Skip to main content

28.8.2021 FC Honka – HIFK 0-1 (0-1)

Maalit:
2’ 0-1 Kei Kamara
21’ 0-2 Kei Kamara
68’ 0-3 Sakari Mattila

HIFK kohtasi Veikkausliigan ottelussa FC Hongan Espoossa alkuiltapäivästä lauantaina. Helsinkiläinen vierasjoukkue tuli peliin sarjataulukon sijalta seitsemän, kun taas espoolaiset isännät olivat kuudentena pisteen verran HIFK:ta edellä. HIFK:lle tämä oli aiemmin kesällä sattuneiden koronakaranteenien takia vasta kauden viidestoista ottelu. FC Hongalle lauantain pääkaupunkiseudun paikallispeli oli puolestaan käynnissä olevan Veikkausliigakauden ottelu numero 18.

HIFK sai peliin salama-alun, kun FC Hongan Henri Aalto antoi vapaapotkua keskialueella. Hän syötti taaksepäin Ville Koskelle, mutta toista otteluaan HIFK:ssa pelannut hyökkääjä Kei Kamara haistoi tilanteen ja riisti pallon Koskelta itselleen. Kamara pääsi yksin läpi, harhautti Tim Murrayn ja viimeisteli ensimmäisen Veikkausliigamaalinsa toisessa ottelussaan.

21 minuutin kohdalla Kamarasta tuli viimeistään ensimmäisen puoliajan puhutuin nimi. Sakari Mattila nosti pallon syvälle espoolaisten alueelle, jossa Pipe Sáez riisti pelivälineen Rui Modestolta. Maalin edessä Kamara loikkasi ilmaan ja puski espanjalaisen keskityksen kotijoukkueen maaliin. Tauko käynnistyi HIFK:n kahden maalin johtoasemassa.

FC Hongan toiveet peliin mukaan pääsemisestä tyrehtyivät reilut 20 minuuttia ennen ottelun varsinaisen peliajan päättymistä. Jerry Voutilainen kaatoi läpi päässeen Keaton Isakssonin juuri ennen rangaistusalueen rajaa ja sai tilanteesta punaisen kortin. Sakari Mattila viimeisteli kauden ensimmäisen maalinsa laukomalla tilannetta seuranneen vapaapotkun espoolaisten maaliin HIFK:n kannattajapäädyn edessä.

– Tämä oli reaktio siihen, miten huonosti pelattiin viime viikonloppuna kotona. Nyt oli todella ammattimainen ja kypsä esitys meiltä. Pidettiin palloa ja saatiin varmaan viisi ja puoli sataa syöttöä tässä ottelussa. Ennen kaikkea tosi hyvä suoritus, jonka arvoa nostaa entisestään se viime viikon huono peli, Mattila sanoi ottelun jälkeen Ruudun haastattelussa.

Mattila oli myös tyytyväinen siihen, että ratkaisuvoimaa on saatu hyökkäyspeliin:

– Se on ollut sellainen synti meillä, ettei päästä sille alueelle, jossa vedetään ja tulee tilanteita. Tänään meidän ”beast” eli Kei Kamara näytti, miksi hän on tehnyt muutaman maalin urallaan. Nyt meillä on mies boksissa.

HIFK:n 0-3-voitto tarkoitti myös sitä, että joukkueet vaihtoivat keskenään paikkoja sarjataulukossa. HIFK nousee kuudenneksi 23 pisteen turvin, kun taas FC Honka putoaa seitsemänneksi.

Seuraavaksi HIFK:lla on ohjelmassaan kesältä siirretyistä rästiotteluista ensimmäinen, kun se perjantaina 3. syyskuuta kohtaa FC Hakan Valkeakoskella klo 18.30.

HIFK:n avauskokoonpano:
2 Kei Kamara (84’ 9 Juanan Entrena)
3 Sakari Mattila (C)
5 Pipe Sáez
6 Jake Dunwoody
7 Jusif Ali (67’ 70 Mosawer Ahadi)
10 Moshtagh Yaghoubi
22 Matej Hradecký
23 Aldayr Hernández
31 Keaton Isaksson (77’ 11 Aatu Kujanpää)
35 Calum Ward (mv)
88 Macario Hing-Glover (84’ 15 Jean-Claude Mabinda)

Vaihdossa: 8 Jukka Halme, 16 Tino Palmasto, 25 Martti Puolakainen (mv).