Skip to main content

HIFK-EPS Sunnuntaina 22.8. klo 18:00 Töölön Pallokenttä TN1

Naisten edustusjoukkue ei ole toistaiseksi vielä ole hävinnyt yhtäkään ottelua käynnissä olevan kesän aikana ja vahvat otteet jatkuivat viime sunnuntai-iltana Pirkkolassa FC Loviisaa vastaan, jossa HIFK nappasi kauden seitsemännen voittonsa. Illan ottelun kenttä sekä sateinen sää tarjosi haasteelliset olosuhteet nurmella eikä IFK onnistunut lukuisista maalipaikoista ja rangaistuspotkusta huolimatta viimeistelyssä kuin vain kerran ensimmäisellä puoliajalla. Ottelun ainoa maali syntyi, kun Melinda Andler pääsi laukomaan pallon aivan ylärimaa hipoen upeasti maalin 21 peliminuutin jälkeen. Toisella puoliskolla illan kotijoukkue sortui useaan harhasyöttöön ottelun loppupuolella ja pallonhallinta siirtyi loviisalaisille, jotka loivat painetta tasoittaakseen ottelun. HIFK:n puolustuspää kuitenkin selvitti vastustajan hyökkäystilanteet ja ottelu vihellettiin päättyneeksi HIFK:n kotivoittoon.

Edustusjoukkueen seuraava ottelu pelataan tulevana sunnuntaina 22.8. Töölössä. Silloin vastaan asettuu sarjassa toisena oleva EPS, joka edelleen pitää paikkaansa pisteen päässä tähtirinnoista pelattuaan yhden ottelun vähemmän. Edellisellä kaudella espoolaiset pelasivat samassa lohkossa IFK:n kanssa ja päätyivät kauden päätteeksi alemman loppusarjan hännille. Seuran täytettyä 50-vuotta EPS koki suuria muutoksia kauden 2020 lopulla ja seura sai uuden ilmeen esimerkiksi uuden logonsa myötä. Espoolaisseura uudisti myöskin omaa strategiaansa ja tällä kaudella naisten edustusjoukkue on voittanut kaikki ottelunsa tähän mennessä. Sunnuntain vastus EPS pelaa tällä hetkellä myös B-junioreiden SM-sarjassa, joten joukkue koostuu edellisten kahden vastustajan tavoin nuorista pelaajista. Joukkueen paras maalintekijä Hertta Laurinkoski on tähän mennessä tehnyt viisi EPS:n maalia ja espoolaisten vartioimaan maaliin on tällä kaudella viimeistelty ainoastaan yksi osuma MPS:ää vastaan pelatussa ottelussa kesäkuussa.

Muutoksia HIFK:n edellisiin kokoonpanoihin on keskikenttäpelaajien Tytti Kemppaisen sekä Lotta Langin loukkaantumiset. Kummatkin pelaajat ovat sivussa harjoitus- ja otteluvahvuudesta muutaman viikon ajan.

Sunnuntain kärkikamppailu pelataan sunnuntaina 22.8. Töölön Pallokentän tekonurmella klo 18:00.

HIFK-FC 1-0
21′ Andler Melinda

HIFK-FC Loviisa kokoonpano
1 Turpeinen Anni (mv)
3 Ryöppy Selja
6 Valtonen Livia
7 Ahola Iina
9 Andler Melinda
10 Lanki Lotta
11 Pyykkönen Taru
13 Rajakko Heidi
14 Matilainen Mira
16 Salmi Aino
17 Hyvärinen Pihla
22 Rantamaa Emma (c)
24 Säppi Julia
25 Stenbäck Bettina
26 Kärkkäinen Tuija
27 Totro Maj
29 Kemppainen Tytti
41 Holstein Ria