Skip to main content

HIFK teki tämän vuoden maaliskuussa laajan seurayhteistyösopimuksen perinteikkään kouvolalaisseuran MYPAn kanssa. Ensimmäinen yhteistyökausi mahdollisti esimerkiksi sen, että HIFK pystyi tarjoamaan pelaajilleen peliaikaa myös Ykkösen puolella. HIFK:n nuori sopimuspelaaja Tino Palmasto sai MYPA-yhteistyön myötä kokemusta tärkeistä peleistä, kun hän puki MYPAn pelipaidan ylleen 14 kertaa menneen kauden aikana Ykkösessä. Nyt seurat ovat päässeet sopimukseen yhteistyön jatkamisesta myös kaudella 2020.

Nyt solmittu uusi yhteistyösopimus pitää viimekautisen sopimuksen tapaan sisällään molempien seurojen edustusjoukkueiden välisen pelaajavaihdon, valmennusyhteistyön ja pelaajakehityslinjauksen. Sopimuksen tarkoituksena on jatkossakin mahdollistaa molempien seurojen edustusjoukkueen pelaajille optimaalisen pelaajakehitystien.

HIFK:n urheilutoimenjohtaja Mika Lönnström on tyytyväinen siitä, että uusi yhteistyösopimus MYPAn kanssa saatiin tehtyä.

– Saamme yhteistyösopimuksen jatkamisen seurauksena yhden lisävaihtoehdon niille pelaajille, jotka ovat Veikkausliigatasolla ja haluavat harjoitella sekä pelata hyvässä kehitysympäristössä. Farmisopimus mahdollistaa kaudella 2020 joustavan liikkumisen IFK:n ja MYPAn välillä, ja pelaajien vapaan liikkumisen lisäksi seurojen välillä tehdään myös muuta valmennuksellista yhteistyötä. Yhteistyö seurojen välillä on ollut erittäin helppoa, sillä sydän on kaikilla punavalkoinen, Lönnström kommentoi.

MYPAn puheenjohtaja Mika Kaleton on myös erittäin tyytyväinen seurojen väliseen yhteistyöhön.

– Farmisopimus helpottaa pelaajaliikennettä molempiin suuntiin. Meidän pelaajien on helpompi nousta Veikkausliigaan, mikä on meille suuri plussa kun taas HIFK:n pelaajat jotka eivät välttämättä Veikkausliigassa saa peliaikaa, saa meiltä tärkeitä minuutteja ja pelikokemusta.

– Tällä on iso merkitys MYPAlle. Nyt meillä on selvä pelaajapolku junioreista Veikkausliigaan asti, ja HIFK:n pelaajat pystyvät pitämään itsensä pelikunnossa, ja saavat itselleen peliaikaa mikä on tärkeää Veikkausliiga tason pelaajille. Tämä toimi jo viime vuonna todella hienosti, ja avaa paljon ovia molemmille seuroille, Kaleton kommentoi.