Skip to main content

HIFK tiedotti aiemmin junioriyhteistyöstä Helsinki City Football Academyn (HCFA) kanssa U11-U15 ikäluokissa. Alkavan yhteistyön myötä HIFK U14 YJ- joukkueen päävalmentajaksi on nimitetty 32-vuotias marokkolainen Amine Rchidi, joka toimii myös HCFA:n valmennuspäälikkönä.

– Casablancan lapsuuden kadut, jalkapallokulttuuri sekä Marokon pääsarjassa pelannut isä vetivät minut jalkapallon pariin. Olen pelannut sekä Suomessa, että Espanjassa, Rchidi kuvailee jalkapallouransa alkua.

Rchidin valmennusosaaminen pohjautuu pelaaja- ja valmennusuraan sekä ammattivalmentaja koulutuksiin, joihin kuuluu muun muassa lasten ja nuorten valmennuksen erikoistutkinto, liikunnanalan tutkintoja sekä UEFA-B valmentajakoulutus.

Rchidillä on valmennuskokemusta vuodesta 2013 lähtien. Hän on valmentanut poikia ja tyttöjä, lapsia sekä aikuisia niin Suomessa kuin ulkomailla. Valmennuspäällikkönä HCFA:ssa toimimisen lisäksi hän pyörittää First Touch Training -jalkapallovalmennusta, joka keskittyy yksilö- ja pienryhmävalmennukseen sekä jalkapalloleireihin. Hänen valmennukseensa ovat osallistuneet useat nuorten maajoukkuetason pelaajat.

Tulevaan kauteen Rchidi lähtee motivoituneena valmentamaan tavoitteellisia pelaajia.

– Intohimoni on kehittää pelaajien pelin ymmärrystä ja taitotasoa sekä itseään valmentajana. Tämän kauden tavoitteena on juurikin viedä pelaajia eteenpäin niin yksilöinä kuin osana joukkuetta. Joukkueen tavoitteena on oman taitotasonsa nostaminen ylemmälle tasolle, Rchidi sanoo.

Tervetuloa HIFK:hon Amine!