Skip to main content

31.7. klo 15:00 FC Haka – HIFK, Tehtaan kenttä (Valkeakoski)

Viimeviikkoisen KTP-tasapelin jälkeen HIFK matkustaa lauantaina Valkeakoskelle FC Hakan vieraaksi. Viime kohtaaminen Hakan kanssa Töölössä päättyi kotijoukkueen 2-0-voittoon, jossa Keaton Isaksson viimeisteli kauden ensimmäisen maalinsa kulmapotkusta ensimmäisellä puoliajalla. Ottelun toinen osuma nähtiin toisen puoliajan lopulla vaihdosta tulleen Juanan Entrenan toimesta. Hän viimeisteli uransa ensimmäisen Veikkausliigamaalinsa niitaten samalla loppulukemiksi 2-0.

HIFK säilytti kuudennen sijansa sarjataulukossa KTP-ottelun pisteidenjaon jälkeen ja on kolme pistettä perässä SJK:ta ja FC Lahtea, jotka ovat tällä hetkellä viidennellä ja neljännellä sijalla Veikkausliigassa. HIFK:n perässä on tamperelaisjoukkue Ilves, joka on haalinut pistetililleen 17 pistettä viimeisestä 13 ottelusta. Viime ottelun sivussa korttitilin täyttymisen vuoksi ollut Jake Dunwoody on jälleen valmennusjohdon käytettävissä FC Hakaa vastaan. Uusin vahvistus Kei Kamara liittyi joukkueen vahvuuteen perjantaina ja on mahdollisesti mukana kokoonpanossa jo huomenna.

Viikonlopun vastus FC Haka kohtasi edellisessä ottelussaan sarjakärki HJK:n, joka oli juuri kärsinyt kauden ensimmäisen tappionsa AC Oulun vieraana. Haka joutui kuitenkin taipumaan ankaran isännän vieraana Bolt Arenalla, kun HJK pääsi hyödyntämään ensimmäisen maalipaikkansa alle kaksi minuuttia aloitusvihellyksen jälkeen. Kotijoukkueen toinen maali syntyi 27. peliminuutin kohdalla, eikä lisäosumia tämän jälkeen enään nähty. Haka on tällä hetkellä Veikkausliigan sarjataulukossa kymmenentenä yhdeksän sarjapisteen turvin. Teemu Tainion valmentama joukkue on kärsinyt yhteensä kahdeksan tappiota, pelanneet kolmesti tasan ja voittaneet ainoastaan kaksi ottelua tällä kaudella.

Viime kohtaamisen jälkeen FC Haka on vahvistanut joukkuettaan nuorella hyökkääjälupauksella Miro Salmisella, joka allekirjoitti kaksivuotisen sopimuksen sisältäen option kolmannelle vuodelle. Salminen oli Hakan valmentajan Mikko Mannisen NJS:ssä luotsaama pelaaja, joka kiinnitettiin pelaajatestien kautta Veikkausliigajoukkueeseen toukokuussa. Lisäksi pitkään toipilaana ollut itävaltalaishyökkääjä Aleksandar Vucenovic on Hakan ja IFK:n välisen ottelun jälkeen päässyt mukaan kokoonpanoon ja viimeistelikin Hakadebyytissään upean voittomaalin KuPsia vastaan.

Pelaajavirtaa on ollut myös toiseen suuntaan, kun helmikuussa Valkeakoskelle siirtynyt 29-vuotias Ndukaku Alison ja Haka päättivät yhteisymmärryksessä miehen yksivuotisen sopimuksen heinäkuussa. Nigerialaistoppari ei ole loukkaantumisista johtuen päässyt pelaamaan peliäkään Hakan paidassa Veikkausliigassa.