Skip to main content

22.8.2021 HIFK – KuPS 1-5 (1-0)

Maalit:
11’ 1-0 Moshtagh Yaghoubi (rp)
50’ 1-1 Urho Nissilä
56’ 1-2 Janis Ikaunieks (rp)
59’ 1-3 Janis Ikaunieks
67’ 1-4 Lucas Rangel
89′ 1-5 Urho Nissilä

HIFK palasi jo kuukaudeksi venyneen tauon jälkeen pelikentille Veikkausliigassa pelaamalla kotiottelun Kuopion Palloseuraa vastaan sunnuntai-iltana. Joukkue oli joutunut karanteeniin kaksi kertaa muutaman viikon sisällä, minkä takia sen otteluohjelma meni uusiksi. HIFK tuli otteluun sarjan kuudennelta sijalta, kun taas vieraat pääsivät kamppailuun sarjan toiseksi parhaan joukkueen mantteli yllään. Heinäkuun lopulla HIFK:hon siirtynyt hyökkääjä Kei Kamara pääsi vihdoin tekemään debyyttinsä Veikkausliigassa.

Kotijoukkueen pitkä pelitauko näkyi ottelun alussa. KuPS pääsi heti alkuminuuteille erittäin lähelle avausosumaa, kun Urho Nissilä keskitti maalin eteen Lucas Rangelille. HIFK:n kannattajapääty pääsi kuitenkin maalin takana huokaisemaan helpotuksesta, sillä Rangelin laukaus meni yli kohteesta.

Maalinteon aloitti kaikesta huolimatta kotijoukkue HIFK. Bolt Arenan yleisö ehti jo hetken juhlia Jani Bäckmanin avausmaalia, mutta samalla kun pitkäaikainen HIFK-pelaaja puski Aldayr Hernándezin keskityksen verkon perukoille, oli KuPS-puolustus kaatanut Kamaran boksin sisällä. Näin tuomari oli ehtinyt viheltää rangaistuspotkun ennen Bäckmanin osumaa. HIFK:n 1-0-johtomaalin viimeisteli pilkulta Moshtagh Yaghoubi.

Toisella puoliajalla ottelu kääntyi vierasjoukkueelle, joka teki kolme maalia vartin sisällä tauon päättymisestä. Nissilä toi ensin kuopiolaiset tasoihin maaliin asti menneelle keskityksellään. Tämän jälkeen latvialaispelaaja Janis Ikaunieks viimeisteli kaksi maalia: ensimmäinen niistä pilkulta ottelun 56. peliminuutilla ja toinen puolestaan komealla viimeistelyllä Tim Väyrysen esityöstä.

67 minuutin kohdalla alussa maalinteossa epäonnistunut Rangel pääsi vielä lisäämään vieraiden johtoaseman kolmen maalin mittaiseksi. Juuri ennen lisäajan alkamista Nissilä viimeisteli vapaapotkusta illan toisellaan loppulukemiksi 1-5.

– Pelasimme hyvän ensimmäisen puoliajan. Siinä oli muutamia virheitä, joista vastustaja olisi voinut rokottaa. Lisäksi meilläkin oli paikkoja, joten siinä olisi ollut tilaisuus päästä jopa isompaan johtoon. KuPS aloitti toisen puoliajan todella hyvin ja sai onnistumisia. Keskittymisemme herpaantui noin kymmeneksi minuutiksi ja sinä aikana vastustaja pääsi meiltä karkuun, HIFK:n päävalmentaja Joaquín Gómez kertoi ottelun jälkeen.

KuPS jatkaa sarjakakkosena, kun taas HIFK putosi pykälän alemmas seitsemänneksi sarjataulukossa tappion myötä.

HIFK:n seuraava Veikkausliigaottelu pelataan vajaan viikon päästä Espoossa. Siellä HIFK kohtaa FC Hongan lauantaina 28. elokuuta klo 13.00.

HIFK:n avauskokoonpano:
1 Markus Uusitalo (mv)
2 Kei Kamara (74’ 11 Aatu Kujanpää)
3 Sakari Mattila (60’ 6 Jake Dunwoody)
5 Pipe Sáez
8 Jukka Halme (C) (83′ 16 Tino Palmasto)
9 Juanan Entrena
10 Moshtagh Yaghoubi
17 Jani Bäckman (60’ 31 Keaton Isaksson)
22 Matej Hradecký (83′ 70 Mosawer Ahadi)
23 Aldayr Hernández
88 Macario Hing-Glover

Vaihtopelaajat: 15 Jean-Claude Mabinda, 16 Tino Palmasto, 35 Calum Ward (mv).