Skip to main content

Alkukauden ottelusiirtojen vuoksi IFK vietti kesätaukoa neljän ottelun jälkeen ja lisäksi kahden viikon takaisen koronatapauksen jäljiltä joukkue on vapautunut karanteenista tällä viikolla harjoittelemaan ennen seuraavaa otteluaan. Sunnuntaina pelattavassa ottelussa IFK kohtaa Kasiysin kotonaan klo 18:00. Kasiysi pelaa tällä kaudella kahdella eri joukkueella, joista tuleva vastustaja ei ole IFK:lle ennestään tuttu, sillä joukkue nousi täksi kaudeksi Kolmoseen sijoituttuaan toiseksi viime kaudella naisten Nelosessa. Sunnuntain vastustaja on pelannut neljä ottelua, joista espoolaiset ovat hävinneet kolme ensimmäistä ja voittaneet viimeisimmän EBK/2:ta vastaan kotona numeroin 2-1. Kolmella pisteellä Kasiysi on lohkossa toiseksi viimeisenä.

HIFK johtaa eteläistä Kolmosta kirkkaasti neljän ottelun jälkeen maalierolla 21-0. Selkeää jakoa on lohkossa nähty, sillä suuria maalieroja on kolmen johtavan joukkueen, keskikastin sekä alimman kolmen joukkueen välillä. Samassa lohkossa viime kaudella pelannut EPS on tiukasti IFK:n takana neljällä voitetulla ottelulla maalierolla 13-1 ja kautensa 2020 Kakkosessa pelannut Valtti pitää lohkon kolmatta sijaa tehtyään yhteensä 25 maalia ja päästäen 8 viimeisessä viidessä ottelussa. Espoolaisten molemmat Kasiysin joukkueet ovat sarjan hännillä nollalla ja kolmella pisteellä.

Jo kuusi maalia neljässä ottelussa viimeistellyt ja maalipörssiä johtava Melinda Andler on tyytyväinen kauden starttiin ja uskoo vielä joukkuepelin kehittyvän otteluiden myötä.

– Alkukausi on lähtenyt tosi hyvin käyntiin sekä yksilönä että joukkueena. Olemme pelanneet nousujohteisesti ja päästy hiomaan joukkueena pelaamista paremmaksi joka pelissä, HIFK:n hyökkääjä Andler kertoo.

– Olen pyrkinyt kehittymään pelaajana ja oppimisen kautta saamaan hyviä suorituksia siirrettyä peliin. Rennolla pelillä tulee itselle paras tulos, ja siksi pyrkinyt välttämään liiat paineita maalinteossa, Andler jatkaa.

Andlerin mukaan tulevaan otteluun on lähdettävä samalla asenteella kuin muihinkin, eikä valmistautuminen poikkea muista.

– Säilytetään rento, hyvä ja yhtenäinen fiilis kaikessa tekemisessä. Tavoite on kaikilla selkeä ja sitä kohti tehdään kovasti töitä, Andler toteaa.

Seuraava ottelu pelataan sunnuntaina 25.7. klo 18:00 Talin tekonurmella.