Skip to main content

22.8.2021 klo 18.30 HIFK – KuPS, Bolt Arena

HIFK:n edellisestä Veikkausliigaottelusta on ehtinyt kulua jo lähes täyden kuukauden päivät. Joukkue kohtasi KTP:n Bolt Arenalla 23. heinäkuuta 2-2-tasapeliin päättyneessä ottelussa. Sen jälkeen HIFK on joutunut kamppailemaan karanteenimääräysten kanssa: ensin siirtyivät vierasottelu FC Hakaa vastaan sekä kotiottelu SJK:ta vastaan, ja myöhemmin myös viime lauantaille merkitylle vieraspelille Ilvestä vastaan jouduttiin etsimään toinen ajankohta uuden karanteenikierroksen takia.

Tämän viikon alussa joukkue pääsi jälleen palaamaan harjoituskentille yhdessä koko ryhmän kanssa. Sen ensimmäinen vastus pitkän pelitauon jälkeen tulee heti sarjan kovimmasta päästä, kun Veikkausliigan sarjataulukossa parhaillaan toisena oleva KuPS saapuu vierailulle Helsinkiin. Helsingissä pelatut ottelut ovat kuitenkin viime aikoina tulleet varsin tutuiksi kuopiolaisjoukkueelle, sillä niitä on sen otteluohjelmassa peräti neljä kappaletta elokuussa. KuPS on pelannut kaksi edellistä Konferenssiliigan karsinta- ja play-offs-kierrosten kotiotteluaan Helsingin Olympiastadionilla. Joukkueen on lisäksi määrä pelata Veikkausliigaa Helsingissä myös ensi viikon sunnuntaina HJK:n vieraana.

Viime kaudella kolmanneksi Veikkausliigassa sijoittuneen KuPS:n kausi on ollut täynnä menestystä. Toukokuussa kuopiolaiset voittivat HJK:n rangaistuspotkuilla Olympiastadionilla pelatussa Suomen Cupin finaalissa. Veikkausliigan puolella KuPS on pelaamistaan 15 otteluista voittanut kymmenen. Joukkue on kärsinyt kolme tappiota, jotka tosin kaikki tulivat toukokuussa kauden alkuvaiheilla. Kesäkuusta eteenpäin KuPS on pelannut yhdeksän Veikkausliigaottelua voittaen niistä peräti kahdeksan kappaletta.

Simo Valakarin valmentama joukkue on viime aikoina ollut esillä etenkin euromenestyksensä ansiosta. KuPS on selvittänyt tiensä yhden otteluparin päähän Konferenssiliigan lohkopaikasta kaatamalla matkan varrella armenialaisen FC Noahin, ukrainalaisen FK Vorsklan sekä kazakstanilaisen FK Astanan. Se pelasi torstai-iltana Konferenssiliigan play-offs-kierroksen ottelun Bundesligassa pelaavaa 1. FC Union Berliniä vastaan. Saksalaisseura oli odotetun vahva ja haki Helsingistä 0-4-vierasvoiton. Otteluparin toinen osaottelu pelataan tulevana torstaina Berliinissä.

Veikkausliigan puolella KuPS:n parhaan maalintekijän titteli jaetaan kahden pelaajan kesken. Urho Nissilä ja Diogo Tomas ovat molemmat tehneet neljä Veikkausliigaosumaa tällä kaudella.

HIFK:n joukkue odottaa paluuta pelikentille kuin kuuta nousevaa karanteenijaksojen jälkeen:

– Tämä on ollut haastavaa aikaa, etenkin henkisellä puolella. Olimme ehtineet valmistautua jo kahteen eri otteluun, jotka sitten viikkojen loppupuolella jouduttiin siirtämään koronatapausten takia. Tilanne ei ole ollut helppo, mutta olemme fyysisesti hyvin valmistautuneita sunnuntain ottelua varten. Meidän halu päästä jälleen pelaamaan on suuri ja sen pitää näkyä sunnuntaina heti ensimmäisestä minuutista lähtien, HIFK:n päävalmentaja Joaquín Gómez sanoo.

HIFK:n puolella odotetaan edelleen innolla hyökkääjä Kei Kamaran debyyttiä Veikkausliigassa. Hänet oli merkitty kokoonpanoon vaihtopelaajan roolissa jo FC Hakaa vastaan heinäkuun lopulla, mutta HIFK:n kahden karanteenijakson ja kolmen siirretyn ottelun myötä 36-vuotiaan Kamaran ensiesiintymistä Veikkausliigassa odotetaan yhä. Gómezin mukaan odotus on kuitenkin pikku hiljaa päättymässä.

– Kei on kaikesta huolimatta sopeutunut hyvin joukkueeseen. Hyvät pelaajat pääsevät nopeasti mukaan uuteen ryhmään. Hän on valmiina ja pääsee toivon mukaan tekemään debyyttinsä sunnuntaina, Gómez toteaa.

Katso Gómezin koko haastattelu oheiselta videolta.

Lippuja sunnuntain HIFK-KuPS-otteluun myy Lippupiste. Aluehallintovirasto velvoittaa HIFK:n jakamaan katsomot pienempiin 50 henkilön lohkoihin. Tiedotamme tarkemmin järjestelyistä myöhemmin tänään.

Ottelu näkyy myös suorana lähetyksenä Ruutu-palvelun kautta.