Skip to main content

HIFK-FC Loviisa lauantaina 25.9. klo 14:45, Töölön Pallokenttä 6 TN

HIFK pelasi yläloppusarjan ensimmäisen ottelunsa viime sunnuntaina, kun järvenpääläinen JäPS saapui Töölön pallokentälle vieraskohtaamiseen. Joukkueiden keskinäinen ottelu päättyi viime kerralla 1–1 tasapeliin, kun JäPS pääsi iskemään kavennusmaalin ottelun loppupuolella vapaapotkusta. Ennen sunnuntain kohtaamista järvenpääläiset olivat takamatkalla viidellä pisteellä toisena olevasta IFK:sta ja pisteen päässä kolmantena olevasta Valtista.

Sunnuntaina Töölöön oli saapunut paikalle hyvä määrä IFK:n kannattajia, jotka pitivät meteliä läpi koko ottelun. HIFK piti pallonhallinnan pääsääntöisesti hyökkäyspuolikkaallaan jo ensimmäisestä puoliajasta lähtien. Kokonaisuudessaan kotijoukkue sai toistakymmentä vetopaikkaa kuudentoista rajan tuntumasta ottelun aikana, mutta usein edessä oli joko puolustaja tai vahvasti pelannut JäPSin maalia vartioinut Sesilia Pelkonen. Puolet vedoista, jotka eivät pysähtyneet vastustajaan viuhuivat kuitenkin reippaasti yli tai ohi maalin. JäPS oli lähes koko ottelun askeleen jäljessä, mutta koska puolustus piti ja todella vaaralliset paikat jäivät käyttämättä, niin kolme minuuttia ennen ottelun loppua JäPS-hyökkäys pääsi tekemään sen minkä HIFK jätti tekemättä – maalin. HIFK haki epätoivoisesti tasoitusmaalia koko leveydellä, mutta tuloksetta ja peli vihellettiin päättyneeksi vieraiden 0-1 voittoon Camilla Takalan maalilla.

– JäPS-ottelu oli odotetun haastava ja hyvästä valmistautumisesta huolimatta emme päässeet pelin aikana omalle parhaalle tasolle. Peli oli suurimmaksi osaksi hyvin halussa ja saimme jälleen luotua lukuisia maalintekopaikkoja, mutta maaliin asti palloa ei saatu. JäPS puolusti tiiviisti ja iski takaisin terävillä vastahyökkäyksillä, mistä myös valitettava voittomaali syntyi. Oma maalinteko kaatui ehkä tällä kertaa yliyrittämiseen ja yksin tekemiseen, mikä näkyi myös linjojen välisenä etäisyytenä, IFK:n luottopuolustaja Maj Totro kuvailee ottelua.

Tappion myötä HIFK menetti neljän pisteen turvavälin perässä olevaan Valttiin, ja itä-helsinkiläiset ovat enää pisteen päässä tähtirinnoista, kun JäPS paransi myös pistepottiaan kärkkyessään neljäntenä nyt vain kahden pisteen päässä nousupaikasta.

– Tappio oli iso pettymys joukkueelle, mutta asiaa on käsitelty treeneissä ja keskittyminen on jo seuraavassa matsissa, Totro lisää.

IFK kohtaa tulevana viikonloppuna FC Loviisan, joka on sarjataulukossa viidentenä 21 pisteellä. Joukkueiden edellinen kohtaaminen elokuussa päättyi IFK:n voittoon yhden maalin turvin Pirkkolassa. Ensimmäisessä yläloppusarjan ottelussa lauantain vierasjoukkue taipui selkeään 5-1 vierastappioon Valttia vastaan. FC Loviisa on onnistunut runkosarjassa voittamaan yläloppusarjan joukkueen ainoastaan kerran nimenomaan Valttia vastaan kesäkuussa kotonaan. Muutoin joukkue on napsinut pisteitä alaloppusarjaan jääneiltä joukkueilta.

–  FC Loviisaa vastaan haluamme pelata paremmin joukkueena molempiin suuntiin ja keskittyä pallonhallintaan yläsektorilla selkeiden maalintekopaikkojen luomiseksi, Totro sanoo.

Seuraava ottelu pelataan Töölön Pallokenttä 6 tekonurmella lauantaina 25.9. klo 14:45 FC Loviisaa vastaan.

HIFK-JäPS 0-1 (0-0)
87′ Takala

HIFK-JäPS kokoonpano
1 Turpeinen Anni (mv)
3 Ryöppy Selja
8 Halonen Hanna
9 Andler Melinda
11 Pyykkönen Taru
13 Rajakko Heidi
16 Salmi Aino
17 Hyvärinen Pihla
21 Heikkinen Aino
22 Rantamaa Emma (c)
23 Nyberg Jessica
27 Totro Maj
36 Pitkänen Iina-Emilia
37 Sjölinder Elina
41 Holstein Ria