Skip to main content

Sakari Mattila HIFK:hon kolmivuotisella sopimuksella

Keskikenttäpelaaja Sakari Mattila, 30, siirtyy HIFK:hon norjalaisesta Fredrikstad FK:sta. Viimeiset kuusi kautta ulkomailla pelanneen Mattilan sopimus HIFK:n kanssa kattaa seuraavat kolme kautta, eli aina kauden 2022 loppuun saakka. Puolustavan keskikenttäpelaajan pelipaikan lisäksi Mattila pystyy myös pelaamaan keskuspuolustajana.

Mattila on kokenut pelaaja, joka on Suomen lisäksi pelannut uransa aikana Italian, Sveitsin, Norjan, Englannin ja Tanskan pelikentillä. Seurajoukkuetasolla hän on edustanut muun muassa Udinesen, Ascolin, AC Bellinzonan ja Fulhamin organisaatioita. Mattila on myös tuttu suomalaiselle jalkapalloyleisölle maajoukkueiden riveistä, sillä hän on edustanut Suomen maajoukkueita aina U15-poikien ikäluokasta aikuisten tasolle asti. Veikkausliigassa Mattila on edustanut HJK:ta kausien 2008, 2012 ja 2013 aikana.

Kesästä 2018 lähtien Norjan kolmanneksi korkeimmalla sarjatasolla pelaavaa Fredrikstad FK:ta edustanut Mattila kertoo päätöksen siirtyä HIFK:hon olleen helppo.

– On kiva saada tulevaisuus tiedoksi jo tässä vaiheessa. Minulla oli sopimus katkolla, ja saatiin lopulta HIFK:n kanssa neuvottelut nopeasti pakettiin. Olen Helsingistä kotoisin, ja kun perheessä on lapsia, niin muutto takaisin Suomeen alkoi olla ajankohtainen. HIFK lähestyi minua oikeaan aikaan, ja tämä oli paras vaihtoehto yhdistää työ ja perhe-elämä ensi kaudella. Seuralla on isot tavoitteet mennä eteenpäin, joten tämä vaikutti oikein mielenkiintoiselta projektilta, Mattila kertoo sopimuksen synnystä.

Mattila tuo joukkueeseen runsaasti kokemusta ja kertoo tulevan kauden tavoitteiden olevan selkeät.

– Tuon joukkueeseen sellaista johtajaidentiteettiä ja kokemusta. Ronaldinhoa minusta ei saa tekemälläkään, mutta minulla on vahva pelisilmä ja hoidan oman hommani joukkueessa. Minulla on nyt alla rikkinäinen kausi, joten ensi kaudella tavoitteena on saada pelata terveenä ja sitä kautta auttaa HIFK:ta eteenpäin. Haluan olla mukana auttamassa seuraa sen seuraavan askeleen ottamisessa ja tehdä töitä sen eteen, että Veikkausliigapaikka sementoituu, ja siitä eteenpäin askel kerrallaan lähteä tavoittelemaan europaikkoja, hän kertoo itsestään.

Mattilan edellisestä kaudesta Suomessa on jo sen verran aikaa, ettei HIFK silloin vielä pelannut Veikkausliigassa. Mies kertoo kuitenkin seuranneensa sarjaa ulkomailla pelatessaan ja on sitä kautta myös nähnyt HIFK:n otteluita.

– En ole itse vielä nähnyt HIFK:ta Veikkausliigassa, mutta olen esimerkiksi katsonut Stadin Derbyjä netin kautta. Niistä olen nähnyt, että kannattajat ovat erittäin tärkeä osa HIFK:ta, ja derbyjen kaltaiset isot ottelut ovat olleet luomassa enemmän jalkapallokulttuuria Suomeen. Lisäksi HIFK:n pelaajistossa on minulle muutamia entuudestaan tuttuja pelaajia, joiden kautta olen saanut enemmän tietoa seurasta, Mattila sanoo.

HIFK:n urheilutoimenjohtaja Mika Lönnström on erittäin iloinen nyt julkaistusta pelaajasopimuksesta.

– Sakari Mattila tuo meille todella paljon johtajuutta ja kokemusta, jonka lisäksi hänellä on myös paljon haluja olla tässä meidän projektissa mukana, ja viemässä HIFK:ta eteenpäin. On todella hienoa saada joukkueeseen pelaaja, joka myös oli halukas sitoutumaan HIFK:hon pidemmäksi aikaa, Lönnström kommentoi.

HIFK:n ensi kauden kausikorttien myynti alkaa maanantaina 25.11. lippu.fi -sivuston kautta! Lisätietoja kausikorttien myynnistä ja niiden hinnoittelusta on luvassa lähiaikoina.