Skip to main content

Gnistan-HIFK Perjantaina 1.10. klo 20:15, Oulunkylän tekonurmi

HIFK lähti yläloppusarjan toiselle kierrokselle kolmantena, kun JäPS oli kerennyt pelata voitokkaan ottelun lohkoa johtavaa EPS:ää vastaan, joka siirsi järvenpääläiset 29 pisteellä toiseksi sarjataulukossa. Sarjan kolmastoista kohtaaminen nähtiin lauantaina Töölön Pallokentällä, kun FC Loviisa matkusti Helsinkiin punapaitojen vieraaksi. Lauantain vierasjoukkue lähti otteluun silminnähden kapealla rosterilla, kun vaihtopenkillä joukkuetta vahvisti ainoastaan yksi vaihtopelaaja.

IFK:n viimeisimmän JäPS-kohtaamisen luomat paineet maalinteosta kaikkosi jo ensimmäisen puoliajan aikana vieraiden aggressiivisesta alusta huolimatta ja pallon hallinta saatiin käännettyä kotijoukkueelle hyvissä ajoin. Ottelun alkuvihellyksestä ei kerennyt kulumaan kun 12 minuuttia, kun kotijoukkue pääsi yllättämään loviisalaiset ja Norjasta Suomeen matkustanut Elina Sjölinder pääsi upottamaan korkean kaukolaukauksen maalivahdin yli vieraiden verkkoon. 25 peliminuutin kohdalla oikeana laitalinkkinä pelannut Emma Rantamaa vastaanotti Sjölinderin tarkan läpisyötön ja karkasi yksin maalintekoon ja laukoi pallon maalivahdin jalkojen välistä verkkoon. Kolme minuuttia myöhemmin Iina Pitkäsen saatua pallon haltuunsa vasemmalla laidalla, hän antoi vapauttavan syötön vasemmalle juoksun tehneelle Rantamaalle, joka pääsi toistamiseen puolustajilta karkuun ja sijoitti pallon pystyjuoksun päätteeksi oikeaan alanurkkaan. Ensimmäisen puolikkaan viimeinen osuma nähtiin lisäajalla, kun Pitkästä rikottiin rangaistuspotkun arvoisesti boksissa ja Heidi Rajakko asteli pallon taakse niitaten pallon varmasti maalin ja tauolle lähdettiin kotijoukkueen 4-0 johtoasemassa.

Toinen puolisko alkoi vauhdikkaasti, kun FC Loviisa menetti pallon välittömästi keskialoituksen jälkeen Melinda Andlerin riistosta, joka pääsi laukomaan pallon oikealta. Loviisan maalivahti sai näppinsä väliin, muttei kuitenkaan onnistunut pysäyttämään palloa ja maalille juossut Jasmine Stubbe pääsi upottamaan pallon tyhjään maaliin. Päivän viides osuma nähtiin vain viisi minuuttia myöhemmin kulmapotkusta, kun Pihla Hyvärinen antoi tarkan laakapallon etutolpalle, josta Andler pääsi ohjaamaan pallon maaliin. Lohkon maalipörssiä johtava Andler pääsi niittaamaan vielä ottelun toisen ja kauden 14. osumansa seuraavasta hyökkäystilanteesta, kun Hyvärinen antoi tarkan syötön linjan taakse josta hyökkääjä pyssytti pallon alanurkkaan. Kotijoukkueen viimeisen osuman viimeisteli hyökkäykseen oikealta noussut puolustaja Maj Totro, jonka tarkka laukaus upposi vastustajan takayläkulmaan, kun pelikellossa oli enää 18 minuuttia jäljellä. Kahdeksan maalia viimeistelleen HIFK:n ote pääsi kuitenkin lipsumaan pahasti ottelun lopulla, kun FC Loviisa pääsi niittaamaan seuraavasta tilanteesta maalin, jonka jälkeen kotijoukkueella oli hankaluuksia päästä takaisin rytmiinsä. Vierasjoukkue onnistui iskemään vielä toisen maalin ennen ottelun loputtua, jonka jälkeen ottelu vihellettiin päättyneeksi lukemissa 8-2.

– Loviisa lähti prässäämään heti kovaa ottelun alussa, mutta oli hienoa huomata ettei se vaikuttanut omaan peliimme, vaan onnistuimme pitämään palloa sekä ala- että yläsektorilla hallitusti. Maltoimme kierrättää ja hakea maalipaikkoja, joista onnistuimme tekemään hienoja maaleja. Sitä oli ilo katsella puolustuslinjasta, HIFK:n kapteeni Ria Holstein kertoo.

– Pelasimme todella hyvin 70 minuutin ajan, kunnes vaarallinen hyvän olon tunne hiipi mieliimme ja aloimme luottamaan selvään lopputulokseen, jolloin päästimme kaksi maalia turhan helposti. Kokonaisuudessaan ottelu oli kuitenkin hyvin meidän hallinnassa ja oli hienoa saada tällainen onnistuminen alle ennen Gnistan-ottelua perjantaina, Holstein jatkaa.

HIFK nousi edellisen voittonsa myötä takaisin toiselle sijalle kahden pisteen erolla perässä olevaan JäPSiin. Eroa kärkeen IFK:lla on viisi pistettä, kun yläloppusarjassa on jäljellä enää kolme ottelua. Noustakseen Kakkoseen ensi kaudelle IFK:n on sijoituttava kahden parhaan joukkueen joukkoon. Kolmella voitolla nousupaikka olisi taattu, mutta myös muilla tuloksilla HIFK:lla on kaikki mahdollisuudet päästä kauden tavoitteeseen.

Tulevana perjantaina HIFK matkustaa Oulunkylään toista kertaa kauden aikana. Vastassaan heillä on Mustapekka Areenan myöhäisillassa Gnistan, joka on kuudennella sijalla yläloppusarjan toisen kierroksen jälkeen. Ensimmäisessä loppusarjan ottelussa Gnistan kyykkäsi pahasti EPS:n vieraana lukemin 10-0, mutta edellisessä ottelussaan Valttia vastaan Kipinä onnistui taistelemaan itselleen 1-1 tasapelin kotikentällään. Maalipaikkoja oli kummallakin joukkueella, mutta molempien joukkueiden maalivahdit venyivät huippusuorituksiin ja ottelu päättyi pisteiden jakoon.

Naisten seuraava ottelu pelataan Gnistania vastaan 1.10. klo 20:15 Oulunkylän tekonurmella.

HIFK-FC Loviisa (4-0) 8-2
12′ Sjölinder
25′ Rantamaa
28′ Rantamaa
45+1′ Rajakko (RP)
46′ Stubbe
51′ Andler
63′ Andler
72′ Totro
73′ Hovi
87′ Hovi

HIFK-FC Loviisa kokoonpano
1 Turpeinen Anni (mv)
3 Ryöppy Selja
9 Andler Melinda
11 Pyykkönen Taru
13 Rajakko Heidi
14 Matilainen Mira
16 Salmi Aino
17 Hyvärinen Pihla
19 Stubbe Jasmine
22 Rantamaa Emma (c)
23 Nyberg Jessica
24 Säppi Julia
27 Totro Maj
36 Pitkänen Iina-Emilia
37 Sjölinder Elina
41 Holstein Ria