tasapeli Valttia vastaan, joten odotettavissa oli tiukka paikalliskamppailu, jossa Gnistan halusi ryöstää pisteet myös nousua tavoittelevalta HIFK:lta.

Myöhäisillan ottelu alkoi vierasjoukkueen hallinnassa ja IFK onnistui luomaan muutaman vaarallisen hyökkäyksen onnistumatta kuitenkaan viimeistelyssä. Avausmaali nähtiin 18 peliminuutin jälkeen, kun Iina Ahola antoi oikealta puolustuslinjasta läpisyötön Jasmine Stubbelle, joka pääsi tiputtamaan kantapäällä pallon laidalla pelanneelle Emma Rantamaalle. Rantamaa keskitti pallon maalille, jossa Melinda Andler niittasi pallon Gnistanin verkkoon vieden vierasjoukkueen johtoon lukemin 0-1.

Ensimmäisen 45 minuuttisen puolen välin jälkeen HIFK:n pelirytmi alkoi herpaantua ja punapaidat tekivät pelaamisesta itselleen vaikeaa sortumalla hätiköityihin ratkaisuihin. Kotijoukkue pääsi hyödyntämään tähtipaitojen haparointia, mutta ei onnistunut hätyyttämään IFK-puolustusta tarpeeksi. Lisäosumia ei ensimmäisellä puoliajalla enää nähty, ja tauolle lähdettiin IFK:n johdossa.

Toiselle jaksolle IFK lähti ahnaasti hakemaan lisämaaleja. Illan toinen osuma sai odottaa 67’ minuutille asti, kun Iina Pitkänen pääsi vapaaksi vasemmalla laidalla. Pitkänen eteni aina päätyviivan tuntumaan, josta hän pääsi syöttämään takaviistoon Laura Toivaiselle, joka ei erehtynyt ja laukoi pallon varmasti maaliin. HIFK:n kolmas maali nähtiin viisi minuuttia myöhemmin, kun Andler pääsi pyssyttämään ottelun toisen osumansa Ria Holsteinin syötöstä.

Kotijoukkue ei tahtonut lannistua takaiskuista, vaan lähti hakemaan päättäväisesti kavennusmaaleja vielä ottelun 20 viimeisellä minuutilla. Gnistanin selkäranka katkesi kuitenkin viimeistään neljä minuuttia ennen varsinaisen peliajan päättymistä, kun HIFK:n hyväksi tuomittiin rangaistuspotku, jonka Heidi Rajakko upotti varmasti maaliin jo neljättä kertaa pilkulta tällä kaudella. Hetkeä myöhemmin ottelu vihellettiin päättyneeksi HIFK:n 0-4 voittoon.

Seuraava ottelu pelataan Töölön Pallokentän 1 tekonurmella sunnuntaina 10.10. klo 17:30 Puotinkylän Valttia vastaan.

HIFK:n kokoonpano
1 Turpeinen Anni (mv)
5 Toivainen Laura
7 Ahola Iina
8 Halonen Hanna
9 Andler Melinda
11 Pyykkönen Taru
13 Rajakko Heidi
16 Salmi Aino
17 Hyvärinen Pihla
19 Stubbe Jasmine
21 Heikkinen Aino
22 Rantamaa Emma Karoliina (c)
23 Nyberg Jessica
27 Totro Maj
36 Pitkänen Iina-Emilia
37 Sjölinder Elina
41 Holstein Ria