Skip to main content

Naiset palasivat takaisin voittojen tielle edellisen 1-1 tasapelin jälkeen, kun IFK kohtasi viime kaudella Kakkosesta pudonneen Valtin vieraissa. Ottelu sai lennokkaan alun, kun avausmaali nähtiin jo toisen peliminuutin kohdalla IFK:n toimesta, kun Jasmine Stubbe sai pallon haltuunsa oikealla laidalla ja laukoi sen näyttävästi aivan maalin vasempaan ylänurkkaan harhautustensa jälkeen. HIFK jatkoi vahvaa prässiä ja Stubbe pääsi kokeilemaan toistamiseen laukomista Valtin topparin heikosta haltuunotosta, mutta pallo meni niukasti ohi maalista. Tämän jälkeen tilanne tasaantui ja Valtti sai selkeästi pelin hallintaansa ja pääsi luomaan hyökkäystilanteen oikealta laidalta, jonka päätteeksi pallo viuhui Anni Turpeisen vartioiman maalin yli. Tasoitusmaali nähtiin samaiselta laidalta 34 pelatun minuutin jälkeen, kun Valtin Aino Korpisaari pääsi etenemään aggressiivisesti päätyviivaa pitkin syöttäen kovan pallon maalille, josta HIFK:n harmiksi pallo meni Turpeisen jalasta omaan verkkoon. Hetkeä myöhemmin Valtti pääsi vapaaksi vasemmalta laidalta, josta pallo syötettiin päätyviivalta kuudentoista rajalle, josta laukaus karkasi kuitenkin IFK:n onneksi maalin yli. Tasoitusmaali herätti vierasjoukkueen ja ennen toisen puoliajan loppua Pihla Hyvärinen lähetti syötöllään Julia Säpin matkaan vasemmalla laidalla saaden pallon haltuunsa Valtin boksissa, jossa häntä rikottiin rangaistuspotkun arvoisesti. Heidi Rajakko asteli pallon taakse pilkulle ja sijoitti pallon aivan vasempaan alanurkkaan vieden vieraat 1-2 johtoon ensimmäisen puoliajan jälkeen.

Toisen puoliajan alussa Valtti sai luotua vaarallisia maalintekotilanteita IFK:n päähän, mutta Turpeinen sai laukaukset onnistuneesti torjuttua. Jälkimmäisen puoliskon toisella minuutilla vaihdosta sisään tullut Melinda Andler syötti kaaripallon linjan taakse oikealla etenevälle Emma Rantamaalle, joka onnistui ohittamaan vastustajan puolustuksen syöttäen pallon takaviistoon Hanna Haloselle, jonka tarkan laukauksen Valtin maalivahti Siiri Forsström kuitenkin venytti torjunnaksi. Hetkeä myöhemmin 49. peliminuutin kohdalla kotijoukkueen topparin puhtaasti taklannut Andler pääsi pallonriiston jälkeen yksin läpi maalin tekoon eikä erehtynyt, vaan vei vierasjoukkueen 1-3 johtoon pommittaessaan pallon vasempaan alanurkkaan. Vierasjoukkue oli silminnähden tyytyväinen tilanteeseen ja pyrki säilyttämään johtoasemansa kyseisissä lukemissa. Reilu 20 minuuttia myöhemmin Valtin Nea Sunila pääsi kuitenkin yllättämään Turpeisen kaukolaukauksellaan, joka upposi aivan maalin oikeaan ylänurkkaan tolpan kautta. Ei mennyt aikaakaan, kun Valtti sai pallon haltuunsa oikealla laidalla ja keskitti maalin edustalle, josta Elina Peltokangas pääsi puskemaan pallon maaliin vieden tilanteen tasan 3-3. Tasoitusmaalin jälkeen IFK heräsi jälleen taistelemaan voitosta ja 89. peliminuutin kohdalla Rantamaa sai purkupallon haltuunsa syöttäen sen Kemppaiselle kuudentoista rajalle, joka kääntyi ja jatkoi pallon Haloselle, joka viimeisteli varmasti myöhäisillan voitto-osuman. Peli vihellettiin päättyneeksi 3-4 vierasjoukkueen voittoon.

– Edelliset kaksi ottelua on ollut kaikkea muuta kuin helppoja. Ensin JäPSiä vastaan taivuttiin katkeraan tasapeliin ja viime viikolla Valttia vastaan meillä oli täysi työ raapia voitto vieraista. Kauden ensimmäisissä otteluissa olemme pärjänneet hyvin laadukkaalla joukkueella ja hyvillä yksilöillä, mutta näissä kohtaamisissa on ajoittain näkynyt se, ettemme uutena joukkueena yksinkertaisesti ole vielä päässeet pelaamaan joukkueena välttämättä yhtä paljon, kun muut, joten vielä on pelillisissä asioissa hakemista, joukkueen kapteeni Rantamaa sanoo.

– Valtti oli kuuleman mukaan koonnut ykköskokoonpanonsa tähän otteluun ja se kyllä näkyi. Joukkueessa oli mm. nuorisomaajoukkueen pelaajia, jotka olivat todella taitavia ja heidän maalivahtinsa teki sellaisia torjuntoja, jotka olisivat varmasti muilta lirahtaneet maaliin, pois lukien tietysti meidän Annin. Valtti tarjosi kovan vastuksen, joka oli tietysti hyvä, että pääsemme tekemään korjausliikkeitä omaan peliimme hyvissä ajoin ennen ratkaisevia otteluita, Rantamaa jatkaa.

– Kaiken kaikkiaan meillä on kuitenkin todella hyvä fiilis joukkueessa. Tiukkojen otteluiden jälkeen on tärkeintä, ettei aleta puristamaan mailasta liikaa ja luotamme täysin omaan tekemiseen. Pelituntumaa saamme ottelu ottelulta ja edelleen olemme kovaa vauhtia tavoittelemassa nousupaikkaa ensi kaudelle, Rantamaa lisää.

Seuraava ottelu HIFK-FC Loviisa pelataan Pirkkolan nurmella sunnuntaina 15.8. klo 18:00.

Valtti-HIFK 3-4 (1-2)
2’ Stubbe Jasmine
34’ Korpisaari
40′ Rajakko
49′ Andler
72′ Sunila
80’ Peltokangas
89′ Halonen

Valtti-HIFK kokoonpano
1 Turpeinen Anni (mv)
5 Toivainen Laura
6 Valtonen Livia
7 Ahola Iina
8 Halonen Hanna
9 Andler Melinda
10 Lanki Lotta
13 Rajakko Heidi
14 Matilainen Mira
17 Hyvärinen Pihla
19 Stubbe Jasmine
22 Rantamaa Emma (c)
24 Säppi Julia
26 Kärkkäinen Tuija
27 Totro Maj
29 Kemppainen Tytti
37 Sjölinder Elina
41 Holstein Ria