Skip to main content

22.9. HJK – HIFK 0-2 (0-1)

Maalit:
33’ 0-1 Kei Kamara (Keaton Isaksson)
71’ 0-2 Kei Kamara (Jusif Ali)

Kauden toinen Stadin derby HIFK:n ja HJK:n välillä pelattiin keskiviikkona Bolt Arenalla. Molemmat joukkueet tulivat isojen panosten peliin tiukan otteluruuhkan keskellä. HJK olisi voinut voitolla illan ottelusta varmistaa kärkisijansa runkosarjan päätteeksi, kun taas kuudentena tasapisteissä FC Lahden ja Ilveksen kanssa majaileva HIFK tarvitsi pisteitä paikallisvastustajalta taistelussaan paikasta kuuden parhaan joukossa eli Mestaruussarjassa.

Ottelun ensimmäinen puoliaika oli odotetun tasainen. HJK pressasi, mutta myös HIFK rakensi tapansa mukaan aktiivisesti peliä ja loi tilanteita hyökkäyspäädyssä. Calum Ward oli totutun hyvällä pelipäällä HIFK:n tolppien välissä torjuen useita vaarallisia paikkoja HIFK-kannattajapäädyn riemuksi.

Maalitilit aukesivat Töölössä reilun puolen tunnin pelin jälkeen. Mosawer Ahadi nappasi HJK-puolustuksen purkupallon itselleen ja pelasi hyvällä liikkeellä pallon aina päätyrajan tuntumaan asti. Sieltä Keaton Isaksson syötti maalin eteen, jossa paikalla oli tietysti Kei Kamara. Kokenut hyökkääjä ei Miro Tenhon estelyistä huolimatta erehtynyt, vaan vei vieraat johtoon kauden neljännellä osumallaan.

Tappioasemassa toiselle puoliajalle tullut HJK lähti hakemaan tasoitusmaalia ja otti pelin hallinnan lähes täydellisesti itselleen. HIFK puolusti ja pyrki pitämään paikallisvastustajansa poissa vaarallisilta tekopaikoilta.

Maalintekoa jatkoi kuitenkin kaikesta huolimatta HIFK. Moshtagh Yaghoubi riisti pallon HIFK:lle HJK:n avauksen jälkeen ja pelasi oikeaan laitaan Jusif Alille. 21-vuotias syötti maalinedustalle, jossa Kamara pääsi etuvarpaineen väliin, ja 0-2-maali oli Bolt Arenalla tosiasia. Vaikka HJK haki kavennusosumaa vimmatusti loppuun asti, ei se siinä kuitenkaan onnistunut. HIFK nappasi todella ison voiton, jonka myötä paikka kuuden parhaan joukossa on edelleen sen omissa käsissä.

FC Lahti ja Ilves voittivat myös omat ottelunsa, joten asetelmat Mestaruus- ja Haastajasarjan jakorajalla ovat edelleen samat ennen runkosarjan viimeistä täyttä kierrosta sunnuntaina. HIFK:lla on kuitenkin sen jälkeen vielä rästiottelu FC Hakaa vastaan edessään viikon päästä torstaina.

Ottelun hahmo Kamara oli luonnollisesti tyytyväinen derbyvoittoon:

– Hauskaa oli pelata ja nähdä paljon ihmisiä katsomossa. Meidän kannattajat ovat olleet vahvasti meidän tukena, joten tuntui aivan erityiseltä saada tämä voitto heidän edessään. He rakastavat tätä seuraa ja olen kovin kiitollinen siitä, että saan olla osana sitä.

– Keaton (Isaksson) teki hyvän esityön siinä ensimmäisessä maalissa, joten minun piti vain olla oikeassa paikassa boksissa. Toisessa oli vähän sama Jusifin kanssa. Tämä tulos oli meille todella tärkeä paluu voittokantaan viime viikon jälkeen. Nyt on kaksi tiukkaa peliä edessä ensi viikolla, mutta ensin nautitaan tästä hetkestä nyt, hän sanoi Ruudun haastattelussa.

Katso myös päävalmentaja Joaquín Gómezin kommentit ottelusta oheiselta videolta!

HIFK:n avauskokoonpano:
2 Kei Kamara
3 Sakari Mattila
6 Jake Dunwoody
7 Jusif Ali
10 Moshtagh Yaghoubi
17 Jani Bäckman (C)
22 Matej Hradecky
23 Aldayr Hernández
31 Keaton Isaksson
35 Calum Ward (mv)
70 Mosawer Ahadi

Vaihtopelaajat: 1 Markus Uusitalo (mv), 8 Jukka Halme, 9 Juanan Entrena, 11 Aatu Kujanpää, 15 Jean-Claude Mabinda.