Skip to main content

30.9.2021 FC Haka – HIFK 2-0 (1-0)

Maalit:
24’ 1-0 Logan Rogerson
80’ 2-0 Donaldo Acka

Torstai-illan ottelu alkoi Hakan paineistuksen alla ensimmäisellä puoliajalla ja jo kolmen minuutin jälkeen Hakan Seth Saarinen pääsi vetopaikalle, mutta laukaus suuntautui suoraan maalin keskelle ja Markus Uusitalo poimi pallon helposti. Neljän peliminuutin kohdalla Jusif Alia rikottiin hyökkäysalueella ja pallon taakse asettui Mosa. Vapaapotku puskettiin maalin ruuhkasta taka-alueelle, josta Matej Hradecký syötti Sakari Mattilalle, joka kuiteinkin laukoi päin Haka puolustusta ja pallo painui päätyrajasta yli.

Haka pääsi luomaan hyvän hyökkäyksen, kun vasen laitahyökkääjä Logan Rogerson pääsi keskittämään päätyviivalta Ishmael Yarteylle, joka pääsi vetopaikalle, mutta veto painui reilusti yli maalin.

Haka onnistunut luomaan selkeästi enemmän hyökkäystilanteita ensimmäisen 20 minuuttisen aikana ja kun 23 minuuttia oli pelikellossa, Janne-Pekka Laine sai pallon haltuunsa vähän rangaistusalueen ulkopuolelta ja antoi tarkan keskityksen vasemmalla juoksun tehneelle Loganille, josta uusiseelantilaishyökkääjä puski pallon varmasti maaliin. Avausmaalin jälkeen vierasjoukkue oli selkeästi vastaanottavana osapuolena, ja joutui purkamaan Hakan luomia hyökkäystilanteita.

10 minuuttia myöhemmin Mosawer Ahadi pääsi keskittämää vasemmalta pallon maalille, jossa ei kuitenkaan ollut omia pelaajia ja pallo painui sivurajalle asti. Donaldo Acka rikkoi Keaton Isakssonia vapaapotkun sekä keltaisen kortin arvoisesti vapaapotkun taakse asteli Mattila, joka laukoi pallon 20 metristä päin muuria.

HIFK sai viimein käännettyä pallonhallinnan hyökkäysalueelleen, mutta 37 peliminuutin kohdalla Yartey keskitti pallon oikealta, johon Alexandar Vucenovic pääsi päällään, mutta puski pallon ohi maalista.

Viisi minuuttia ennen ensimmäisen puolikkaan loppua Haka pääsi pallon riistoon ja Maximus Tainio syötti pallon laidalle Loganille, jonka ensimmäisen laukauksen Uusitalo torjui, mutta suoraan takaisin Loganille, joka pääsi tälläämään toistamiseen. Uusitalo onnistui torjumaan kuitenkin jälkimmäisen vedonkin. Tauolle lähdettiin kotijoukkueen 1-0 johdossa.

Toinen puoliaika vihellettiin käynnistyneeksi HIFK:n takaa-ajoasemassa ja jälkimmäinen 45 minuuttinen sai samankaltaisen alun kuin ensimmäinenkin.Kolmen minuuttin jälkeen Ahadi kuitenkin pääsi etenemään vasemmalla syöttäen Jusif Alille, joka pääsi vetopaikalle, mutta laukoi yli maalista. 58 peliminuutin kohdalla HIFK teki tuplavaihdon, jossa Isaksson sekä Ahadi tulivat pois ja Jani Bäckman sekä Pipe Sáez saaden peliin uutta virtaa.

Kei Kamara levitti keskeltä laidalle Macario Hing-Gloverille, joka keskitti hyvin maalille, mutta pallon edessä oli Haka-puolustus. Haka sortui moneen harhasyöttöön, josta IFK pääsi hallitsemaan peliä selvästi enemmän, kun ensimmäisellä puoliajalla. Pidemmän pallonhallintajakson jälkeen Sáez pelasi vasemmalta pallon jälleen Hing-Gloverille oikealle laidalle, joka keskitti pallon boksin yli Mosalle. Mosa pääsi syöttämään pallon kuudentoistarajalle Alille, joka laukoi pallon yli maalista. Vartti ennen loppua IFK vaihtoi Alin tilalle Juanan Entrenan.

Noin kymmenen minuuttia ennen loppua Haka sai vapaapotkun keskikentältä, josta pallo pelattiin laidalle. Hing-Glover sai jalkansa keskityksen väliin ja Haka pääsi antamaan kulmapotkun. Tainio asteli antamaa vapaapotkua, jonka jälkitilanteesta Rogerson pääsi keskittämään maalille Luiyi de Lucasille, joka pääsi puskemaan. Uusitalo kuitenkin venyi torjuntaan ja pallo vietiin kulmalipulle toistamiseen. Tainio antoi uuden kulmapotkun vasemmalta, jonka Acka pääsi ohjaamaan maaliin vieden kotijoukkueen 2–0 johtoon.

HIFK haki ahnaasti kavennusmaalia, ja varsinaisen peliajan täytyttyä Kei Kamara haki kaukolaukausta, mutta tuloksetta, kun pallo viuhui reilusti Haka maalin ylitse. Peli vihellettiin päättyneeksi näissä lukemissa.

– Pelasimme todella väsyneellä ilmeellä emmekä olleet tänään ollenkaan omalla tasollamme. Harmittaa todella paljon, HIFK:n maalia vartioinut Uusitalo sanoo Ruudun haastattelussa.

– Tähän esitykseen ei pitäisi olla minkäänlaisia selityksiä, Uusitalo jatkaa.

HIFK pelasi runkosarjan viimeisen ottelunsa, ja kohtaa FC Interin jo tulevana sunnuntaina vieraissa Mestaruussarjan ensimmäisessä ottelussa.

– Lähdemme parantamaan peliesitystä Interiä vastaan ja havittelemaan kärkisijoja odottavaisin mielin, Uusitalo lisää.

HIFK:n kokoonpano:
1 Markus Uusitalo (mv)
2 Kei Kamara
3 Sakari Mattila (C)
6 Jake Dunwoody
7 Jusif Ali (76’ 9 Juanan Entrena)
10 Moshtagh Yaghoubi
22 Matej Hradecky
23 Aldayr Hernández
31 Keaton Isaksson (58’ 17 Jani Bäckman)
70 Mosawer Ahadi (58’ 5 Pipe Sáez)
88 Macario Hing-Glover

Vaihdossa: 8 Jukka Halme, 11 Aatu Kujanpää, 15 Jean-Claude Mabinda, 35 Calum Ward (mv).