Sunnuntaina pelattiin naisten edustusjoukkueen avausottelu pitkän odotuksen jälkeen. Kuuden kuukauden mittaista joukkueharjoitustaukoa seurasi kuukauden treenirupeama, jolloin lähes uudelleen rakennettu joukkue pääsi viimein harjoittelemaan yhdessä ja hakemaan muotoaan alkavaa kautta varten. Muutamista loukkaantumisista huolimatta avausotteluun saatiin vahva kokoonpano täynnä taitavia yksilöitä kokenutta Malmin Palloseuraa vastaan.

Ottelu alkoi vahvasti IFK:n hallussa ja punapaidat pääsivät pyörittämään peliä lähes yksinoikeudella alusta lähtien. IFK:lla oli kuitenkin alussa hieman vaikeuksia toimittaa palloa viimeiselle hyökkäyskolmannekselle ja myötätuulen siivittämän pallo usein löytyi niin pääty- kuin sivurajojen ulkopuolelle. Kotijoukkue haki aktiivisesti avausmaalia ja kun 30 minuuttia oli pelikellossa pääsi Hanna Halonen keskittämään pallon oikealta laidalta keskelle rangaistusalueen tuntumaan, josta Iina Ahola ohjasi pallon Melinda Andlerin ulottuville laukoen lukemiksi 1-0. Ensimmäisellä puolikkaalla malmilaisten eivät onnistuneet rikkomaan tähtirintojen puolustuslinjaa ja IFK:n maalia vartioinut Anni Turpeinen pääsi osallistumaan otteluun ainoastaan palloa kierrättäessä. Useamman potentiaalisen maalipaikan jälkeen ennen toisen puoliajan päättymistä Elina Sjölinder pääsi yksin läpi maalivahtia vastaan Andlerin vapauttavalla syötöllä, eikä erehtynyt sijoittaessaan pallon vasempaan nurkkaan ja tauolle lähdettiin kotijoukkueen 2-0 johdossa.

Toiselle puolikkaalle IFK tuli huomattavasti maltillisemmin, vaikka kontrolli pysyikin pääsääntöisesti punaisten hallussa. Ensimmäisellä puolikkaalla harjoiteltuja hyökkäysten rakentamista päästiin tehokkaasti hyödyntämään ja vierasjoukkueen päässä soi jo 48 minuutin kohdalla, kun Ahola pääsi oikealta antamaan keskityspallon ilmassa, jonka Andler puski näyttävästi maaliin. Kotijoukkueen hyökkäyspuolikkaalle MPS ei päässyt monesti päässyt myöskään toisella puoliajalla. 56 peliminuutin jälkeen topparin paikalla pelannut Livia Valtonen lähti pallon haltuunsa saadessaan kuljettamaan voimakkaasti keskiviivan yli ja kokeilemaan kaukolaukausta, upottaen pallon aivan ylärimaa hipoen maaliin. Vain 7 minuuttia edellisestä maalista Ahola pääsi toistamiseen laidalta ruokkimaan keskityspallon boksiin, josta vaihdosta sisään tullut Lotta Lanki laukoi lukemiksi 5-0. Ottelun viimeinen osuma nähtiin 67 minuutin kohdalla, kun Heidi Rajakko pyssytti pallon vasempaan alanurkkaan rangaistuspotkusta viimeistellen loppulukemiksi 6-0.

Hyvin uusi ja vielä lopullista muotoaan ja pelitapaansa hakeva joukkue esiintyi vakuuttavasti kauden ensimmäisessä ottelussa, josta koko valmennus olivat tyytyväisiä. Pelin alussa nähty innokkuus ja liiallinen kiirehtiminen saatiin tasapainotettua ja fiksummin hyödynnettyä etenkin toisella puoliajalla. Vastustaja MPS, joka lähti otteluun ilman yhtäkään vaihtopelaajaa ei kuitenkaan ollut vielä todellinen mittari joukkueen iskukyvystä Kolmosessa, joten seuraava ottelu Gnistania vastaan, jolla on myös nousutavoitteet tällä kaudella, tulee varmasti tarkemmin määrittämään joukkueen kunnon tälle kaudelle.

Seuraava ottelu pelataan Oulunkylän tekonurmella klo 20:15 Gnistania vastaan.

13.6. HIFK-MPS 6-0
1-0 Andler 30′
2-0 Sjölinder 44′
3-0 Andler 48′
4-0 Valtonen 56′