Skip to main content

Keskiviikkona helteisessä Kontulassa pelatussa ottelussa HIFK nappasi täyden pistepotin kotiin vietäväksi FC Viikinkejä vastaan luvuin 0-7 ja maalirikkaassa kohtaamisessa nähtiin jopa kuusi eri maalintekijää. Ottelu alkoi tasaisesti ja kumpikin joukkue pääsi hallitsemaan palloa ensimmäisen puoliajan alussa luoden tilanteita kumpaankin päätyyn. Aiemmista otteluista nähdyt vahvat otteet olivat IFK:n osalta hakusessa pelin alussa ja vierasjoukkue lankesi moneen harhasyöttöön, joista Viikingit pääsivät ajoittain ottelussa niskan päälle. Pelirytmi kuitenkin löytyi nopeasti ja IFK pääsi avaamaan maalihanansa 23 peliminuutin kohdalla, kun Tytti Kemppainen näyttävän yksilösuorituksen jälkeen pääsi keskittämään pallon maata pitkin Melinda Andlerille, joka sijoitti pallon varmasti verkkoon. 16 minuuttia myöhemmin Jasmine Stubbe sai pallon keskialueella, joka lähti kuljettamaan kohti maalia imien vastustajan puolustajat mukaansa. Stubbe antoi oikea-aikaisen syötön oikealle laidalle Maj Totrolle, joka keskitti pallon maalille Lotta Langille upottaen pallon vasemman jalan tykkillään Viikkareiden maaliin. Tauolle lähdettiin vierasjoukkueen johdossa 0-2.

Toista puolikasta ei keretty pelaamaan kuin viisi minuuttia, kun Andler taisteli pallon IFK:lle syöttäen pallon laidalla etenevälle Hanna Haloselle. Halonen syötti pallon maata pitkin Tytti Kemppaiselle maalin edustalle, joka ei erehtynyt ja niittasi ensimmäisen maaliinsa IFK:ssa. Kahdeksan minuuttia myöhemmin Julia Säppi vastaanotti Halosen maalisyötön rangaistusalueen rajalla laukoen myös ensimmäisen maalinsa tähtirinnoille. 60 peliminuutin kohdalla Stubbe kuljetti pallon vastustajan boksin reunalle ja syötti pallon Langille, joka tarjoili pallon Haloselle tämän sijoittaen pallon varmasti maaliin. Ottelun ollessa selvästi HIFK:n hallinnassa tilanteessa 0-5, Laura Toivainen pääsi keskittämään pallon vastustajan linjan yli, johon Halonen juoksi ja nosti pallon maalivahdin yli maaliin tehden ottelun toisen maalinsa. Ottelun viimeisen maalin viimeisteli Iina Pitkänen, joka oli pääsi sijoittamaan pallon maaliin Elina Sjölinderin murtavasta syötöstä vasempaan alakulmaan tehden kolmantena pelaajana ensimmäisen maalinsa IFK:n paidassa.

Neljä ottelua pelanneena IFK johtaa selvästi lohkoaan neljällä voitolla. Naiset ovat tehneet yhteensä 21 maalia eivätkä ole toistaiseksi päästäneet yhtäkään maalia tällä kaudella. Seuraava ottelu pelataan Kasiysi/Hikiä vastaan Sunnuntaina 25.7. klo 18:00 Talissa.

FC Viikingit-HIFK 7.7.
23′ Andler
40′ Lanki
50′ Kemppainen
58′ Säppi
60′ Halonen
81′ Halonen
85′ Pitkänen

FC Viikingit-HIFK kokoonpano:
1 Turpeinen Anni (MV)
5 Toivainen Laura
7 Ahola Iina
8 Halonen Hanna
9 Andler Melinda
10 Lanki Lotta
14 Matilainen Mira
16 Salmi Aino
17 Hyvärinen Pihla
19 Stubbe Jasmine
22 Rantamaa Emma
26 Kärkkäinen Tuija
27 Totro Maj
29 Kemppainen Tytti
36 Pitkänen Iina-Emilia
37 Sjölinder Elina
39 Säppi Julia
41 Holstein Ria (C)