Skip to main content

Sunnuntaina pelatussa ottelussa LoPaa vastaan HIFK otti selkeän kotivoiton lukemin 7-0. Helteisen iltapäivän maalijuhlan aloitti Lotta Lanki, joka pyssytti avausmaalin jo ottelun toisella peliminuutilla Tytti Kemppaisen esityöstä. Vain viisi minuuttia myöhemmin sama kaksikko tehtaili päivän toisen osuman Langin laukoessa pallon toistamiseen lohjalaisten vartioiman maalin perukoille Kemppaisen syötöstä. Hetki ennen ensimmäisen puoliajan loppua Melinda Andler pääsi viimeistelemään vahvasti koko ottelun pelanneen Julia Säpin keskityksen vasempaan alanurkkaan kulmapotkun jälkitilanteesta, ja tauolle lähdettiin kotijoukkueen johdossa lukemin 3-0.

Heti toisen puoliajan alussa 48 minuutin jälkeen Lanki pääsi viimeistelemään ilmassa roikkuneen hattutempun vakuuttavalla vasemman jalan laukauksella Kemppaisen kolmannesta maaliin johtaneesta syötöstä. Kymmenen minuuttia myöhemmin IFK sai rangaistuspotkun LoPan käsivirheestä ja Andler pääsi laukomaan kauden viidennen maalinsa. Vaihdosta sisään tullut Laura Toivainen pääsi myös kartuttamaan IFK:n pistetiliä, kun häntä rikottiin rangaistusalueella pilkun arvoisesti. Toivainen viimeisteli kauden ensimmäisen maalinsa 74 peliminuutin kohdalla rangaistupotkusta. Ottelun viimeinen maali nähtiin Hanna Halosen toimesta, joka niittasi ottelun loppulukemiksi 7-0 kulmapotkusta kaksi minuuttia myöhemmin edellisestä.

IFK on tällä hetkellä sarjataulukon kärjessä kolme ottelun jälkeen 14 maalia tehneenä ja ilman yhtäkään maalia päästäneenä. Naiset kerkeävät harjoittelemaan ainoastaan kerran ennen seuraavaa vierasotteluaan FC Viikinkejä vastaan keskiviikkona. IFK:n vastustaja on jälleen viime kauden päätteeksi Kolmoseen noussut joukkue, joka majailee sarjataulukon puolessa välissä seitsemännellä sijalla yhden tasapelin, häviön ja voiton pelanneena maalierolla 3-2. Tasapelin Viikingit pelasivat JäPSin vieraana numeroin 1-1 ja voiton he nappasivat IFK:lle viime ottelusta tuttua LoPaa vastaan. Viimeisimmässä sarjaottelussa Viikkarit kärsivät niukan 1-0 tappion EBK/2:n vieraana.

IFK:n seuraava ottelu pelataan keskiviikkona 7.7. Kontulan tekonurmella klo 19:00 FC Viikinkejä vastaan.

4.7. HIFK-LoPa 7-0
Lanki 2′
Lanki 7′
Andler 45′
Lanki 48′
Andler 58′
Toivainen 76′
Halonen 78′

HIFK-LoPa kokoonpano:
1 Turpeinen Anni (MV)
3 Ryöppy Selja
5 Toivainen Laura
7 Ahola Iina
8 Halonen Hanna
9 Andler Melinda
10 Lanki Lotta
14 Matilainen Mira
17 Hyvärinen Pihla
19 Stubbe Jasmine
22 Rantamaa Emma
24 Säppi Julia
26 Kärkkäinen Tuija
27 Totro Maj
29 Kemppainen Tytti
36 Pitkänen Iina-Emilia
37 Sjölinder Elina
41 Holstein Ria (C)