Skip to main content

HIFK-Kasiysi/Hiki 26.8. klo 20:15 Karakallion tekonurmi

Viime sunnuntaisessa kärkikamppailussa naiset joutuivat taipumaan selkeään tappioon, kun sarjaa johtava EPS matkusti Töölön pallokentälle. Illan vierasjoukkue pelaa naisten Kolmosen lisäksi B-junioreiden SM-sarjassa ja espoolaisilla oli ollut samalla viikolla jo kaksi ottelua alla ennen viikonlopun kohtaamista HIFK:ta vastaan. Lähtökohdat ottelulle eivät olleet sunnuntain kotijoukkueellekaan otollisimmat loukkaantumisten ja muiden poissaolojen vuoksi, joten naiset lähtivät otteluun vajaalla kokoonpanolla. EPS pääsi viimeistelemään avausmaalin 24 peliminuutin kohdalla Melina Löflundin toimesta ja tauolle lähdettiin 0-1 tilanteessa. Toisen puoliajan aikana espoolaiset pääsivät lopullisesti ottelussa niskan päälle, kun vieraiden toinen ja kolmas osuma nähtiin 61. ja 64. peliminuutin jälkeen, kun Lotta Kalske sekä Matilda Sandbacka pääsivät rokottamaan HIFK:ta, ja ottelu päättyi EPS:n voittoon luvuin 0-3.

Selkeä tappio ei kerro koko totuutta sunnuntain ottelusta, sillä kotijoukkue ei paikoista huolimatta onnistunut viimeistelemään ainuttakaan maalia ja vastustaja pääsi niittaamaan maaleja pitkälti IFK:n virheistä.

– Olimme koko ensimmäisen puoliajan hyvin pelissä mukana, mutta kun omassa puolustuspäässä pallo lirahti kahden puolustajan välistä ja vastustaja pääsi läpiajosta maalintekoon oli se tietysti meidän heikkoutta. Lisäksi yksi maaleista tuli selvästi meidän merkkausvirheestä kulmatilanteesta, laitapelaaja Julia Säppi sanoo.

– Meillä oli omassa viimeistelyssä myös hieman epäonnea, kun tolpat ja ylärimat kolisivat ja yksi maali hylättiin. Meillä oli selkeitä paikkoja tehdä maaleja, mutta emme siinä sunnuntaina onnistuneet, Säppi lisää.

Espoolaiset eivät ole kuitenkaan suotta sarjakärjessä, sillä ottelussa nähtiin taitava joukkue, joka nuoresta iästään huolimatta pelasi laadukasta jalkapalloa tarjoten IFK:lle vahvan ja fyysisen vastustajan.

– EPS oli taitava ja jokaisella osa-alueella tasaisen vahva joukkue. Pelaajat olivat nuoria, mutta siihen nähden myös melko fyysisiä, joukkueen puolustaja Iina Ahola kertoo.

– EPS oli  nopea ja taitava joukkue kanssa ja he pelasivat samalla tavalla kun esimerkiksi Valtti ja osasivat hallita peliä pallon kanssa todella hyvin, keskikenttä pelaaja Pihla Hyvärinen komppaa.

– Ensimmäinen puoliaika oli myös meiltä todella hyvä, mutta emme päässeet paikoilta rokottamaan espoolaisia. Toisella puoliajalla emme vastanneet EPS:n korkeaan prässiin emmekä saaneet terävintä mahdollista starttia, Hyvärinen tuumii.

– Espoolaiset veivät pisteet kotiin, koska yksinkertaisesti viimeistelivät niistä paikoista jotka heillä pelissä oli. Varmasti myös joukkueen työmoraali ja selkeästi hyvä fyysinen kunto edesauttoivat paineen ja tilanteiden luomista, Ahola jatkaa.

Vain neljä päivää edellisen ottelun jälkeen IFK kohtaa seuraavassa ottelussaan sarjan hännillä olevan espoolaisjoukkueen Kasiysi/Hikin. Myös viime vuonna samassa lohkossa tähtirintojen kanssa pelannut joukkue sijoittui alemman loppusarjan kärkeen kauden 2020 päätteeksi. Joukkueiden keskinäisen ottelu tuolloin päätyi HIFK:n voittoon 4-0, kun Melinda Andlerin viimeisteli hattutempun syyskuisessa kohtaamisessa. Espoolaisjoukkue on tällä kaudella voittanut ainoastaan viimeisimmän ottelunsa oman seuransa toista joukkuetta Kasiysiä vastaan numeroin 2-3. Loput otteluista espoolaiset ovat hävinneet päästäen yhteensä 35 maalia viimeistellen itse yhdeksän vastustajan verkkoon kahdeksan ottelun jälkeen.

Tällä hetkellä toisena lohkossa olevalla HIFK:lla on pistetilillään 22 pistettä 9 ottelun jälkeen. Sunnuntaisen pisteiden menetysten myötä EPS kiilasi sarjakärkeen voitettuaan kaikki kahdeksan otteluaan johtaen lohkoa 24 pisteellä. Espoolaisilla on mahdollisuus kuroa etumatkaa entistä enemmän, sillä joukkue on pelannut yhden ottelun vähemmän kuin toisena oleva IFK sekä kolmantena oleva JäPS, jolla on tilillään 20 pistettä. Maalintekijätilastoja lohkossa johtaa IFK:n oma Melinda Andler yhdeksällä osumalla ja kolmatta sijaa pitää Hanna Halonen, joka on viimeistellyt yhteensä seitsemän maalia kauden aikana.

HIFK:n seuraava ottelu pelataan torstaina 26.8. klo 20:15 Kasiysi/Hikiä vastaan Karakallion tekonurmella.

HIFK-EPS 0-3 (0-1)
24′ Löflund
61′ Kalske L
64′ Sandbacka

HIFK-EPS kokoonpano
1 Turpeinen Anni (mv)
3 Ryöppy Selja
6 Valtonen Livia
7 Ahola Iina
8 Halonen Hanna
9 Andler Melinda
11 Pyykkönen Taru
13 Rajakko Heidi (c)
16 Salmi Aino
17 Hyvärinen Pihla
24 Säppi Julia
25 Stenbäck Bettina
26 Kärkkäinen Tuija
27 Totro Maj
36 Pitkänen Iina-Emilia
41 Holstein Ria