Skip to main content

Perjantaina Järvenpään Palloseuraa vastaan pelatussa ottelussa IFK taipui ensimmäisen puoliajan johtoasemansa jälkeen tasapeliin sateisella Järvenpään lukion tekonurmella. HIFK pääsi johtoasemaan 14 minuutin jälkeen, kun Melinda Andler upotti flipperipallon JäPSin verkkoon vieden punapaidat 0-1 johtoon ottelun alussa. Ensimmäisen puoliajan aikana nähtiin useampi potentiaalinen maalipaikka, mutta vierasjoukkue ei niitä syystä tai toisesta onnistunut viimeistelemään. Ottelun kotijoukkue oli selkeästi hyvällä pelijalalla ja onnistui hätyyttämään IFK:n puolustusta toistamiseen. HIFK:n tehottomuus jatkui myös toiselle puoliajalle, ja kun ottelua oli pelattu 77 minuuttia, JäPS sai vapaapotkun hieman kuudentoista rajan ulkopuolelta, josta Järvenpääläisjoukkueen Iida Rintala pommitti pallon ruuhkan lävitse IFK:n vartioiman maalin perukoille ensimmäistä kertaa tällä kaudella. Molemmat joukkueet hakivat kumpikin aggressiivisesti voittomaalia, mutta peli vihellettiin päättyneeksi tasatilanteessa.

Joukkueen kapteenin Heidi Rajakon mukaan ottelu oli omissa käsissä, mutta joukkue ei tällä kertaa onnistunut täysin osa-alueilla, joissa on aiemmin ollut vahvoilla.

– Harmittava tasapeli JäPSiä vastaan. Ensimmäinen puoliaika oli meidän hallinnassa ja meillä oli paljon maalipaikkoja, jotka olisi pitänyt hyödyntää paremmin. Toisella puoliajalla näkyi turha kiire, emmekä malttaneet olla tarpeeksi kärsivällisiä pallon kanssa. JäPS oli meille hyvä mittari ja samalla herätteli meidät parantamaan omaa pelaamista runsasmaalisten voittojen jälkeen, sanoo Rajakko.

HIFK pitää edelleen johtoasemaansa eteläisessä lohkossa 16 pisteellä perässään EPS yhden pisteen erolla, joka on kuitenkin pelannut ottelun vähemmän.

Seuraavassa ottelussa IFK matkaa Valtin vieraaksi Puotilaan. Kakkosessa kaudesta 2019 lähtien pelannut ja sieltä viime kauden päätteeksi tippuneen joukkueen sijoitus sarjataulukossa on kolmas 12 pisteellä. Perjantain kotijoukkue on voittanut kuudesta ottelustaan neljä ja hävinnyt kaksi vieraissa, ensin FC Loviisaa ja sitte EPS:ää vastaan.

– Valtti-ottelu tulee olemaan varmasti vähintäänkin yhtä tiukka, jossa meidän pitää parantaa joukkuepelaamista ja maalintekoa. Voitamme varmasti, jos vain keskitymme ja luotamme omaan tekemiseen. Puolustus toimi hyvin viime pelissä ja sillä teemalla on hyvä lähteä huomiseen. Meidän on pyrittävä myös malttamaan ja pelaamaan oman pään kautta kiirehtimättä turhaan hyökkäystilanteisiin, Rajakko jatkaa.

Seuraava ottelu Valtti-HIFK pelataan perjantaina 5.8. Puotilassa Volgswagen Areenan tekonurmella klo 20:35.

JäPS-HIFK 30.7.
14’ Andler

JäPS-HIFK Kokoonpano:
1 Turpeinen Anni (mv)
5 Toivainen Laura
6 Valtonen Livia
9 Andler Melinda
10 Lanki Lotta
11 Pyykkönen Taru
13 Rajakko Heidi
14 Matilainen Mira
17 Hyvärinen Pihla
19 Stubbe Jasmine
22 Rantamaa Emma (c)
24 Säppi Julia
29 Kemppainen Tytti
36 Pitkänen Iina-Emilia
37 Sjölinder Elina
41 Holstein Ria