Skip to main content

Kurt Orre 24.8.1928-29.7.2020.

HIFK-perhe vastaanotti tänään suru-uutisen seuran jalkapallojoukkueessa vuosina 1950-1956 pelanneen Kurt Orren poismenosta. 24. elokuuta 1928 syntynyt Orre oli menehtyessään 91-vuotias.

Kurt Orre edusti HIFK:ta jalkapallon Suomensarjassa 1950-luvulla ja kuului joukkueen runkopelaajiin kausilla 1951-1954. Hän viimeisteli varmuudella yhteensä 32 maalia Suomensarjassa, jossa hän pelasi ainakin 45 ottelua näiden vuosien aikana. Todennäköisesti sekä maali- että ottelumäärä oli tätä hieman suurempi, sillä tämän ajanjakson kaikista otteluista ei ole tehty tilasto- tai kokoonpanomerkintöjä.

Tuloksellisesti Orre pelasi parhaan kautensa HIFK:n jalkapallojoukkueessa kaudella 1953, jolloin hän teki yhdeksän maalia. Suomensarjassa pelattiin tuohon aikaan 18 ottelun sarjakausia.

Orre avasi maalitilinsä HIFK:ssa toukokuussa 1951, kun hän kotiottelussa viimeisteli kaksi maalia Ekenäs IF:n verkkoon. HIFK-uran viimeinen maali nähtiin puolestaan viisi vuotta myöhemmin vierasottelussa HIK:ta vastaan. Seurajoukkueuran lisäksi hänet nähtiin myös Suomen B-maajoukkueen paidassa.

Kurt Orre muistetaan monilajiurheilijana, joka mm. viimeisteli HIFK:n jääkiekkojoukkueen kautta aikojen ensimmäisen SM-sarjamaalin kaudella 1949-1950.

HIFK kunnioittaa Kurt Orren muistoa ja ottaa osaa omaisten ja ystävien suruun.