Skip to main content

23.7. klo 18.30 HIFK – KTP, Bolt Arena

Maanantaina hienon voiton Turusta hakenut HIFK palaa kotikentälleen heti saman viikon perjantaina, kun se saa vastaansa KTP:n näiden joukkueiden kauden toisessa keskinäisessä kohtaamisessa. Viimeksi joukkueet kohtasivat Kotkassa kesäkuun alkupuolella. Silloin HIFK sai kolme pistettä mukaansa 0-2-voitolla. Jusif Ali ja Pipe Sáez viimeistelivät HIFK:n maalit kyseisessä ottelussa.

Ennen ottelua HIFK muistaa seuran naisten futsalin edustusjoukkuetta, joka toukokuussa voitti SM-hopeaa debyyttikaudellaan naisten Futsal-Liigassa.

Tällä kertaa HIFK tulee peliin Veikkausliigan sarjataulukon kuudennelta sijalta. Joukkue nousi 19 sarjapisteeseen voitettuaan FC Interin edelliskierroksella maalein 0-1. HIFK:n voittomaalin Turussa viimeistellyt Jake Dunwoody joutuu perjantaina olemaan sivussa joukkueen kokoonpanosta täyttyneen korttitilin takia.

KTP on sarjassa toiseksi viimeisenä joukkueen kerättyä seitsemän sarjapistettä 12 ensimmäisen sarjakierroksen aikana. Joukkueen taustoissa on tapahtunut muutoksia sitten edellisen kohtaamisen. Kaudesta 2019 asti joukkuetta luotsannut virolaisvalmentaja Argo Arbeiter siirtyi sivuun päävalmentajan tehtävästä kesäkuun lopussa. Viime viikolla seura ilmoitti, että vetovastuun väliaikaisesti ottanut entinen kakkosvalmentaja Gabriel Xatart jatkaisi päävalmentajana ainakin kauden loppuun saakka.

Kotkassa on tapahtunut muutoksia myös pelaajapuolella. HIFK lainasi Erikson Carlosin kotkalaisjoukkueelle loppukaudeksi, ja samassa yhteydessä KTP kertoi solmineensa pelaajasopimuksen viime kaudella VPS:n riveissä Ykkösessä pelanneen Ian Garrettin kanssa. Erikson Carlos ei kuitenkaan lainasopimuksesta johtuen saa pelata HIFK:ta vastaan.

Ovi on myös käynyt toiseen suuntaan. Yhden maalin kuudessa ottelussa tehneen espanjalaisen Fran Álvarezin sopimus purettiin yhteisymmärryksessä eilen. KTP:n tiedotteen mukaan pelaajalla on edessään paluu Espanjaan.

Vierasvoitto Turussa oli HIFK:lle suuri helpotus neljän maalittoman ottelun jälkeen.

– Se teki meille paljon hyvää. Meillä on hyvä juttu menossa ja pelaamme rohkeaa jalkapalloa. Viime aikoina on ollut vaikeaa maalinteossa, mutta uskomme silti omaan tekemiseen. Sillä olemme pystyneet voittamaan enemmän kuin mitä olemme hävinneet. Tämä tulee olemaan oikea mentaliteetti meille loppukautta varten, sanoo HIFK:n päävalmentaja Joaquín Gómez.

HIFK:n joukkueen pelikunto on yleisesti hyvä, eikä pitkään sivussa olevan Sakari Tukiaisen lisäksi ole juurikaan muita pelaajia poissa valmennustiimin kaavailuista. Viime aikoina sivussa olleet Hannu Patronen ja Sakari Mattila saattavat päävalmentajan mukaan molemmat olla mukana jo perjantaina.

– He ovat matkalla takaisin joukkueen vahvuuteen. Huomenna nähdään, mikäli he jo nyt pystyvät olemaan mukana, Gómez sanoo.

Katso koko haastattelu oheiselta videolta.

HIFK:n ja KTP:n väliseen Veikkausliigaotteluun voi ostaa lippuja Lippupisteen kautta. Mikäli et pääse paikalle, voit myös seurata ottelua suorana Ruutu-palvelun kautta.