Skip to main content

28.8.2021 klo 13.00 FC Honka – HIFK, Tapiolan urheilupuisto

Viime sunnuntaina kuukauden mittaisen tauon jälkeen Veikkausliigakentille palannut HIFK jatkaa sarjaotteluitaan lauantaina Espoossa. Siellä vastassa alkuiltapäivän pelissä on paikallisvastustaja naapurikaupungista, eli Veikkausliigan sarjataulukossa parhaillaan kuudentena oleva FC Honka. HIFK on seitsemäntenä espoolaisjoukkuetta pisteen verran perässä, mutta sillä on kolme ottelua vähemmän pelattuna FC Honkaan verrattuna.

HIFK:n viime viikonlopun kotiottelu Kuopion Palloseuraa vastaan päättyi kuopiolaisten murskavoittoon. Stadilaiset johtivat peliä tauolla 1-0, mutta KuPS onnistui toisella puoliajalla ottamaan komennon kentällä. Vieraat tekivät peräti viisi maalia tauon jälkeen ja veivät kolme pistettä Kuopioon 1-5-voiton turvin.

– Me emme keksi tekosyitä viime ottelun tulokselle. KuPS on erittäin laadukas joukkue, joka pelaa eri sijoista kuin me. Heillä on takanaan pitkä jakso kovia pelejä myös Euroopassa. Meidän on siitä pelistä otettava mukaan positiivisia asioita, kuten se, että pystyimme vastaamaan huutoon noin hyvää joukkuetta vastaan 45 minuutin ajan. Toisella puoliajalla oli parannettavaa. Niitä asioita olemme käyneet läpi jälkeenpäin, sanoo HIFK:n päävalmentaja Joaquín Gómez.

FC Hongan jo huhtikuun loppupuolella alkanut Veikkausliigakausi alkoi mollivoittoisesti. Joukkueen yhdeksän ensimmäistä ottelua pitivät nimittäin sisällään vain kaksi voittoa ja peräti seitsemän tappiota. Sen jälkeen kurssi on kääntynyt, mistä kertoo myös espoolaisten nousu sarjataulukossa kuudennelle sijalle asti. Juhannuksen jälkeen joukkue on hävinnyt ainostaan kerran Veikkausliigassa.

– Mielestäni Hongan alkukauden tulokset eivät vastanneet joukkueen peliesityksiä. He pelaavat hyvää jalkapalloa ja ovat työstäneet pitkäjänteistä projektia jo useamman vuoden. FC Honka on vaarallinen joukkue, joka haluaa pitää palloa. Meidän osalta se tarkoittaa sitä, että meillä on oltava intensiteetti ja aggressiivisuus korkealla, sanoo HIFK:n päävalmentaja Joaquín Gómez.

Viime aikoina torjuntavastuun HIFK:n maalilla kantanut Markus Uusitalo ei ole mukana kokoonpanossa FC Honkaa vastaan, sillä hän ei lainapelaajana saa pelata emoseuraansa vastaan. Tolppien välissä nähdään lauantaina Calum Ward.

Lauantain ottelu on HIFK:n ja FC Hongan toinen keskinäinen kohtaaminen tällä kaudella. HIFK piti kolme pistettä itsellään kesäkuussa Helsingissä Jusif Alin maalilla lukemiin 1-0 päättyneessä ottelussa. Lauantaina joukkueet iskevät yhteen jo klo 13.00. Ottelua voi seurata suorana Ruutu-palvelun kautta.