Skip to main content

HIFK:n edustusjoukkue viettää parhaillaan parin viikon lomaa ennen kuin treenit taas alkavat joulukuussa. Tapasimme päävalmentaja Tor Thodesenin juuri ennen lomille lähtöä, ja tässä tarjoamme nyt teille Torin tilannekatsauksen siitä, mitä kaikkea loppuvuoden aikana tulee tapahtumaan.

”Kuten sanoin jatkosopimuksen yhteydessä, niin selkeä ykkösvaihtoehtoni oli jatkaa IFK:ssa. Täytän 54 vuotta tänä talvena, ja minulla on ainakin kymmenen työvuotta jäljellä, ehkä jopa enemmänkin. Tässä iässä sitä kuitenkin alkaa ajatella, että on tärkeämpää olla sellaisessa työssä, jossa aidosti viihtyy, sen sijaan että vuodesta toiseen pelkästään tavoittelisi lisää rahaa tai parempaa työpaikkaa. Olen alusta lähtien viihtynyt IFK:ssa, joten tämä on ollut selkeä perustelu täällä jatkamisen puolesta. Jalkapallon maailmassa elämäsi voi muuttua nopeasti, etkä koskaan tiedä, mistä löydät itsesi seuraavaksi. Tulin tänne viime talvena, enkä tietänyt kovinkaan paljon Suomen Veikkausliigasta, en tuntenut pelaajia entuudestaan enkä myöskään tuonut mukanani omaa valmennustiimiä. Oli siis pakko aloittaa ihan alusta kaikessa, eikä vähiten jalkapallon ulkopuolisessa elämässä. Nyt täällä vuoden olleena voin siis sanoa, että jatkaminen tätä nykyä tutussa ympäristössä on huomattavasti mielekkäämpää kuin saman prosessin aloittaminen uudelleen jossain muualla ensi vuonna. Myös jalkapallollisessa mielessä on kiinnostavaa nähdä, mihin asti voimme päästä ensi vuonna, kun pääsemme jatkamaan sitä työtä ja kehitystä, jota olemme rakentaneet tänä vuonna.

Päättyneellä kaudella pääsimme lähtemään liikkeelle altavastaajan asemasta. Joukkue oli noussut takaisin Veikkausliigaan, ja pelaajistossa ja valmennuksessa oli tapahtunut paljon muutoksia. Meihin ei IFK:n ulkopuolella juurikaan uskottu ennen kauden alkua, joten päätimme hyödyntää tätä asetelmaa, ja kovalla työllä ja uskolla omaan tekemiseen pystyimme sitten näyttämään todellisen tasomme muille. Tätä mahdollisuutta emme saa uudestaan, sillä ensi vuonna tätä samaa lähtökohtaa ei enää tule olemaan. Voimme yllättää muut sillä, että voimme pelata entistäkin paremmin, mutta se vaatii paljon hommia talven aikana. Kun me tammikuussa kokoonnumme joukkueen kanssa, niin tiedän, että minulla tulee olemaan ryhmä hyväkuntoisia pelaajia, joiden kanssa saan tehdä töitä. Tämä mahdollistaa sen, että voimme nopeammin siirtyä harjoittelemaan pelillisiä ja taktisia asioita.

Joukkue on lomalla marraskuun loppuun asti, ja sitten tapaamme taas kaikkien sopimuspelaajien kanssa joulukuussa. Silloin meillä tulee olemaan paljon testejä ja fyysistä treeniä, ja tulen käymään läpi henkilökohtaisia treeniohjelmia jokaisen pelaajan kanssa, jotta varmistamme pelaajien hyvän fyysisen kunnon kun tammikuussa aloitamme kauden toden teolla. Osa pelaajista saattaa tarvita enemmän voimaharjoittelua, kun taas toiset puolestaan enemmän nopeutta. Näin pääsemme joulukuussa keskittymään siihen, että jokainen pelaaja pääsee henkilökohtaisella tasolla kehittymään paremmaksi pelaajaksi. Päättyneellä kaudella useampi meidän nuorista pelaajista ottivat suuria harppauksia eteenpäin jalkapallourillaan, ja haluamme jatkossakin olla sellainen seura, johon eteenpäin menevien pelaajien on helppo tulla.

Haluan vielä kerran kiittää kannattajiamme tästä kaudesta, olen alusta lähtien tuntenut itseni tervetulleeksi seuraan, ja kannattajat ovat olleet mukana matkassa koko pitkän kauden. Kiitos Kingit ja nähdään ensi vuonna!”

– Tor Thodesen, päävalmentaja