Skip to main content

30.6.2021 klo 18.30 HIFK – HJK, Bolt Arena

Veikkausliigakauden odotetuin ottelu on taas täällä, kun HIFK ja HJK kohtaavat Veikkausliigan kärkipään kamppailussa keskiviikkona 30. kesäkuuta klo 18.30 Bolt Arenalla. Kyseessä on helsinkiläisjoukkueiden ensimmäinen kohtaaminen tämän kauden Veikkausliigassa. HJK tulee derbyyn sarjakärkenä, kun taas HIFK löytyy sarjataulukosta sijalta neljä.

Viime kaudella derbyvoitot menivät tasan 1-1. HIFK voitti oman kotiottelunsa syyskuussa 4-3, lokakuussa HJK oli puolestaan parempi maalein 3-0.

HJK:n alkukausi on ollut erittäin vahva, sillä joukkue ei vielä alkukauden aikana ole hävinnyt yhtäkään kamppailua Veikkausliigassa. Sen ainoa pistemenetys kymmenen pelatun ottelun aikana on maaliton tasapeli Kuopion Palloseuraa vastaan toukokuun alussa. KuPS on muutenkin ollut HJK:lle selkeästi vaikein vastustaja tänä vuonna. Se kaatoi helsinkiläiset rangaistuspotkuilla Olympiastadionilla pelatussa Suomen Cupin finaalissa.

HJK:ssa joukkueen sisäistä maalintekotilastoa johtavat tutut nimet. Roope Riski on tehnyt neljä maalia, kun taas taannoinen maalikuningas Filip Valencic ja HIFK:ssa viime kaudet pelannut Luís Henrique ovat tehneet kolme maalia mieheen. Maalissa Hugo Keto on pelannut seitsemän ottelua ja Jakob Tånnander puolestaan kolme.

Vaikka vastustaja onkin sarjan kovimmasta päästä, on kolme sarjapistettä HIFK:n selkeänä tavoitteena kuten kaikissa muissakin otteluissa. Tähtirinnoillakin on takanaan vahva avaus kauteen, eikä joukkue ole hävinnyt kuin yhden ottelun tähän mennessä. Näin tasaisista ennakkoasetelmista on tuskin koskaan aikaisemmin Veikkausliigassa lähdetty HIFK:n ja HJK:n väliseen derbyotteluun.

HIFK:n leirissä derbyä on odotettu suurella innolla.

– Joukkueessa on ollut loistava tunnelma derbyn alla. Nämä ovat niitä otteluita, joissa kaikki jalkapallon parissa toimivat haluavat olla mukana. Olemme innoissamme siitä, että paikan päälle saadaan enemmän kannattajia kuin kertaakaan vielä tämän vuoden aikana, sanoo joukkueen päävalmentaja Joaquín Gómez.

HIFK on pelannut kesäkuun kolme otteluaan ilman tappioita. KTP kaatui vieraissa 0-2 ja FC Honka kotona 1-0. Edelliskierroksella HIFK kävi pelaamassa maalittoman tasapelin FC Lahtea vastaan. Lahdesta tuli sarjapisteen lisäksi myös pieniä mutkia matkaan, sillä kaikki tämän kauden ottelut avannut espanjalaispuolustaja Pipe Sáez ajettiin lopussa suoralla punaisella ulos taklattuaan lahtelaisjoukkueen pelaajaa vaihtopenkkien edessä. Sáez on pelikiellossa derbyssä sekä sunnuntain vierasottelussa IFK Mariehamnia vastaan.

Poissaolosta huolimatta suurempaa muutosta aiempaan ei päävalmentajan mukaan ole odotettavissa.

– Meillä on laaja ryhmä hyviä pelaajia. Ainoa muutos on siis se, että joku toinen pääsee nyt pelaamaan tuossa roolissa. Pipen poissaolo on tietysti valitettavaa meille, mutta olen luottavainen sen suhteen, että siihen rooliin nouseva pelaaja tulee suoriutumaan tehtävästään hyvin, Gómez sanoo.

HIFK:n ja HJK:n välisen sopimuksen mukaan seurat myyvät Bolt Arenan käytössä olevan yleisökapasiteetin 50-50-periaatteella tämän kauden molemmissa derbyissä. HIFK:n jäljellä olevat liput myy Lippupiste.

Alla näet Gómezin haastattelun sekä tarkempia tietoja ottelutapahtuman turvallisuusjärjestelyistä.

 

Otteluissa on maskiedellytys

Ottelutapahtumien turvallisuus ja vastuullisuus pyritään varmistamaan maskipakon ja muiden erityisjärjestelyjen avulla. Mikäli sinulla ei ole omaa maskia, sinulle annetaan sellainen sisäänpääsyn yhteydessä.

Pysy kotona, jos tunnet olosi kipeäksi

Sinun täytyy pysyä kotona, mikäli sinulla on koronatartuntaan viittaavia oireita. Enemmän tietoa koronaviruksen tyypillisistä oireista löydät THL:n nettisivuilta.

Pidä riittävää etäisyyttä muihin

Olemme huomioineet mahdollisuuden pitää etäisyyttä muihin katsojiin lipunmyynnissämme. Kaikissa katsomonosissa löytyy myös erillinen merkitty alue niille katsojille, jotka haluavat pitää reilummin etäisyyttä muihin. Nämä alueet on merkitty vihreällä värillä oheiselle kartalle.

Tarkista paikkasi etukäteen ja istu oikealla paikalla – kausikortit eivät ole voimassa

Pääkatsomossa, Itäkatsomossa ja Yläkatsomossa on numeroituja istumapaikkoja. Kaikkia katsojia ohjeistetaan istumaan sillä paikalla, joka lippuun on merkitty. Samassa taloudessa asuvat henkilöt voivat halutessaan istua vierekkäin.

Fyysiset kausikortit eivät ole voimassa derbyssä HJK:ta vastaan. Kausikorttilaisten tulee lunastaa paikkansa ottelussa erikseen sähköpostitse lähetetyn viestin ohjeiden avulla.

Turhien jonojen välttämiseksi pyydämme kaikkia katsojia ottamaan lippunsa esiin hyvissä ajoin ennen lipunlukutilannetta. Muistathan myös säätää mobiililaitteen näytön valot täysille ennen lipunlukuun menemistä, mikäli näytät lippusi puhelimelta.

Onko sinulla jotain ongelmaa tai epäselvyyttä kausikorttiin tai lunastettaviin lippuihin liittyen? Ota yhteyttä Lippupisteen asiakaspalveluun, p. 0600-900 900 tai sähköpostitse . Tapahtumassa tulee myös olemaan Lippupisteen edustajia auttamassa mahdollisissa ongelmatilanteissa.

Usein kysytyt kysymykset lipuista ja kausikorteista

Voiko derbyyn vielä ostaa lippuja?

Voit, niin kauan kuin niitä on jäljellä. Liput ovat myynnissä Lippupisteen sivuilla.

Voinko ottaa pienen lapsen mukaan peliin?

Alle 7-vuotiaat lapset voivat tulla huoltajiensa seurassa ilmaiseksi HIFK:n kotiotteluihin.

Tarvitseeko pyörätuoliasiakkaan saattaja oman ottelulipun?

Kyllä, sekä pyörätuoliasiakas että hänen saattajansa tarvitsevat omat liput otteluun. Liput ovat ilmaisia EU Disability Cardin haltijoille. Pyörätuolipaikat löytyvät pääkatsomosta. Olethan yhteydessä osoitteeseen lipunmyynti[at]hifkfotboll.fi, mikäli tarvitset saattajalle lipun HIFK:n kotiotteluun.

Minne otan yhteyttä, jos minulla on kysymyksiä koskien kausikorttitilaustani?

Lippupisteen asiakaspalvelu hoitaa kaikki kausikorttitilauksiin liittyvät mahdolliset kysymykset ja ongelmat. Voit ottaa yhteyttä asiakaspalveluun soittamalla numeroon 0600 900  900 tai vaihtoehtoisesti lähettämällä Lippupisteelle viestiä Facebookin tai Twitterin kautta.

Sähköpostiosoitteeni on muuttunut kausikortin ostamisen jälkeen. Miten saan osoitteen vaihdettua, jotta saan uuden pääsylipun oikeaan osoitteeseen?

Ota yhteyttä Lippupisteen asiakaspalveluun, yhteystiedot edellisen kysymyksen yhteydessä.

Voinko ostaa lipun stadionin ovelta ennen ottelun alkua?

Et voi. HIFK ei järjestä lipunmyyntiä stadionilla rajoitustoimenpiteiden voimassaolon aikana. Otteluiden pääsylippuja myydään ainoastaan ennakkoon Lippupisteen kautta. Ostaminen onnistuu kuitenkin lippu.fi-verkkokaupasta omasta älypuhelimesta jopa stadionin ulkopuolella.

Oikeuttaako Palloliiton/Veikkausliigan kunniakortit, erotuomari- tai valmentajakortit tai HIFK:n omat kultamerkit sisäänpääsyyn HIFK:n otteluihin?

Edellä mainitut kortit eivät oikeuta sisäänpääsyyn rajoitustoimenpiteiden aikana.

Lippuja myydään vain ennakkoon

Stadionilla ei järjestetä lipunmyyntiä rajoitusten aikana, joten kaikki otteluliput on ostettava ennakkoon. Otteluliput myy Lippupiste.

Jätä kielletyt tavarat kotiin – isot laukut jätettävä narikkaan

Stadionille ei saa tuoda esim. omia juomia tai sateenvarjoja, joten jätä nämä kotiin. Jalkapallo-ottelussa tai ottelupaikan välittömässä läheisyydessä ei saa pitää hallussa eikä niihin saa tuoda mm. ilotulitteita, soihtuja tai savuja. Suosittelemme, että luette yleiset sopimusehdot otteluun saapuville ennen matsiin saapumista. Nämä ehdot löydät täältä.

Ottelutapahtumaan ei saa tuoda A4-kokoa isompia laukkuja. Jätäthän isommat laukut kotiin tai vaihtoehtoisesti Klacken-päädyn lipunmyyntikopissa palvelevaan narikkaan.

Kallioille kokoontuminen kielletty

Bolt Arenan ja Olympiastadionin välisille kallioille ei voi kokoontua derbyn aikana. Järjestyksenvalvojat vahtivat aluetta. Seuraathan ottelua television kautta kotona, mikäli sinulla ei ole lippua tapahtumaan.

Kioskipalvelut

Kioskipalvelut ovat normaalisti auki myös koronarajoitusten aikana, mutta muista pitää riittävää etäisyyttä muihin ihmisiin jonottaessa. Rajoitusten aikana alkoholin nauttiminen katsomossa on ehdottomasti kielletty, eikä erillisiä anniskelukatsomoita ole käytössä. Pyydämme sinua myös maksamaan kaikki ostoksesi kortilla.

Fanituotteet

Fanituotteita, kuten Kahdestoista pelaaja –paidat ja colleget, kaulaliinat, lippikset, t-paidat ja hupparit, tulee olemaan myynnissä HIFK:n kotiotteluissa. Myyntipisteen löydät Urheilukadulta stadionin ulkopuolelta, joten muista ostaa fanituotteesi ennen sisäänkäyntiä ottelutapahtumaan.

Matchkamraten –otteluohjelma

Matchkamraten kulkee derbyssä nimellä Derbykamraten. Sitä jaetaan katsojille sisäänkäynnin yhteydessä.

Tapahtumaoppaat ovat käytettävissä

Meidän tapahtumaoppaat kulkevat stadionin lähialueella ja stadionilla, joten jos sinulla on jotain kysyttävää, voit kääntyä heidän puoleen. Tapahtumaoppailla on punaiset liivit, jotka tunnistat info-merkistä.