Skip to main content

3.9.2021 klo 18.30 FC Haka-HIFK, Tehtaan kenttä (Valkeakoski)

Heinäkuisten koronatapausten vuoksi lauantaina 31.7. pelattavaksi merkitty ottelu FC Haka – HIFK siirtyi myöhemmälle syksylle ja huomenna IFK matkustaa Valkeakoskelle, jossa IFK kohtaa Hakan kuudennessatoista Veikkausliiga kohtaamisessaan.

Viime kohtaaminen Hakan kanssa Töölössä päättyi kotijoukkueen 2-0-voittoon, jossa Keaton Isaksson viimeisteli kauden ensimmäisen maalinsa kulmapotkusta ensimmäisellä puoliajalla. Ottelun toinen osuma nähtiin toisen puoliajan lopulla vaihdosta tulleen Juanan Entrenan toimesta. Hän viimeisteli uransa ensimmäisen Veikkausliigamaalinsa niitaten samalla loppulukemiksi 2-0.

HIFK on säilytti kuudennen sijansa sarjataulukossa 0-3-voiton FC Honkaa vastaan 21 pisteellä ja on tällä hetkellä viisi pistettä perässä FC Lahtea, joka on pelannut kolme ottelua IFK:ta enemmän. HIFK:n perässä on espoolaisjoukkue Honka, joka on haalinut pistetililleen 21 pistettä viimeisestä 18 ottelusta.

– Viime ottelussa Honkaa vastaan näimme yhtiä tärkeimpiä asioita, joita halusimme kauden aikana saavuttaa ja se oli jalkapallosta nauttiminen joukkueena ja yhdessä kehittyminen. Taistelemme tällä kaudella saavutuksista, joista meidän ei uskottu kilpailevan. Näimme jokainen, miten Kei Kamaran pelaaminen voi parhaimmillaan hyödyttää tätä joukkuetta, mutta myös koko Veikkausliigaa. Olen myös antanut jonkin verran painetta Sakari Mattilalle maalintekoon ja hän onnistui siinä vapaapotkusta, joten olen erittäin tyytyväinen heidän maaleihinsa, mutta ennen kaikkea koko joukkueen esitykseen, HIFK:n luotsi Joaquin Gomez sanoo.

Alkuperäisen FC Haka-HIFK ottelupäivämäärän jälkeen Haka voitti ensin Interin kotonaan numeroin 1-0 pelaten vajaalla kentällisellä punaisen kortin johdosta ensimmäisen puoliajan lopusta lähtien ja heti sen jälkeen Haka nappasi täyden pistepotin Lahdesta numeroin 0-2. Kahdessa viime ottelussa sen sijaa Haka on kärsinyt tappion ensin AC Oulua ja viimeisimpänä SJK:ta vastaan. Haka joutui taipumaan ankaran isännän vieraana Seinäjoella, kun kuudennella minuutilla SJK sai sivuvapaapotkun, jonka SJK-kärki Tuco pääsi vaikeasta asennosta puskemaan Hakan maalin. SJK siirtyi 2-0-johtoon Hakan karkean puolustusvirheen seurauksena ja sen jälkeen Hakalla oli liian korkea vuori kiivettäväksi. Ottelu päättyi kotijoukkueen voittoon numeroin 4-0. Haka on tällä hetkellä Veikkausliigan sarjataulukossa kymmenentenä 15 sarjapisteen turvin. Teemu Tainion valmentama joukkue on kärsinyt yhteensä kymmenen tappiota, pelanneet kolmesti tasan ja voittaneet neljä ottelua tällä kaudella.

Viime kohtaamisen jälkeen FC Haka on vahvistanut joukkuettaan nuorella hyökkääjälupauksella Miro Salmisella, joka allekirjoitti kaksivuotisen sopimuksen sisältäen option kolmannelle vuodelle. Salminen oli Hakan valmentajan Mikko Mannisen NJS:ssä luotsaama pelaaja, joka kiinnitettiin pelaajatestien kautta Veikkausliigajoukkueeseen toukokuussa. Lisäksi pitkään toipilaana ollut itävaltalaishyökkääjä Aleksandar Vucenovic on Hakan ja IFK:n välisen ottelun jälkeen päässyt mukaan kokoonpanoon ja viimeistelikin Hakadebyytissään upean voittomaalin KuPsia vastaan ja molemmat osumat FC Lahtea vastaan. Kesän loppupuolella FC Haka ja albanialainen 23-vuotias keskikenttäpelaaja Donaldo Acka tekivät loppukauden mittaisen sopimuksen, mikä pitää sisällään myös option ensi kaudesta. Lisäksi FC Haka lainasi loppukaudeksi 23-vuotiaan Helsingin Jalkapalloklubin oikean laitahyökkääjä Logan Rogersonin, joka oli Tainion ja kumppaneiden tarkkailussa jo keväällä, mutta teki lopulta sopimuksen helsinkiläisten kanssa.

Pelaajavirtaa on ollut myös toiseen suuntaan, kun helmikuussa Valkeakoskelle siirtynyt 29-vuotias Ndukaku Alison ja Haka päättivät yhteisymmärryksessä miehen yksivuotisen sopimuksen heinäkuussa. Nigerialaistoppari ei ole loukkaantumisista johtuen päässyt pelaamaan peliäkään Hakan paidassa Veikkausliigassa. Lisäksi FC Haka lainasi loukkaantuneena lähes koko kauden olleen hyökkääjänsä Jesse Huhtalan Hämeenlinnan Jalkapalloseuraan saadakseen tärkeitä peliminuutteja alle pitkän poissaolon jälkeen.

Gomezin mukaan kummankin joukkueen valmistautuminen huomiseen kohtaamiseen poikkeaa alkuperäisestä suunnitelmasta, kun ottelu peruttiin vain tunteja ennen aloitusvihellystä ja molemmat joukkueet ovat viimeisten viikkojen aikana hieman muuttuneet.

– Tietysti valmistautuminen on aina ottelukohtaista ja meidän tulee muuttaa sitä sen mukaan, miten olemme itse pärjänneet ja miten vastustaja on viime aikoina pelannut. Haka oli varmasti valmis muuttamaan taktiikkaansa saadessaan meidät vieraakseen ja tehneet päätöksiä esimerkiksi nähdessään meidän kokoonpanomme lisäämällä eri variaatioita omaan muodostelmaansa, Gomez kertoo.

– Pyrimme kehittämään peliämme jatkuvasti ja jos jatkamme samoja otteita, joita olemme näyttäneet kauden aikana olemme vahvoilla, Gomez lisää.

Perjantain ottelu Hakaa vastaan pelataan Valkeakoskella Tehtaankentällä klo 18:30. Ottelua voi seurata suorana Ruutu-palvelun kautta.