Skip to main content

11.9.2021 klo 17.00 HIFK – AC Oulu, Bolt Arena

Tiistaina SJK:n kotikentällään kaatanut HIFK saa seuraavan kerran vieraita jo lauantaina, kun Veikkausliigan sarjataulukossa sijalla yhdeksän majaileva AC Oulu saapuu Helsinkiin. Ottelu käynnistyy klo 17.00 Bolt Arenalla.

Yleisörajoitusten höllennyttyä HIFK on jälleen siirtynyt käyttämään tavanomaisia fyysisiä kausikortteja. Kausikorttilaisten ei siis enää tarvitse erikseen lunastaa paikkansa ottelussa. Irtolippuja on myynnissä Lippupisteen kautta.

HIFK ja AC Oulu kohtasivat toisensa ensimmäisen kerran tällä kaudella toukokuussa Oulussa. Ensimmäinen puoliaika päättyi tasan 1-1, mutta lopulta vieraat saivat kolme sarjapistettä mukaansa ottelun 67. peliminuutilla syntyneen 1-2-maalin myötä. Moshtagh Yaghoubi ja Pipe Sáez vastasivat HIFK:n maaleista kyseisessä ottelussa.

HIFK saavutti tiistaina komean merkkipaalun, kun se kolmen pisteen myötä sai täyteen 200 sarjapistettä Veikkausliigassa. Tasalukemia tulee kaikesta päätellen täyteen myös loppukauden aikana: HIFK:n seuraava kolmen pisteen voitto tulee olemaan sen viideskymmenes Veikkausliigassa, ja lisäksi 200 tehdyn Veikkausliigamaalin rajapyykki on kahden osuman päässä.

Lauantainen vastustaja AC Oulu aloitti kautensa mollivoittoisesti. Veikkausliigassa ensimmäistä kertaa sitten kauden 2010 pelannut oululaisseura hävisi kuusi ensimmäistä otteluaan maalierolla 3-14. Joukkueen kauden ensimmäinen voitto tuli seitsemännellä kierroksella KTP:ta vastaan.

Heinäkuun puolivälin tienoilla Jyrki Aholan valmentama ryhmä otti todella ison voiton, kun se toistaiseksi ainoana joukkueena tällä kaudella pystyi voittamaan sarjakärki HJK:n. Sen jälkeen AC Oulun kurssi on selvästi kääntynyt kohti parempaa. Joukkue tulee HIFK-otteluun neljän tappiottoman pelin putkessa. Viime kierroksella tuloksena oli tasapeli FC Lahtea vastaan, mutta ennen sitä oululaiset olivat kolmen ottelun (IFK Mariehamn, FC Inter, FC Haka) voittoputkessa.

AC Oulun tämän kauden joukkueesta löytyy myös HIFK-yleisölle tuttuja nimiä, sillä vielä viime kaudella HIFK:ssa pelanneet Nikolas Saira ja Kevin Larsson edustavat tällä kaudella oululaisseuraa.

HIFK tulee AC Oulu-kamppailuun kahden ottelun voittoputkessa. FC Honka- ja SJK-voittojen takuumiehenä on toiminut huippuvireinen Kei Kamara, joka näissä ottelussa on viimeistellyt yhteensä kolme maalia. Puolustuspäässä viimeisenä lukkona on ollut peräti viidessä kuudessa pelaamassaan ottelussa nollapelin torjunut maalivahti Calum Ward.

HIFK:n päävalmentaja Joaquín Gómez odottaa tiukkaa ottelua lauantaina:

– Olemme nyt sellaisessa jaksossa, jossa on otteluita neljän päivän välein. Siksi tärkeintä on pitää huolta siitä, että tämä meidän hyvä vire pysyy. Meidän täytyy keskittyä omiin vahvuuksimme sekä pitää huolta pelaajien palautumisesta tiiviissä otteluruuhkassa.

– AC Oulu on vahvistunut, mutta osoitti jo viime kohtaamisessa olevansa vastustajalleen vaikea joukkue kohdata. Kyseessä on rohkea ja hyvin organisoitu joukkue, joka nyt on vahvistanut näitä peruspilareita entisestään.