Skip to main content

3.10. klo 17:00 FC Inter-HIFK, Turku

Lokakuun ensimmäisessä ottelussa HIFK matkustaa Mestaruussarjan ensikohtaamiseen Turkuun FC Interin vieraaksi. Kuntopuntarissa joukkueiden välinen tilanne on tasainen, sillä sunnuntain otteluparista HIFK hävisi ensimmäisen kohtaamisen kotonaan numeroin 4–1 ja toisen taas voitti vieraissa 0–1 lukemin. Viikonlopun kotijoukkue pitää tällä hetkellä lohkossa kolmatta sijaa 39 pisteellä ja IFK säilyi viidennellä sijalla torstain Haka-kohtaamisen jälkeen 33 pisteellä.

Viimeisin kohtaaminen turkulaisia vastaan vieraskentällä heinäkuussa ratkesi toisella puoliajalla, kun IFK:n Moshtagh Yaghoubi antoi kulman, jonka jälkitilanteesta Jake Dunwoody pääsi pyssyttämään Veikkausliigan ensimmäisen maalinsa 69 peliminuutin jälkeen. Lisäosumia ei kumpikaan joukkue onnistunut viimeistelemään ja HIFK pääsi kotimatkalle kolmeen pisteen kera neljän maalittoman ottelun jälkeen.

HIFK:n runkosarjan viimeinen ottelu Hakaa vastaan ei kuitenkaan onnistunut odotetulla tavalla, kun tähtipaidat joutuivat taipumaan valkeakoskelaisten vieraana 2-0 tappioon. Peli-ilme oli koko joukkueelta väsynyt, eikä paremmasta osapuolesta jäänyt epäselvyyttä, kun kotijoukkue oli pääsääntöisesti vastaanottavana osapuolena. Haka pääsi luomaan useampia vaarallisia hyökkäystilanteita kotiyleisön edessä ja maalinteossa torstaina onnistuivat Logan Rogerson ensimmäisellä puolikkaalla sekä Donaldo Acka kymmenen minuuttia ennen päätösvihellystä.

FC Inter pelasi viimeisen runkosarjan ottelunsa HJK:a vastaan vieraissa. Toisella 45 minuuttisella vierailijoiden Matias Ojalaa rikottiin boksissa sääntöjen vastaisesti ja pallo vietiin rangaistuspilkulle. Petteri Forsell asettui pallon taakse eikä erehtynyt, kun laukoi pallon alakulmaan ohi oikein aavistaneen Hugo Kedon. HJK haki ahnaasti kavennusmaalia ja pelin painopiste pysyi turkulaisten päädyssä. Ottelun lisäajalla HJK saikin pallon maaliin saakka, mutta ottelun erotuomari hylkäsi tämän paitsiona. Kotijoukkue ei yrityksestä huolimatta onnistunut maalinteossa ja Inter matkusti takaisin Turkuun täyden pistepotin kera Forsellin osumalla.

Sitten heinäkuun FC Inter on vahvistanut joukkuettaan maineikkaalla keskikenttäpelaajalla Petteri Forsellilla elokuussa edustettuaan Stal Mieleciä Puolan pääsarjassa. Forsellin sopimus päättyi kesällä ja oli vapaa siirtymään turkulaisseuraan. Myöhemmin syksyllä Inter tiedotti kaudesta 2019 lähtien päävalmentajan toimineen José Riveiron jättävän seuran kuluvan kauden jälkeen hänen sopimuksensa umpeutuessa.

– Odotan innolla Mestaruussarjaa ja kauden viimeistä kuukautta. Pääsemme haastamaan itsemme parhaimpia joukkueita vastaan ja näkemään kuinka paljon pisteitä saamme kerätty. Tavoittelemme tietysti myös europaikkaa, HIFK:n luotsi Joaquin Gómez sanoo.

– Odotettavissa on hyvin taktista pelaamista Interiä vastaan, kuten kahdessa aiemmassakin kohtaamisessa. Kotona olimme hyviä alussa, mutta Inter pääsi rankaisemaan meitä useasti toisella puoliajalla. Vieraissa olimme suvereeneja ja dominoimme koko ottelun ajan ja toivottavasti teemme saman myös huomenna, Gómez lisää.

Sunnuntain ottelu FC Interiä vastaan pelataan Turussa Veritas Stadionilla klo 17:00. Ottelua voi seurata suorana Ruutu-palvelun kautta.