Skip to main content

JäPS – HIFK perjantaina 30.7.klo 19:00, Järvenpään lukion tekonurmi

HIFK on kartuttanut pistetiliään jo 15 pisteellä viimeisestä viidestä ottelusta täten johtaen lohkoaan. Viime ottelussa IFK voitti vierasjoukkueen Kasiysin suvereenilla tuloksella tehden 12 maalia ja päästämättä yhtäkään omiin. Perjantain vastustaja JäPS pelasi samassa lohkossa HIFK:n kanssa myös viime kaudella sijoittuen neljänneksi HIFK:n taakse ylemmän loppusarjan jälkeen 29 pisteellä. Eroa tuolloin IFK:n ja järvenpääläisten välillä oli vain kaksi pistettä. Tällä kaudella joukkue aloitti kautensa tasapelillä FC Viikinkejä vastaan ja voitolla Kasiysiä vastaan lukemin 0-4, jonka jälkeen kärsivät tappion Puodinkylän Valtin vieraana 3-1. Kolmannen ottelun jälkeen JäPS on haalinut täydet kuusi pistettä kahdesta viimeisestä ottelustaan Kasiysi/Hikiä sekä MPS:ää vastaan. Kymmenellä pisteellä sinipaidat pitävät lohkossa kolmatta sijaa jättäen kolme joukkuetta taakseen yhdellä pisteellä, Gnistanin, FC Loviisan ja Valtin.

JäPS on voittanut otteluita runsasmaalisin luvuin ja joukkueesta löytyy useita eri maalintekijöitä, joka viestii laadukkaasta joukkueesta, joka ei ole riippuvainen yksittäisistä maalintekijöistä. Samaa on myös nähty IFK:n otteluissa, joissa kaikissa paitsi Gnistanin välisessä ottelussa on nähty vähintään neljä eri maalintekijää, ja parhaimmillaan jopa seitsemän yhden ottelun aikana.

IFK:n maalintekijä Elina Sjölinder on iloinen joukkueen saavutuksista alkukauden aikana, mutta arvelee, että tulevassa ottelussa tulee olemaan haastavin vastus tähän mennessä.

– Meillä on ollut unelma aloitus kaudelle ottaen huomioon, että olimme alussa täysin uusi joukkue jossa suurin osa pelaajista ei tuntenut toisiaan entuudestaan; nolla päästettyä maalia ja yli 30 tehtyä maalia viidessä ottelussa. Siitä huolimatta meistä on tullut yhtenäinen joukkue hyvin nopeasti vaikkakin korona rajoitti yhteistä harjoittelua kauden alussa. Huomenna meillä on todennäköisesti toistaiseksi kovin vastustaja paperilla, jota odotan sekä innolla, että jännityksellä. Meillä on tietysti sama positiivinen ja päättäväinen asenne niin kuin aina ennenkin, ja jo Järvenpäähän matkatessa autoissa ilmapiiri tulee olemaan varmasti korkealla, Sjölinder kertoo.

Viime kauden samassa lohkossa KP-75:ssä pelannut ja täksi kaudeksi IFK:hon siirtynyt Iina Pitkänen on äärimmäisen tyytyväinen joukkueensa kauden aloitukseen.

– Kausi on lähtenyt mainiosti käyntiin ja olemme jokaisessa pelissä menneet vähän eteenpäin joukkueena. Voitontahto on kova ja olen lähdössä hyvillä fiiliksillä huomenna kohti Järvenpäätä. JäPS on itselle aikaisemmin tuttu joukkue ja tiedossa on varmasti kovaa vääntöä, IFK:n hyökkääjä kommentoi.

Myös Tytti Kemppainen, joka pelaa ensimmäistä kauttaan IFK:ssa ja on tehnyt joukkueessa eniten tehopisteitä kolmella maalilla ja lähes kymmenellä maaliinnjohtaneella syötöllä, kertoo joukkueessa vallitsevan positiivinen ja vahva joukkuehenki.

– Minulla on erittäin hyvä fiilis alkaneesta kaudesta! Meillä on iso nippu motivoituneita ja taitavia pelaajia, ja vaikka talvella emme saaneet harjoitella yhdessä, yhteispeli toimii ja paranee joka pelissä. Lisäksi joukkuehenki on katossa, mikä on tosi hieno juttu. Huomenna on taas pelipäivä ja Järvenpäähän lähdetään entistä nälkäisempänä ja aggressiivisempana jahtaamaan kolmea pistettä, Kemppainen sanoo.

Viimeisiä otteluitaan HIFK:ssa tällä kaudella pelaava Sjölinder aikoo nauttia tulevista harjoituksista ja otteluista ennen muuttoaan Norjaan töiden perässä, josta palaa Suomeen vasta ensi vuoden puolella.

– Henkilökohtaisesti tulen nauttimaan tästä ja seuraavasta ottelusta paljon, koska ne ovat viimeiset kaksi ottelua ennen kuin muutan Osloon, josta palaan ensi vuonna helmikuussa. Tulen ikävöimään jalkapalloa ja joukkuetta paljon, Sjölinder summaa.

Muutoksia aiempien otteluiden kokoonpanoihin on Livia Valtosen paluu otteluvahvuuteen pienen nilkkavamman jälkeen.