Skip to main content

Viime sunnuntaina pelattu ottelu ei jättänyt mitään sattuman varaan, kun HIFK nappasi täydet kolme pistettä espoolaista Kasiysiä vastaan numeroin 12-0. Kauden viidennen ottelun ensimmäinen maali nähtiin jo kolmannella peliminuutilla, kun kärjessä pelannut Melinda Andler sai pallon Iina Aholalta kuljettaen sen vasemmalle päätyrajan tuntumaan, josta syötti takana nousevalle Tytti Kemppaiselle, joka laukoi pallon varmasti oikeaan alakulmaan. Toinen osuma nähtiin vain kolme minuuttia myöhemmin, kun keskikentän Pihla Hyvärinen syötti kaaripallon vastustajan linjan taakse, joka vapautti joukkueen kapteenin Emma Rantamaan yksin läpi maalivahtia vastaan sijoittaen pallon vasempaan alanurkkaan. Kotijoukkue IFK oli koko puoliajan selkeästi vahvempi ja vieraiden pelinavausyritykset päätyivät lähes poikkeuksetta punapaitojen hallintaan. Ensimmäisen puolikkaan viimeinen osuma nähtiin 32 peliminuutin jälkeen, kun laitapuolustaja Julia Säppi pääsi kuudentoista alueelta laukomaan kauden toisen maalinsa vastustajan verkkoon Kemppaisen syötöstä. Ennen puoliajan loppua vieraat pääsivät kuitenkin luomaan yhden vaarallisen tilanteen, jossa kulmapotkun jälkitilanteesta pallo kävi kotijoukkueen ylärimassa kahdesti Anni Turpeisen torjunnasta sekä aivan maaliviivan päällä, josta Säppi kuitenkin sai pallon purettua onnistuneesti pois vaaravyöhykkeeltä.

Toisen puoliajan alussa IFK pääsi heti luomaan tilanteita omaan hyökkäyspäähänsä, kun Tytti Kemppainen antoi läpisyötön oikealle laidalle, josta Rantamaa syötti maalin edustalle etutolpalle Elina Sjölinderille, joka upotti pallon neljättä kertaa Kasiysin vartioimaan maaliin. Seuraava maali sai alkunsa samalta laidalta, kun oikealla edennyt Rantamaa syötti boksin tuntumasta pallon takaviistoon Kemppaiselle, jonka laukausyrityksen Hanna Halonen pääsi ohjaamaan vasemmalta takatolpalta maaliin. Sjölinder pääsi toistamiseen niittaamaan maalin, kun Andler syötti pallon keskikentällä Kemppaiselle, joka pääsi kääntymään ja jatkamaan kärjessä etenevälle Sjölinderille, joka ei erehtynyt viimeistelyssä tälläkään kertaa ollessaan yksin vastakkain maalivahdin kanssa. Vain minuuttia myöhemmin Rantamaa pääsi viimeistelemään ottelun seitsemännen osuman, kun Kemppainen kuljetti pallon päätyrajaa pitkin syöttäen pallon maalivahdin jalkojen välistä aivan maaliviivaa hipoen, josta Rantamaa ohjasi pallon tyhjään maaliin.

64 peliminuutin kohdalla Kemppainen pääsi yllättämään Kasiysin puolustuksen toisen kerran, kun hän pääsi vasemmalta haastamaan puolustuslinjan ja laukomaan pallon jälleen maalivahdin jalkojen välistä maaliin. Tilanteessa 8-0 juuri kentälle vaihdosta tullut Jasmine Stubbe pääsi ohjaamaan pallon tyhjään maaliin Halosen esityöstä, kun pelikellossa oli 66 minuuttia. Kaksi minuuttia myöhemmin Kemppainen antoi vapauttavan läpisyötön laidalta Haloselle, joka pommitti ottelun toisen maalinsa. Halonen pääsi rokottaman vieraita myös seuraavassa hyökkäystilanteessa, kun hän nosti näyttävästi pallon vastustajan maalivahdin yli ja viimeistelin illan lukemiksi 11-0. Illan viimeisen osuman laukoi vaihdosta sisään tullut Taru Pyykkönen, joka sijoitti Kemppaisen keskityksen kaksi minuuttia ennen päätösvihellystä Kasiysin verkkoon.

HIFK johtaa runkosarjaa maalierolla 33-0, kun kohtaa seuraavassa ottelussaan perjantaina 30.7. tutun vastustajan JäPSin Järvenpään lukion tekonurmella klo 19:00.